Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelitunteen pitää parantua puolivälierään, sanoi Leijona-kapteeni – "Turha miettiminen pois"

Alkulohkon lopetus jätti Suomelle parantamisen varaa – varsinkin maalinteon tehokkuuteen ja huolellisuuteen.

Suomen kapteeni Marko Anttila vartioi Saksan Leonhard Pfoderliä, kun tämä hätyytteli Kevin Lankisen vartioimaa maalia. Kuva: Jussi Nukari

Tiistain pitäisi käydä opetuksesta Leijonille.

MM-pudotuspelien alkaessa korostuu vastustajan heikkouksien tunteminen ja niihin iskeminen. Viimeisessä alkulohko-ottelussaan Suomi sai tuntea, kuinka Saksa oli tehnyt kotiläksynsä ja onnistui altavastaajan asemassa kampeamaan voiton.

Toni Söderholmin valmentama Saksa löi Leijonat pitkälti Suomen omilla aseilla.

– Kyllähän me aika lailla samalla tavalla pelattiin. Ei sitä käy kieltäminen, Leijona-kapteeni Marko Anttila sanoi.

– Hekin jäivät usein keskialueelle odottamaan, jos eivät päässeet päälle. Muutaman meidän kiekonmenetyksen vuoksi saivat vastahyökkäyksiä. Kyllähän me tiedettiin, miten Saksa tulee pelaamaan. Siinä ei ollut ongelmia.

Ongelma oli siinä, ettei Suomi tehnyt tilaisuuksistaan maaleja. Avauserässä oli saumoja vaikka kolmenkin maalin johtoon. Sen sijaan Suomi pääsi vain 1–0:aan Harri Pesosen ylivoimamaalilla, ja Saksa iski tasoituksen ensimmäisellä laukauksellaan, jonka sai maalia kohti.

– Meillä oli tänään ihan tarpeeksi paikkoja tehdä 4–5 maalia. Ei kahta sanaa, olisimmeko voineet voittaa tämän pelin. Olisi pitänytkin voittaa, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

– Erinomainen ensimmäinen erä meiltä. Harmi, ettemme selvinneet siitä johdossa. Aina ei pysty kontrolloimaan, johtaako vai ei, vaikka hallitsee.

Ajatukset poukkoilivat

Tehottomuus oli totta, mutta totta oli myös Suomen huolimattomuus puolustuspelissä. Siltä osin pitäisi jo päästä jättämään tekosyyt taakseen. Sunnuntain Ranska-ottelussakin Leijonat hutiloi, vaikka piti lopulta nollan. Ranska sai useita maalipaikkoja Suomen ylivoimapelinkin aikana.

Saksa-ottelu oli jo isompi peli, mutta ei silti vielä yhtä iso kuin tuleva puolivälierä. Isojen pelien odottaminen saattoi vaikuttaa keskittymiseen, Anttila myönsi.

Ei tämä ollut turbokiekkoa. Leijona-kapteeni Marko Anttila

– En tiedä, poukkoilivatko ajatukset. Varsinkin Saksan maalit olivat liian helpolla annettua.

– Emme pystyneet puolustamaan ydintä niin hyvin kuin pitäisi. Mystinen juttu, mistä se johtui, Leijona-kapteeni jatkoi.

Anttilan mukaan Saksan pelaajilla oli vahvasti kamppailuvoimaa, mutta joukkue pelasi myös taktisesti. Sen vuoksi pelin tempo ei kasvanut valtavasti Leijonien edellisiin peleihin verrattuna, vaikka liike hiukan lisääntyikin.

– Ei tämä ollut turbokiekkoa, Anttila sanoi.

"Pysytään kontrollissa ja annetaan mennä"

Suomen puolivälierävastustaja ei ollut tiedossa ottelun päättymishetkellä, ja vaikka olisikin ollut, ei siitä olisi kummoisia luonnehdintoja pelaajilta saanut.

– En ole yhtään seurannut (toista lohkoa). Ei ole mitään hajua, kuka tulee vastaan, voitettiin tai hävittiin, hyökkääjä Juhani Tyrväinen sanoi.

Tyrväinen vastasi Suomen 2–1-maalista. Osuma oli hänelle ensimmäinen MM-tasolla.

– Hienoa tehdä ensimmäinen maali, mutta en lähde ikinä pisteet edellä matsiin. Ne tulevat jos ovat tullakseen.

Puolivälierävastustajasta ei ollut varmuutta vielä ESS:n painoon mennessäkään, koska B-lohkon iltaottelu Venäjä–Ruotsi oli kesken. Suomi kohtaa joko Sveitsin tai Ruotsin.

Suomen pitää karsia hutilointiaan. Tunne ei saa lyödä yli, mutta tunnetason pitää silti olla korkeammalla kuin Saksaa vastaan nähtiin.

– Totta kai pitää. Varmasti se tuleekin, kun panokset kasvavat, kapteeni Anttila sanoi.

– Pysytään kontrollissa ja annetaan mennä. Se on ollut meidän vahvuutemme: turha miettiminen pois. Tulos on ollut aina hyvä silloin.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi