Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Pelicans on noussut kuilun partaalta ennenkin – hopeakevät alkoi täysin samalla tavalla

Miten paljon tämä muistuttaakaan kevättä 2012?

Vertailukohtia kuluvan kauden ja Pelicansin historian menestyksekkäimmän vuoden välillä on kaivettu viime viikkoina. Kyseessä kun ovat lahtelaisen jääkiekkohistorian kaksi parasta runkosarjakautta. Ainoat vuodet, jolloin Pelicans on lähtenyt puolivälieräsarjaan ennakkosuosikkina.

Viimeksikin tuo suosikin asema oli pettää. Pelicans voitti Kärpät ensimmäisessä puolivälierässä kotonaan 5–0, ja seuraava peli oli erittäin tiukka, mutta sitten ote kirposi merkillisesti. Kärpät voitti kolme seuraavaa ottelua ja siirtyi sarjassa 3–1-johtoon.

Pelicans selvitti ensimmäisen ottelupallon Lahdessa. Kuudes peli Oulussa oli aivan mielipuolinen trilleri. Kärpät pääsi kolmanteen erään 2–0-johdossa, ja Pelicans näytti olevan sillassa. Seitsemän minuuttia myöhemmin tilanne olikin se, että Pelicans johti 3–2. Kärpät tuli tasoihin minuutti ennen päätössummeria. Jatkoajalla Radek Smolenak laukoi Kaanit voittoon ja seitsemänteen peliin, jonka joukkue hoiti kotijäällään kotiin. Välieristä mentiin finaaliin.

Samanlaisen nousun saavuttaakseen Pelicansilla on valtava vuori kiivettävänään, mutta mahdotonta tempun toistaminen ei ole.

 

Historiatilastoihin erikoistuneen #Liigadata-sivuston twiitin mukaan Liigan pudotuspeleissä on 17 kertaa aiemmin ollut tilanne, jossa kotietua pitävä joukkue on ollut sarjassa tappiolla voitoin 1–3. Näistä tapauksista 41 prosenttia on päättynyt kyseisen joukkueen jatkoon menoon. Ei ihan puolet, mutta lähelle.

Pelicans-luotsi Ville Nieminen muistaa yhden näistä tuskallisen hyvin. Kevään 2014 SM-finaalisarjassa Tappara oli 3–1 keulilla Kärppiä vastaan, mutta oululaiset nousivat dramaattisesti mestareiksi. Niemisen pelit Tapparassa päättyivät siihen kevääseen, eikä hän koskaan voittanut himoitsemaansa SM-kultaa kasvattajaseurassaan pelaajana.

Seitsemännen finaalin ratkaisi jatkoajalla muuan Juhamatti Aaltonen.

Pelicans–HIFK, Liigan 5. puolivälieräottelu Isku Areenassa perjantaina kello 18.30. HIFK johtaa voitoin 3–1. Jatkoon neljällä voitolla.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi