Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Saksan suomalaisluotsi otti hankalan alun omaan piikkiinsä - "Olin ylivalmistanut joukkuetta"

Ensin Toni Söderholm sai suomalaista kahvia ja sitten joukkueensa peliin lisää energiaa "kauniimmin pyytämällä". Kuva: Joe Klamar

Saksan päävalmentaja Toni Söderholm saapui haastattelualueelle "garethsouthgatemaisessa" liivipuvussa ja piti leijonien kellistämisen jälkeen tunteensa piilossa. Hän ei ryhtynyt edes pyydettäessä retostelemaan omia fiiliksiään.

- Jätän tämän nyt vastaamatta. Jokaisen maan ohi tässä pitäisi mennä. Nyt oli Suomi-peli ja se me hoidettiin tyylikkäästi, Söderholm tuumasi.

Saksa sai ottelun ensimmäisen laukauksensa kohti maalia vasta 17 minuutin kohdalla, se tosin johti Mark Michaelisin 1-1 -tasoitukseen. Söderholm otti varovaisen alun omaan piikkiinsä.

- Suomi otti alussa otetta. Me oltiin odottavalla kannalla, olin ehkä vähän ylivalmistanut joukkuetta otteluun. Ei menty tarpeeksi tunteella, Söderholm sanoi.

- Toisaalta ei haluttu ajaa itseämme ulos. Jos Suomea vastaan tekee niin, saa saman tien vastaansa neljän miehen organisoidun rintamahyökkäyksen. Jouduttiin vähän puolustamaan se alku, hän lisäsi.

Ensimmäisen erätauon palaveri upposi otolliseen maaperään.

- Toiseen erään pyydettiin lisää luistelua ja lisää tarjontapeliä. Sitä kautta päästiin peliin mukaan.

Söderholmin mukaan preussilaista äkseerausta ei koppikommunikaatiossa tarvittu.

- Se tapahtui kauniimmiin pyytämällä, päävalmentaja murjaisi.

"Nyt rauha, nyt rauha!"

Kun peliä ryhdyttiin ratkomaan, näytti vahvasti siltä, että Saksan leijoniin verrattuna terävämpi keihäänkärki alkoi tulla esiin. NHL-hyökkääjät Leon Draisaitl ja Dominik Kahun sekä -maalivahti Philipp Grubauer astuivat toden teolla esiin. Söderholm korosti kuitenkin koko joukkuetta.

- En mä usko, että se oli pelkästään heistä kiinni. Kaikki ketjut pelasivat toisesta erästä lähtien järkevämmin ja vapaammin. Ja totta kai NHL-miehillä on se kärkiosaaminen, hän luonnehti.

Saksan pelit jatkuvat torstaina Bratislavassa. Vastustaja on vielä auki, mutta se voi olla esimerkiksi aina enemmän tai vähemmän kuriton Tshekki. Suomalaismediasta kumpusi ajatus, että tiistaina ensimmäisen erän jälkeen nähdyllä pelillä Die Mannschaft pinttelee heittämällä oli Tshekin.

- Nyt rauha, nyt rauha. Moneen miinaan voin mennä, mutta tuohon en mene, Söderholm virnisti.

Saksan valmennuksen neuvonantaja Kari Jalonen junaili maanantaiksi Kosiceen erästä merkittävää elintarviketta, nimittäin suomalaista kahvia. Se maittoi Söderholmille paremmin kuin ulkomaan litkut.

- Saatiin Presidenttiä ja hyvää oli! Sitä saa lähettää meille lisää, Söderholm hihkui.

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi