Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Ruotsi rupesi venkoilemaan, mutta ei tärise - onko leijonilla mitään mahdollisuuksia?

ASETELMA: Ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, se on kahden edelliskevään mestari, 21 NHL-pelaajan voimin operoiva Ruotsi. Tämän Tre Kronorin pelaajat paukuttivat tällä kaudella NHL:ssa yhteensä 250 maalia, nämä leijonat eivät ainuttakaan.

MM-puolivälierää on edeltänyt ruotsalaisten osalta merkillinen mediavenkoilu. Haastattelumahdollisuuksia putoili hyvin nihkeästi joukkueen saavuttua Bratislavasta Kosiceen ja nekin pyrittiin keskittämään lähinnä oman maan medialle. Kuulostaa enemmän venäläisten kuin ruotsalaisten touhulta.

Silti puheet kiristyneestä ilmapiiristä lienevät huuhaata. Toki Ruotsilla on ennakkosuosikin paineet, mutta ryhmä on niin julmetun kova, ettei se purista mailaa tai tärise. Kiukkua se keräsi sopivasti alkulohkon päätöspelissään, kun Venäjä murjoi Rikard Grönborgin miehistön jäänrakoon 7-4.

Leijonaluotsi Jukka Jalonen mainitsi ottelun aattona, että Ruotsi ei puolusta kovin hyvin. Se on totta, mutta ei sen tällä porukalla tarvitsekaan. Niin tulivoimainen on ryhmä.

Leijonien pelisuunnitelman kivijalka lienee se, että se pyrkii pysymään kiekossa viimeiseen asti ja turhauttamaan sitä kautta vastustajansa. Se onkin nallipyssyosaston materiaalilla raskasta tykistöä vastaan operoivan joukkueen ainoa toivo. Jos Ruotsi pääsee pelin päälle, niin sitten mennään. Ja mennään muuten lujaa. Hyvä startti on tismalleen Saksa-ottelun kokoonpanolla jatkaville leijonille ensiarvoisen tärkeä.

ARVIO: Suomi tarvitsee rivakan alun, avausmaalin, ruotsalaisten turhautumisen ja seinäpelin maalivahti Kevin Lankiselta. Silloin - ja vain silloin - sillä on mahdollisuus haastaa ylivoimainen ennakkosuosikki. Jos Ruotsi ottaa ohjat heti kättelyssä, se voi paukuttaa tauluun lukemat mallia 6-0. Länsinaapurin 3-1 tai 4-1 -voitto lienee kuitenkin lähempänä totuutta.

SEURAA HEITÄ: Ensi kaudeksi HV71:sta Jokereihin siirtyvä Mikko Lehtonen on noussut leijonapakiston tehokkaimmaksi pelaajaksi Kosicessa. Varakipparin saldo alkulohkossa oli 1+5. Se oikeuttaa Suomen sisäisen pistepörssin kakkossijaan yhdessä Sakari Mannisen kanssa. Voisiko Lehtonen olla se, joka kajauttaa viivakudillaan leijonat 1-0 -johtoon?

William Nylander on ollut Slovakian jäillä kammovireessä. Seitsemään alkulohkopeliin Toronton hyökkääjä nakutti 5+12=17 pistettä. Plusmiinus-lukema oli mielipuolinen +15. Vaikka vastassa oli välillä ties mitä "Uzbekistania ja Mongoliaa", niin Nylanderin tilastot ovat silti hirmuista luettavaa.

LEIJONIEN KOKOONPANO:

1: 25 Toni Rajala - 21 Juhani Tyrväinen - Niko Ojamäki; 4 Mikko Lehtonen - 55 Atte Ohtamaa

2: 82 Harri Pesonen - 65 Sakari Manninen - 24 Kaapo Kakko; 40 Petteri Lindbohm - 28 Henri Jokiharju

3: 19 Veli-Matti Savinainen - 76 Jere Sallinen - 71 Kristian Kuusela; 70 Niko Mikkola - 7 Oliwer Kaski

4: 41 Joel Kiviranta - 91 Juho Lammikko - 12 Marko Anttila; 50 Miika Koivisto - 58 Jani Hakanpää

Maalivahti: Kevin Lankinen (Jussi Olkinuora)

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi