Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans pestasi maalivahdin ja viisi hyökkääjää – NHL-sopimus voi vielä laittaa suunnitelman uusiksi

KalPassa kiekkoillut Frank Gymer siirtyy Pelicansiin. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Pelicansin ensi kauden joukkue rakentuu mukavaa tahtia. Lahtelaisseura julkisti peräti kuusi uutta pelaajasopimusta keskiviikkona. Viime viikolla Pelicans vahvisti päävalmentaja Ville Niemisen ensi kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Uusien sopimuksien myötä Pelicans saa ensi kaudelle uusina kasvoina maalivahdin ja viisi hyökkääjää. AHL:ssa loppukauden pelannut maalivahti Atte Tolvanen sekä hyökkääjät Miro-Pekka Saarelainen, Frank Gymer, Jonatan Tanus, Otto Nieminen ja János Hári solmivan kukin kahden vuoden sopimuksen lahtelaisseuran kanssa.

Tolvanen on ollut viime kuukausina hyvässä nosteessa. Kuusi vuotta rapakon takana viettänyt Tolvanen on noussut yliopistojoukkueesta AHL-seura Syracuse Crunchin pelaavaksi maalivahdiksi tällä kaudella. Kyseessä on NHL-seura Tampa Bay Lightningin farmiseura.

– Tolvanen on hyvässä kehitysvaiheessa oleva maalivahti, jolla on meneillään erittäin vahva kausi Pohjois-Amerikassa. Mies on vahva lisä maalivahtiosastollemme, urheilujohtaja Janne Laukkanen totesi seuran tiedotteessa.

NHL-mahdollisuus oli tiedossa

Pelicansin maalivahtisuunnitelmat voivat vielä muuttua, mikäli kehuja kerännyt Tolvanen onnistuu tekemään NHL-sopimuksen ensi kaudeksi. Päättyneellä kaudella lahtelaisten ykköstorjujana pelannut Jussi Olkinuora ei suurella todennäköisyydellä jatka uraansa Lahdessa. Laukkanen oli tiedostanut Tolvasen mahdollisen NHL-sopimuksen jo sopimusta harkittaessa.

– Se oli tiedossa ja nyt yritämme saada asialle varmistusta mahdollisimman pian. Se voi tulla huomenna tai se voi tulla vasta kesällä. Lähtökohtaisesti Tolvanen nähdään syksyllä Lahdessa, Laukkanen linjasi.

Saarelaista, Gymeria, Tanusta ja Niemistä on huhuiltu Pelicansiin pitkin kevättä. Unkarilainen Hári on nakutellut pisteitä Keski-Euroopassa EBEL-liigassa. Keskushyökkääjänä pelaava Hári oli kuluvalla kaudella sarjan kolmanneksi paras pistemies runkosarjassa. Laukkanen lupaa 26-vuotiaasta hyökkääjästä väriläiskää ensi kauden Liigaan. Unkarissa Hárin joukkuetovereina pelasivat pelasivat Pelicansistakin tutut Tero Koskiranta ja Arttu Luttinen.

– Hári on taitava ja erittäin viihdyttävä hyökkääjä. Olisi voinut tilastoillaan jäädä rahastamaan Eurooppaan, mutta halusi tulla nimenomaan tänne kehittymään entisestään. Pää toimii jäällä kuin tietokone, Laukkanen kehui.

21 sopimuspelaajaa

Uusista hyökkääjistä ainoastaan Hári on yli 25-vuotias. Laukkasen mukaan hankintoja yhdistää pelaajien halu päästä urillaan eteenpäin. Saarelainen, 24, pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaassa, Gymer, 22, KalPassa, Tanus, 23, SaiPassa ja Nieminen, 22, TPS:ssa.

Pelicansilla on tällä hetkellä 21 sopimuspelaajaa: kaksi maalivahtia, neljä puolustajaa ja 15 hyökkääjää. Kokoonpano ei ole vielä valmis, sillä varsinkin puolustus kaipaa vielä hankintoja.

Ensi kaudella lahtelaisten pelimäärä kasvaa. Runkosarjan kolmossija toi paikan kauden aikana pelattavaan CHL-sarjaan. Lisäpelit tuovat tarpeen laajemmalle pelaajamateriaalille.

– Kokoonpanoa työstetään koko ajan ja katsotaan, mihin meillä resurssit riittävät. Se on selvää, että jos neljä rightin pakkia lähtee niin samaa määrää tuskin saadaan tilalle. Kartoitetaan tilannetta ja jospa sieltä ainakin kaksi rightin pakkia löytyisi, Laukkanen tuumasi.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi