Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kun taistelu taukosi, Tyrväisen veljekset paiskasivat kättä

HIFK:n Juhani Tyrväinen kertoi puolivälieräsarjan olleen tunteikas. Kuva: Vesa Moilanen

Pelicansin Antti Tyrväinen ja HIFK:n Juhani Tyrväinen olivat tiukan sarjan seuratuimmat pelaajat. Tällä kertaa veljeksistä Juhani jatkaa mitalipeleihin ja Antin kohtalona oli jäädä ilman palkintoa.

Juhani Tyrväinen myönsi jälkikäteen jännittäneensä otteluita enemmän kuin normaalisti. Varsinkin pelejä Lahdessa.

– Henkilökohtaisesti tosi tunteikas sarja. Pelillisesti ehkä toiseksi kovin sarja koskaan, henkisesti vaikein. Enkä oikein tiedä, mistä se johtui. Olen kuitenkin pelannut Pelicansia vastaan jo niin monta kertaa. Ehkä Lahdessa kasvaneena entisen seuran kohtaaminen tässä vaiheessa on vain vaikeaa, Tyrväinen pohti.

Veljekset ottivat sarjan aikana muutaman kerran tulisesti yhteen. Kumpikin tiesi pelin hengen. Ottelusarjan aikana kumpikaan ei pitänyt toiseen yhteyttä. Taiston tauottua kuulumisten vaihtaminenkin helpottuu.

– Oli nämä kovimmat pelit veljeä vastaan, varsinkin kun joka toinen päivä kohdattiin. Muutama nahina tuli, mutta odotin jopa enemmän. Paiskattiin kättä pelin jälkeen ja varmaan soitellaan tässä myöhemmin, Juhani Tyrväinen kertoi.

Ratkaisevaksi muodostunut kuudes ottelu oli yhtä tiukka kuin koko sarja. Eroja oli Tyrväisen mielestä vaikea löytää nopeasti ottelun jälkeen.

– Saatiin ensimmäinen maali jopa vähän onnekkaasti. Olin jo valmiina jatkoerään, mutta saatiin tosi hieno voittomaali. Ei tässä voi sanoa, kumpi oli parempi tänään. Runkosarjassa meillä oli vaikeaa, mutta pudotuspeleissä tuntuu, että moni painaa nappia ja alkaa pelata tosissaan, Tyrväinen puntaroi.

Ratkaiseva voitto ja jatkopaikka olivat HIFK:lle ja Juhani Tyrväiselle suuri helpotus. Pelicans oli petopaidoille vaikea ja raastava vastus, Tyrväinen myönsi. Samaa mieltä oli helsinkiläisten päävalmentaja Jarno Pikkarainen. Joukkueiden väliset marginaalit olivat minimaaliset ja kumpikin oli vuorollaan kääntämässä sarjaa itselleen.

– Meillä oli aika erinomainen joukkue vastassa. Harmi, että kohdattiin tällainen joukkue jo tässä vaiheessa. Yhtä hyvin Pelicans olisi voinut mennä paljon pidemmälle, Pikkarainen kehui.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi