Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Valmennusjohto pohtii vielä Leijona-vahtien työnjakoa – Olkinuoralle kelpaa rooli kuin rooli

Jussi Olkinuora on kiitollinen siitä, että valitsi viime vuonna seurakseen Pelicansin. Kuva: Sami Kuusivirta

Jussi Olkinuora ei vielä tiedä, mikä hänen roolinsa on Suomen MM-joukkueen maalivahtitriossa. Vaikka hänelle napsahtaisi kolmosvahdin osa, hän ei valita. Jo joukkueen valituksi tuleminen on hänelle kunnia-asia.

– Totta kai. Me olemme kaikki kiitollisia ja iloisia siitä, että olemme täällä. Se on lähtökohta, Olkinuora sanoi tiistaina.

Työnjakoa ei ole vielä valmennuksen papereissakaan lyöty lukkoon, tai ainakaan sitä ei paljasteta.

– Ei ole vielä mitään lopullista päätetty. Meillä on kolme hyvää veskaria. Olkinuora on ollut hyvä meidän leirityksissä. Veini (Vehviläinen) on vetänyt koko kauden hyvin, ja (Kevin) Lankinen tuli hyvin sisään parin viimeisen viikon aikana, päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi.

Ennen tätä kevättä Olkinuora oli pukeutunut Leijona-paitaan yhteen puolikkaaseen maaotteluun – alle 16-vuotiaissa. Miesten A-maajoukkuedebyyttikin tuli vasta huhtikuussa, kun Olkinuoran ja Pelicansin kausi Liigassa oli päättynyt. Erinomaisesti sujunut neljän viikon leiritys toi sen palkinnon, jota hän lähti hakemaan.

– Totta kai olin siinäkin touhussa mukana sillä ajatuksella, että mennään loppuun asti. Matka voi jäädä kesken itsestä riippumattomista syistä, mutta pitää ainakin itse uskoa itseensä.

Sama usko koskee myös Leijonien menestysodotuksia. Yleisöllä voi olla syynsä pessimismiin, kun joukkueen nimilista häviää vertailussa kilpailijoille, mutta pelaajia se ei hetkauta.

– Viime viikko antoi osviittaa siitä, että hyvin menee hyviäkin joukkueita vastaan. Riittää, että me itse uskotaan tähän hommaan, Olkinuora totesi.

Olkinuoran pesti Pelicansiin jäi yhden kauden mittaiseksi. Lahdessa hän jalostui kansainvälisen tason torjujaksi.

– Oli oikea valinta tulla sinne.

Luonnehdinta

Jukka Jalonen Jussi Olkinuorasta:

"Katsoin varsinkin keväällä Pelicansin pelejä, ja Olkinuora oli niissä joukkueen paras pelaaja. Hän piti parissa ottelussa IFK:ta vastaan Pelsua pystyssä. Silloin hiffasin, että hän on noinkin hyvä maalivahti. Jussi on vetänyt maajoukkuepeleissä kovalla itseluottamuksella ja ansainnut paikkansa."

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi