Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Saako nuori leijonasentteri ensi kaudeksi NHL-sopimuksen? - "Totta kai se on mahdollista"

Eetu Luostarisen osoite saattaa löytyä ensi kaudella Pohjois-Amerikasta. Kuva: Jussi Nukari

KalPan sentteri Eetu Luostarinen kuuluu siihen pelaajajoukkoon, joka tuskin olisi mukana MM-kisoissa, ellei kieltäytymisiä olisi tullut liukuhihnalta. Mutta kun Luostarinen mukaan pääsi, hän on myös vastannut huutoon.

Kanada-ottelu viime perjantaina oli kelvollinen debyytti, lauantain Slovakia-peliin rotaatio heitti Luostarisen katsomoon ja maanantain Yhdysvallat-kamppailu oli hänen parhaansa Kosicessa.

- Hyvä maku kisoista tähän mennessä. On pelattu hyvin joukkueena ja tulostakin on tullut, Luostarinen totesi keskiviikon jääharjoituksen jälkeen.

Leijonien valmennusjohto on jakanut vastuuta toistaiseksi kaikille muille, paitsi kolmosvahti Jussi Olkinuoralle. Se on tiennyt Luostarisen ohella muutamalle muullekin 1-2 katsomokomennusta. Kaikki pelaa -systeemi ei 20-vuotiaan keskusmiehen mukaan ole mikään ongelma, eikä varsinkaan yllätys.

- Se oli tiedossa, että välillä voi joutua istumaan katsomossa, kun koko porukkaa kierrätetään. Slovakia-peli olisi ollut hienoa pelata, kun oli tupa täynnä ja loistava tunnelma, mutta ei voi mitään, Luostarinen luonnehti.

- Joukkuehenki on hyvä, kaikki menevät joukkue edellä. Kenenkään suhtautumisessa asiaan ei ole ollut mitään ongelmia, hän lisäsi.

Luostarinen on kahdessa MM-ottelussaan vielä pisteittä, mutta suhteellisen tyytyväinen. Toistaiseksi keskushyökkääjän ei tarvinne kierrätystä pelata, kun Juho Lammikko on loukkaantuneiden kirjoissa.

- Hyvin sain annettua energiaa joukkueelle. Pieniä virheitä siellä täällä, pystyn vielä parantamaan, Luostarinen arvioi.

Läpimurtokausi vaisussa KalPassa

Kuluva kausi MM-kisoineen oli Luostariselle todellinen läpimurto. Vaikka KalPan sesonki meni joukkueena penkin alle ja kilpipaitojen kausi päättyi runkosarjaan, otti pitkänhuiskea sentteri ison harppauksen eteen päin. Tehopisteet 15+21=36 oikeuttivat KalPan sisäisen pörssin kakkossijaan NHL:ssa jo debytoineen Alexandre Texierin jälkeen.

Myös Luostarisen siirrosta Pohjois-Amerikkaan on liikkunut huhuja pitkin kautta. Sopimusta KalPaan on vuosi jäljellä, mutta NHL:aan lähtöön on toki aina mahdollisuus.

- En ole miettinyt ensi kautta vielä, keskittyminen on ollut täysin maajoukkueen touhuissa, Luostarinen väisti ensin NHL-kysymyksen.

Onko rapakon taakse siirtyminen kuitenkin mahdollista?

- Totta kai se on mahdollista, mutta mitään varmaa ei ole vielä. Saa nähdä sitten tämän turnauksen jälkeen.

Luostarinen on NHL:n itäisen konferenssin finaaleissa Boston Bruinsia vastaan kamppailevan Carolina Hurricanesin toisen kierroksen varaus kesältä 2017. Carolinan organisaatiossa on entuudestaan jo neljä suomalaista: Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Saku Mäenalanen ja Janne Kuokkanen.

Ainakin sisääntulo olisi helppo, vaikka Aho, Teräväinen, Mäenalanen ja Kuokkanen eivät savolaisia olekaan.

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi