Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Leijonat riemukkaasti välieriin, Ruotsi kaatui Mannisen vedolla

Suomi tasoitti ilman maalivahtia ja kaatoi Tre Kronorin jatkoajalla Sakari Mannisen maalilla.

Suomi ylitti itsensä MM-turnauksen alussa – ja ylitti vielä torstain puolivälierässäkin.

Huippujännittävä ja ja viihdyttävä ottelu Ruotsia vastaan päättyi Leijonien 5–4-voittoon jatkoajalla. Ratkaisumaalin iski Sakari Manninen, joka keräsi pelissä hulppeat tehot 1+3. Suomi kohtaa lauantain MM-välierässä Venäjän.

Ruotsi oli jo matkalla voittoon, mutta Suomi nousi riemukkaasti tasoihin ajassa 58.31. Viimeistelijänä toimi kapteeni Marko Anttila, jolle maali oli turnauksen ensimmäinen. Suomi pelasi tasoitushetkellä ilman maalivahtia.

Tappio olisi ollut kitkerä.

Suomi oli 3–3-tasoituksensa jälkeen toisen erän lopussa pitkään kuskin paikalla ja olisi voinut siirtyä johtoonkin. Viimeisen minuutin uinahdus kuitenkin antoi Ruotsille tilaisuuden, jota se ei jättänyt käyttämättä. Erik Gustafssonin hirmupommi ajassa 39.35 näytti jäävän pelin voittomaaliksi.

Anttilan osuma kuitenkin pelasti Suomen jatkoajalle.

Ottelun käynnistyttyä yleisön ei tarvinnut kauan maalinälkää potea. Pelikellossa oli tasan minuutti, kun Leijona-pakki Niko Mikkola täräytti siniviivalta kiekon Ruotsin reppuun.

Maskiton veto upposi helposti Henrik Lundqvistin selän taakse. 37-vuotiaan NHL-konkarin tähti on ollut tällä kaudella laskussa, eikä turnaus ole sujunut häneltä muutenkaan kaksisesti. Leijonat laukoi ottelun aikana hanakasti, ja kiekot pomppivat Lundqvistilla jatkuvasti.

Johtoasemasta Suomi ei saanut kauan nauttia. Väärästä vaihdosta tullut jäähy kävi kalliiksi, kun John Klingberg pääsi tykittämään tasoituksen suoraan syötöstä.

Henri Jokiharju ohjasi epäonnisesti Ruotsin 2-1-maalin omiin vartioidessaan William Nylanderia. Kuva: Jussi Nukari

2–1-johtomaalissa Ruotsilla oli onnea. Henri Jokiharju piti Ruotsin pistehirmun William Nylanderin jämäkästi irti kiekosta maalin nurkalla, mutta epäonnekseen Jokiharju ohjasi jalallaan Patric Hörnqvistin jäänuoliaisen omiin. Osuma syntyi ajassa 16.57.

Ruotsin 3–1-osumassa onnella ei ollut enää mitään tekemistä, vaan siinä nähtiin puhdasta taitoa. NHL-tähtitulokas Elias Pettersson jallitti Leijona-pakki Miika Koiviston yksi vastaan yksi -tilanteessa vaivattoman näköisesti ja viimeisteli suorituksensa laserintarkalla ylänurkkakudilla.

Leijonat ei lannistunut. 2–3-kavennus tuli jokseenkin ansaitusti mukavan pyörityksen päätteeksi. Viimeistelijänä toimi Petteri Lindbohm, eikä ollut hassumpi ylänurkan venytys tämäkään.

Puolustajien tykit puhuivat toisen erän aikana vielä kummassakin päässä. Jani Hakanpää laukoi Leijonat ansaitusti tasoihin ajassa 29.08. Se voimisti Suomen itseluottamusta, joka oli tuottaa vielä johto-osumankin.

Erän lopussa Suomen ote herpaantui hetkeksi, ratkaisevasti. Gustafssonin kanuunalaukaus todettiin maaliksi videotarkastuksen jälkeen.

Sakari Mannisen (65) johtama ketju pani Ruotsin nippuun. Tässä juhlitaan Niko Mikkolan 1-0-maalia. Kuva: Jussi Nukari

Kolmanteen erään Ruotsi ryhdistäytyi, eikä Leijonat saanut enää samanlaista latinkia peliinsä.

Ruotsi vetäytyi siilipuolustukseen, ja se toimi. Kun Suomi otti aikalisän ajassa 57.55, Tre Kronor ei laukonut kolmannessa erässä vain kahdesti Kevin Lankisen vartioimaa maalia kohti. Toisessa päässä Lundqvistiä oli hätyytelty seitsemän kertaan. Yhtä vaarallisesti Leijonat ei kuitenkaan onnistunut hyökkäämään kuin toisen erän vahvassa vaiheessaan.

Sitten kuitenkin jysähti. Kapteeni Anttila räjäytti Steel Arenan runsaslukuisen suomalaisyleisön riemuun tökkäämällä tasoituksen maalin edustalta.

Jatkoaikaa oli pelattu minuutti ja 37 sekuntia, kun Manninen läväytti kiekon Ruotsin maalin ylänurkkaan.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi