Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Pitkäjänteistä suunnittelua Pelicansin malliin – lyhennetään kolme vuotta kahdeksi!

Ville Niemisen alkuperäinen Pelicans-sopimus julkistettiin viime keväänä kolmivuotisena. Seuran puheenjohtaja Pentti Matikainen ja urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen olivat mukana tiedotustilaisuudessa. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahtelainen jääkiekkoyleisö on perjantain uutisesta varmasti mielissään. Vahvaa tulosta Pelicansissa tehnyt ja huippusuosittu Ville Nieminen jatkaa seurassa yksivuotisella sopimuksella, joten viihdyttävä show on taattu vielä vuodeksi eteenpäin.

Nimenomaan vuodeksi. Pienen pureskelun jälkeen uutinen voi maistua huonommalta, kun pysähtyy tarkastelemaan sopimuksen pituutta.

Jos liigaseuralla ei ole tiedossa valmentajan nimeä pidemmälle kuin vuodeksi eteenpäin, jatkokartoitus alkaa viimeistään loppukesällä. Tämä on tavallinen kaava kiekkopiireissä. Seura, jonka valmennusratkaisu viipyy lähemmäs vuodenvaihdetta, on usein jo myöhässä. Pelaajat haluavat jatkosopimuksia tehdessään tietää, kuka joukkuetta valmentaa.

Nyt eletään huhtikuuta, ja Pelicansilla ja Niemisellä on kaapeissaan tuore jatkosopimus. Sittenkö aloitetaan uudet neuvottelut seuraavasta jatkosopimuksesta, siihenkö kevät ja kesä käytetään? Vai alkavatko neuvottelut syksyllä, kun kausi on saatu käyntiin ja Niemisen päivät täyttyvät Liiga-arjesta? Miksei nyt päästy sopuun jatkosta vuotta pidemmälle?

Katseet kääntyvät urheilutoimenjohtaja Janne Laukkaseen, jolla on ollut seuran hallitukselta sataprosenttinen mandaatti valmentajavalinnan tekemiseen.

Viime keväänä Pelicans tiedotti palkanneensa Niemisen kolmivuotisella sopimuksella. Todellisuudessa kyse oli 1+1+1-vuotisesta sopimuksesta, jonka jatko-optiot seura jätti käyttämättä.

Pelicansin perjantain tiedotteen mukaan prosessi on edennyt organisaation suunnitelmien mukaan. Erikoista suunnittelua, kun kolmen vuoden suunnitelma vaihdetaan lennosta kaksivuotiseksi.

Laukkanen myös kiitteli spekuloinnista tullut ilmaista julkisuutta. Kommentti on hyvin kummallinen, sillä Niemisen vastauksista ja kehonkielestä tuli kevään mittaan selväksi, ettei hän ollut tästä mielissään. Valmentaja-asiat puhuttivat ja veivät turhaa energiaa silloin kun joukkue oli valmistautumassa kauden tärkeimpiin peleihin.

Vahvat viitteet osoittavat siihen, että Nieminen ei ainakaan ensi kautta pidempään Lahdessa jatka. Ei, vaikka seuralla oli alun perin optiot käsissään pidempää yhteistyötä varten.

Ehkä tulokset eivät olleet riittävän hyviä.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi