Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

IIHF:n kurinpito taas helläkätisenä, rumasta päätällistä vain yhden pelin panna - Katso video ja tuomitse itse

Anthony Mantha on ollut Kanadan tehokkain pelaaja Kosicessa tehoin 7+5. Puolivälierä Sveitsiä vastaan jää väliin pelikiellon vuoksi. Kuva: Joe Klamar

IIHF:n kurinpidon toiminta on herättänyt keskustelua tänä(kin) keväänä. Lisää vettä myllyyn saatiin tiistai-iltana, kun Kanadan tehohyökkääjä Anthony Manta lanasi Yhdysvaltain Colin Whiten rumalla päähän kohdistuneella taklauksella.

Suomalaistuomari Mikko Kaukokari puhalsi Manthalle tilanteesta 2+10, kun 5+20 olisi ollut paremmin paikallaan. Myös kurinpito kohteli Detroitin hyökkääjää helläkätisesti, kun Mantha sai ainoastaan yhden ottelun pelikiellon huolimatta perustelujen painavista sanoista.

- Manthan toiminta tilanteessa oli vaarallista ja se aiheutti vakavan loukkaantumisen uhan Whitelle. Mantha olisi voinut pelata tilanteessa ennemmin kiekkoa kuin taklata, kurinpitokomitea perusteli tuomiotaan.

Tilanne on nähtävissä oheiselta videolta ja siitä on jokaisen kotikurinpitäjän helppo vetää omat johtopäätöksensä.

 

Reilu viikko sitten Kosicessa puhutti tilanne, jossa Yhdysvaltain Clayton Keller tempaisi rumalla jalkapyyhkäisyllä Juhani Tyrväiseltä jalat alta.

5+20 minuutin arvoisesta tilanteesta ei tuomittu lainkaan rangaistusta, sen sijaan Dylan Larkin kajautti hetken kuluttua 3-2 -jatkoaikamaalin. Keller sai myöhemmin IIHF:n ex-pelaajista ympäri maailman koostuvalta kurinpitokomitealta huomautuksen.

- Kyllä se on tunteisiin päässyt vähän menemään, ei sille mitään voi. Tuomareille sattuu virheitä, mutta isoin virhe sattui nyt IIHF:n kurinpitokomitealle, leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen jyrähteli tuolloin.

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi