Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Noin 500 eurolla matkaan – veljekset lähtivät viimein katsomaan MM-Leijonia

Lappeenrantalaiset veljekset Simo (vas.) ja Mika ryhtyivät viimein tuumasta toimeen ja lähtivät ulkomaille jääkiekon MM-kisoihin. Espoolainen Hoke on MM-reissussa jo 13. kertaa. Kuva: Mikael Hoikkala

Leijonat pelaa MM-kisojen alkulohkopelinsä Kosicessa, jonne ei Suomesta suoria matkustusyhteyksiä ole. Mutkan kautta kulkevia vaihtoehtoja on monta. Yksi niistä on lentää Puolaan Krakovaan, josta jää taitettavaksi bussilla tai vuokra-autolla noin 300 kilometrin matka perille.

Tämän reitin olivat valinneet lappeenrantalaiset veljekset Mika ja Simo. Hiukan mutkikas matkasuunnitelma ei kaksikkoa jarruttanut, kun he viimeinkin päättivät lähteä Leijonien perässä ulkomaille, ensimmäistä kertaa.

-Ajankohta sattui osumaan kohdilleen, Simo kertoo.

-Sepä se. Ja tuumasta toimeen: tällä kertaa ei jätetty puheen asteelle. Kahdessa päivässä siitä, kun ajatus oli heitetty ilmoille, oli jo matkat otettu, Mika jatkaa.

Veljekset ovat reissussa torstaista sunnuntaihin. Siinä ajassa he ehtivät nähdä Suomen ottelut Tanskaa ja Britanniaa vastaan sekä hiukan elää muutenkin turistielämää Kosicessa.

Mikan ja Simon mukaan matkakustannukset ovat varsin kohtuulliset.

-Varasimme lennot, majoituksen ja kuljetuksen itse, niin se oli noin 400 euroa. Siihen päälle liput, jotka olivat reilut 60 euroa kappale. Ne eivät ole mitkään piippuhyllypaikat, Mika erittelee.

Leijonien vahvat esitykset ovat hieman yllättäneet Simoa, mutta Mikaa eivät niinkään.

-Itse lasken sen jopa vahvuudeksi, että on tasainen porukka. Riittääkö siihen edes kaksi viikkoa, että NHL-miehistä kootut porukat liimautuvat yhteen?

Sitten kun pelit ovat käynnissä, mahtaako veljeksiä bongata tv-kuvista hassuissa peruukeissa?

-Lähdetään korrektisti Suomi-paidoissa, Simo vastaa.

-Hassu naama löytyy jo valmiiksi, Mika letkauttaa.

Toisiin kisaturisteihin tutustuminen oli alkanut veljeksillä jo Krakovan lentokentällä. Saman reitin oli valinnut myös espoolainen Hoke, jolle MM-kisareissu on jo 13:s.

-Norja 1999 ja tietysti Slovakia 2011 ovat olleet ikimuistoisimpia reissuja. Ihan kiva nähdä Kosicekin tällä kertaa, Hoke kertoo. Kultakeväänä 2011 Leijonat pelasi koko kisat Bratislavassa.

Hokella olisi kerrottavana kisatarina jos toinenkin. Sveitsissä 1998 tuli nähtyä maaseutumajoitus kaukana kisakaupungista sekä kallis ilta zürichiläisessä hotellissa, kun matkaseurue kukkaroineen oli heittäytynyt hiukan höveliksi.

-Minibaari piti täyttää ensimmäisen yön aikana seitsemän kertaa. Seuraavana päivänä odotti lasku, joka oli sen ajan rahassa 20 000 markkaa.

Hoke, Mika ja Simo hyppäsivät Krakovassa minibussiin, jossa muut matkustajat olivat leijonafaneja iloisenpuoleisissa tunnelmissa. Lennokas reissu oli saanut alkunsa.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi