Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansia ei kesäloman uhka hetkauttanut – "Sitä miettii, millaisen kuvan jättää, jos onkin viimeinen peli"

Maanantain kotitappio jätti lahtelaisyleisön kylmäksi, mutta perjantaina loppuunmyyty peli oli viihteen runsaudensarvi. Pelicans kaatoi HIFK:n, ja puolivälieräsarja jatkuu. Kuuden maalin lisäksi jäi paljon muitakin puheenaiheita.

Pelicansin valmentajat Pasi Nurminen ja Ville Nieminen paiskasivat kättä voiton varmistuttua. Kuva: Sami Lettojärvi

Kuumasta koitoksesta jäi paljon puheenaiheita. Tekikö tuomaristo oikein päästäessään HIFK:n Juhani Tyrväisen ilman jäähyä rajusta taklauksesta? Onnistuivatko tuomarit ylipäätään hyvin? Onko videotarkistuksissa ja haastoissa menty liian pitkälle, kun ne voivat venyttää ottelun mittaa minuuttitolkulla? Kuinka hyvin jatkuvat pikkukoiruudet sopivat pelin henkeen, kun taisto on jo ratkennut?

Paljon kysymyksiä, mutta tärkein puheenaihe on silti tämä: Pelicansin kausi jatkuu. Joukkue otti ohjat ensimmäisessä kohtalonpelissään alusta lähtien eikä päästänyt HIFK:ta missään vaiheessa kunnolla mukaan voittotaistoon. Pelicans voitti selvänumeroisesti 5–1 ja kavensi puolivälieräsarjan voitot 2–3:een.

Voitosta huolimatta kesäloma on edelleenkin yhden tappion päässä. Lauantaina on vuorossa Helsingissä kohtalonpeli numero kaksi.

Lahtisen syöttö säväytti

Pitkin ottelusarjaa Pelicans on sekoitellut ketjujaan, ja nyt näytti löytyneen ainakin muutama toimiva koostumus. Viikon tauon jälkeen kehiin palannut Jesse Ylönen sai ketjukavereikseen Hannes Björnisen ja Severi Lahtisen. Trio toimi Pelicansin sytyttäjänä, kun Björninen pohjusti syötöllään Jordan Rowleyn avausmaalin ajassa 1.51. Toisen syöttöpisteen sai Ylönen, ja Lahtinenkin todisti maalia aivan vierestä.

Toisen erän alussa Lahtinen alusti Hynek Zohornan laukoman 3–0-maalin lahtismaisen näyttävällä rystysyötöllä oman selkänsä takaa.

– Kävi ehkä vähän tuuri, että syöttö meni jalkojen välistä. Välillä jää luistimeen. Pitää kuitenkin kokeilla, Lahtinen hymyili pelin jälkeen.

Myös Artturi Toivolan 5–1-maalin syöttänyt Lahtinen näki, että esitys oli häneltä puolivälieräsarjan paras.

– Oli varmasti ainakin tasaisin. Pystyin pelaamaan koko ajan hyvin, eikä tullut nukahduksia kuten välillä on tullut.

Lahtisen mukaan pelaaminen selkä seinää vasten ei hänen valmistautumistaan haitannut tai hermostuttanut. Hän kertoi, että joukkue oli pyrkinyt pitämään rutiinit mahdollisimman samanlaisena kuin ennenkin.

– Tämähän on oikeastaan paras ja helpoin paikka. Sitä miettii, millaisen kuvan haluaa jättää, jos onkin viimeinen peli.

HIFK:lta tarkastettiin ottelussa kahta maalitilannetta pitkään ja hartaasti. Ensimmäinen tuomittiin ensin maaliksi, mutta kumottiin Pelicansin haaston jälkeen. Toinen taas katsottiin alun perin maalivahdin häirinnäksi, mutta muutettiin maaliksi HIFK:n haaston jälkeen.

HIFK:n Juhani Tyrväisen (kasan alimpana) raju taklaus sai aikaan pienen joukkorähinän Pelicans-päädyssä. Kuva: Sami Lettojärvi

Aaltonen monessa mukana

Lahtisen ja kahdesti maalanneen Toivolan lisäksi hyökkääjistä etenkin Juhamatti Aaltonen ehti ottelun aikana moneen. Hiukan pimennossa pelin alussa ollut Aaltonen alennettiin toisessa erässä nelosketjuun, mutta ylivoimalla hän kunnostautui yllättäen puolustustehtävissä.

Maalivahti Jussi Olkinuoran seikkailun seurauksena HIFK:n Juha Jääskä pääsi lähettämään kiekon kohti tyhjänä ammottanutta maalia, mutta Aaltonen ehti torjumaan vedon ilmasta mailallaan.

– Näin, että Jussi lähti vastaan. Ajattelin, että varmistan. Yritin vain tunkea mailaa väliin. Kävi mäihä, Aaltonen sanoi.

Aaltosen mukaan oikea tunnelataus oli isossa roolissa voiton takana.

– Vastustajalla on ollut ehkä parempi tunne. Meidän piti vähintään mätsätä se, että pystyisimme kamppailemaan voitosta, hän sanoi.

– En usko, että meillä on edellisissäkään peleissä ollut tunnevajausta, mutta vastustajalla on vain ollut enemmän tatsia ja yritystä.

Aaltonen merkittiin Pelicansin 4–1-maalin tekijäksi. Se oli hänelle sarjan ensimmäinen ja todellinen onnenkantamoinen: syöttöyritys, joka kimposi HIFK-luistimista maaliin.

– Ei sillä ole mitään väliä (miten maali syntyy). Tietenkin hyvä, että saa onnistumisia. Huomenna sillä ei ole taas mitään merkitystä.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi