Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Arvuuttelulle loppu – Nieminen jatkaa Pelicans-luotsina yksivuotisella sopimuksella

Ville Nieminen seisoo Pelicansin penkin takana ensi kaudellakin. Kuva: Juha Peurala

Ville Nieminen jatkaa Pelicansin päävalmentajana. Seura tiedotti perjantaina jatkosopimuksesta, joka kattaa ensi kauden.

Niemisen sopimustilanne on puhuttanut pitkin kevättä. Maaliskuussa tuli tietoon, ettei Pelicans ole lunastanut Niemisen sopimuksen ensi kauden optiota. Nieminen sai vastailla aihetta koskeviin kysymyksiin aivan pudotuspelien kynnykselläkin ja jälleen heti kun Pelicansin kausi oli päättynyt puolivälierätappioon.

Niemisen valmennustiimissä jatkavat samat miehet kuin tälläkin kaudella: Pasi Nurminen, Arttu Lipsanen ja Tommi Pärmäkoski.

- Ensimmäinen kausi päävalmentajana ja varsinkin tämä kevät mentiin kaasu pohjassa. Kauden päättymisen jälkeen on ollut tärkeää, että hetki on voitu puhaltaa ulos, ja sen jälkeen käydä syväluotaavat keskustelut ja analyysit kuluneesta kaudesta sekä piirtää tulevat suuntaviivat. Olen ylpeä tästä valmennusryhmästä. Ammattimiehet ovat töissä, Nieminen sanoo Pelicansin tiedotteessa.

Nieminen aloitti Pelicansin päävalmentajana viime keväänä. Alun perin seura tiedotti sopimuksen olevan kolmivuotinen. Syksyllä Hämeen Sanomat uutisoi, että sopimus on todellisuudessa mallia 1+1+1 vuotta.

Urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen mukaan prosessi on edennyt Pelicans-organisaation suunnitelmien mukaan.

- Kyse on ollut isosta kokonaisuudesta, jota olemme rakentaneet organisaation sisällä. Käytämme kokonaisuudesta nimitystä Pelicans-polku ja se pitää sisällään Junior-Pelicansin, Heinolan Peliitat ja Liiga-Pelicansin, Laukkanen taustoittaa tiedotteessa.

- Nyt meillä on kaikki palaset valmiina ja oikeilla paikoilla, joten on myös oikea aika tulla asian kanssa ulos. Ei Ferrarikaan esittele etusiipeään ennen kuin koko auto on valmis. Olemme olleet oikein tyytyväisiä tästä runsaasta ilmaisesta medianäkyvyydestä

Pelicans sijoittui tällä kaudella Liigan runkosarjassa kolmanneksi, mikä on seurahistorian toiseksi korkein sijoitus. Suoritus ylitti kirkkaasti joukkueeseen ennen kautta kohdistetut ennakko-odotukset. Puolivälierissä Pelicans hävisi HIFK:lle voitoin 2–4.

Niemiselle, 42, päättynyt kausi oli ensimmäinen päävalmentajana Liigassa. Aiemmin hän oli toiminut KeuPa HT:n päävalmentajana Mestiksessä ja Mikkelin Jukureiden apuvalmentajana Liigassa. Pelaajana hän teki lähes 20-vuotisen ammattilaisuran, jolla hän voitti muun muassa NHL-mestaruuden eli Stanley Cupin.

Ensi kauden pelaajauutisia Pelicans julkaisee ensi keskiviikkona.

Juniorivalmennus uusiksi

Pelicans A-nuorten uusi päävalmentaja on Juhamatti Yli-Junnila, joka siirtyy tehtävään Pelicansin B-junioreista. Kevään ajan tehtävää hoitanut Toni Pasuri siirtyy Vesa Petäjän apuriksi Peliittoihin. Petäjä siirtyi Peliittoihin tammikuussa Pelicansin A-nuorten luotsin paikalta.

Pelicansin organisaatioon liittyy myös tunnettu urheilulääkäri Harri Hakkarainen, jonka vastuualueena on koordinoida, valvoa ja kehittää koko päijäthämäläistä valmennus- ja pelaajapolkua junioritasolta Liigaan. Hakkarainen toimii yhteistyössä valmennuksen, erityisesti Pärmäkosken sekä Pelicansin fysioterapeutin Juha Nakarin kanssa.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi