Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

”Yhteinen sopimus” palautti Pelicansin taistelutahdon

"Meillä oli yhteinen sopimus tänään. Se sopimus oli, että sielu näkyisi, ja se näkyi", päävalmentaja Ville Nieminen kehui. Kuva: Sami Lettojärvi

Pelicansin ja HIFK:n viides kohtaaminen jätti runsaasti puitavaa ennen lauantain kuudetta ottelua. Varsinkin kamppailun kolmas erä oli tunteikas ja tapahtumarikas. Päävalmentaja Ville Nieminen oli ottelun jälkeen tyytyväinen hyökkääjiensä panokseen.

– Parannettiin kokonaisvaltaista peliä. Tänään meillä hyökkääjät olivat kunnolla töissä. Ennakkoluulottomuusosastomme oli Niko Kivelä, Severi Lahtinen ja Artturi Toivola, Nieminen luetteli.

Kehut saanut Toivola oli suuressa roolissa heti ottelun ensimmäisessä erässä. Toivola purki kiekon alivoimalla kohti HIFK:n päätyä ja lopulta onnekas pomppu siivitti Pelicansin 2–0-johtoon. Pudotuspelien maalitilinsä avannut Toivola iloitsi tärkeästä onnistumisesta.

– Aina noissa puruissa yrittää vähän katsoa myös maalia, mutta aika hyvän pompun se sitten kieltämättä otti, Toivola iloitsi.

Niemisen mukaan taistelutahto kamppailuun syntyi koko joukkueen voimin. Se näkyi muun muassa kaksinkamppailutilanteissa, joissa Pelicans jaksoi punnertaa HIFK:ta väkevämmin.

– Meillä oli yhteinen sopimus tänään. Se sopimus oli, että sielu näkyisi, ja se näkyi, Nieminen kehui.

Päätöserässä HIFK teki kavennusmaalin, jota tarkasteltiin pitkään ja hartaasti. Pelicansin protestoinnista huolimatta maali hyväksyttiin. Heti seuraavassa vaihdossa HIFK:n Juhani Tyrväinen lanasi Casimir Jürgensin lahtelaisten puolustusalueella. Tyrväinen selvisi tilanteesta ilman rangaistusta.

Tapahtumasarja oli kaikessa sekavuudessaan HIFK:n viimeinen mahdollisuus nousta peliin mukaan. Pelicans kesti hässäkästä seuranneen alivoiman ja iski lopussa itse kaksi.

– Se oli tämän ottelun kulminaatiopiste. Onneksi pystyttiin viivyttämään, venyttämään ja puolustamaan se aika pois, Nieminen kertasi.

Ottelussa tuomareilla riitti töitä, jotta pelaajien tunteiden pitämiseksi kurissa loppusummeriin saakka. Kauaa höyryt eivät ehdi laantua, sillä joukkueiden seuraavan pelin välissä ovat vain yöunet ja bussimatka Lahdesta Helsinkiin.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi