Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans otti pettymyksen vastaan pystypäin – "Kaikenlaisten harakirien suunnittelu on epäammattimaista"

Pelicans kaatui viime kädessä viimeistelytehokkuuden puutteeseen, ja HIFK eteni parempana puolivälieräsarjasta jatkoon. Jäljelle jäi silti ylpeys kauden hienosta kehitystarinasta. Sille lupailtiin jatkoa.

Tunteita pinnassa. Veljekset Juhani ja Antti Tyrväinen halasivat sarjan päätyttyä, samoin Micke-Max Åsten ja Casimir Jürgens. Kuva: Emil Hansson

Pelicans kausimallia 2018–19 oli erinomaisen hieno joukkue, mutta huipputuloksen saavuttaminen jäi viime kädessä kiinni viimeistelystä.

Pudotuspelikevään kolmas kerta Helsingissä päättyi samalla tavalla kuin kaksi ensimmäistä. Äärimmäisen tiukka ottelu eteni viimeisille minuuteille HIFK:n maalin johdossa, Pelicans runnoi loppuun kovan painostuksen muttei saanut palkintoa.

Tällä kertaa ei enää ollut odottamassa seuraavaa mahdollisuutta. HIFK voitti kuudennen puolivälieräottelun 2–1 ja jatkaa välieriin otteluvoitoin 4–2. Pelicansin kausi oli siinä.

– Näytimme taas lopussa, kuinka sitkeä joukkue olemme, vaikka peli ei (hetkittäin) kulje. Tulimme tasoihin ja lähdimme vahvana lopputyöntöön. Pienet on marginaalit. Isoissa peleissä ne pienet marginaalit korostuvat, päävalmentaja Ville Nieminen purki.

– Vastustaja on erittäin playoff-kokenut joukkue, tasainen suorittaja ja vähän huolellisempi, muuntautumiskykyisempi joukkue. Se huokui heistä, ja niin heidän tuolla rosterilla täytyykin olla.

Tulos on pitkässä sarjassa oikeudenmukainen, Nieminen painotti.

– Meille annettiin mahdollisuus raapia itsemme tasoihin.

"Lisää on luvassa"

Henkisestä heikkoudesta Pelicansia ei voi moittia. Ensimmäinen ottelupallo kotijäällä hoitui tyylikkäästi. Lauantaina näytti pahalta, kun joukkue joutui lähtemään kolmanteen erään maalin tappiolla ja kesäloman uhka niskassaan. Pelicans oli hukannut vahvassa avauserässään kaksi läpiajoa, kun taas HIFK:n Erik Thorell hyödynsi omansa ja vei isännät toisessa erässä johtoon.

Tasoitusmaalin jahti tuotti tulosta ajassa 56.12. Puolivälieräsarjan tehokkain (4+1) pelikaani Jesse Saarinen poimi irtokiekon IFK-maalilla ilmasta haltuun ja tökkäsi läheltä sisään.

Näytti siltä, että Pelicansilla oli ainekset kääntää peli. IFK kuitenkin käytti oman tilaisuutensa kuin varkain: nopean hyökkäyksen päätteeksi Sakari Salminen ohjasi Juha Jääskän heiton hienosti ilmasta yläkulmaan. Sarjan ratkaissut voittomaali syntyi ajassa 57.40.

– Se olisi ihan hyvin voinut pompata yli. Se on pallopeliä, ja se on hyväksyttävä, Saarinen sanoi ja korosti viimeistelytehokkuuden merkitystä sarjan ratkaisutekijänä.

Näytimme taas lopussa, kuinka sitkeä joukkue olemme, vaikka peli ei (hetkittäin) kulje. Päävalmentaja Ville Nieminen

– Tämä oli mun mielestä hieno sarja.

Saarinen, 33, oli pelannut puolivälieriä Pelicans-paidassa edellisen kerran kymmenen vuotta sitten. Kokemus on tuonut näkemystä.

– En tiedä, olimmeko silloin organisaationa oikeasti valmiita haastamaan. Olen ollut melkein liigataipaleen alusta olen ollut mukana. Kehityskäyrä on noussut, ja nyt ollaan aidosti tuossa noin. Tämä oli päätös tälle, lisää on luvassa.

Huippukauden pelanneen Saarisen oma tulevaisuus on auki.

– Sen verran arvostin tätä mahdollisuutta, joka joukkueella tänä vuonna oli, etten ole ehtinyt hirveästi ajatella noita asioita.

Ylpeys kehitystarinasta

Päävalmentaja Nieminen sanoi olevansa joukkueestaan ylpeä.

– Päällimmäinen on se tunne, että vaikka moni pelaaja on kehittynyt paljon, hän ei ole yksin sitä työtä tehnyt. Hän on tehnyt sen joukkuekavereiden avustuksella. Siitä ollaan ylpeitä, kuinka paljon eteenpäin ollaan menty.

Pelaajaurallaankin monet riemut ja pettymykset kokenut Nieminen oli nyt median edessä verrattain tyyni, jopa tyynempi kuin monissa runkosarjapeleissä.

Pettymyksen tunteesta hänellä oli lopuksi filosofista sanottavaa.

– Suru on surua, se ei kuulu urheiluun. Pettymys on samanlaista kuin vitutus, ja sen pystyy lopettamaan. Kaikenlaisten harakirien suunnittelu on epäammattimaista.

Liiga

HIFK–Pelicans 2–1

1. erä: maaliton.

Jäähyt: 10.56 Niko Kivelä P 2 min, 13.55 Hannes Björninen P 2 min, 16.55 Jasse Ikonen H 2 min.

2. erä: 26.08 Erik Thorell (Teemu Eronen) 1–0.

Jäähyt: 21.52 Miro Keskitalo P 2 min, 30.43 Ryan O'Connor H 2 min, 33.26 Mikko Kousa P 2 min.

3. erä: 56.12 Jesse Saarinen (Jesse Mankinen-Casimir Jürgens) 1–1, 57.40 Sakari Salminen (Juha Jääskä) 2–1.

Jäähyt: 46.56 Anton Lundell H 2 min.

Maalivahtien torjunnat: Atte Engren H 10+8+10=28/29, Jussi Olkinuora P (pois 57.57–60.00) 8+11+7=26/28.

Rangaistukset yhteensä: HIFK 3x2 min, Pelicans 4x2 min.

Yleisöä: 7 717.

HIFK välieriin voitoin 4–2.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi