Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

HIFK pysäytti Pelicansin hurjan loppukirin – lahtelaisten kausi katkolla perjantaina

HIFK:n Juho Keränen, Joonas Lyytinen ja Sakari Salminen juhlivat 2-0 maalia jääkiekon Liigan puolivälieräottelussa HIFK vastaan Pelicans. Kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Pelicansin kausi jääkiekon Liigassa on katkolla tulevana perjantaina. HIFK otti kotijäällään ansaitun 3-1-voiton lahtelaisista ja siirtyi puolivälieräsarjassa johtoon voitoin 3-1. Jatkoon pääsee neljällä voitolla, ja seuraava kohtaaminen on perjantaina Lahdessa.

Kolmas erä alkoi Pelicansilta yhtä huonosti kuin edellinenkin. Erä ei vanhentunut minuuttiakaan, kun Sakari Salminen karkasi vastahyökkäyksestä läpiajoon ja nosti kiekon yläkulmaan. Peli oli 2-0.

Erä oli Pelicansilta illan paras, mutta järkevästi pelannut HIFK onnistui pitämään lahtelaiset pitkään pois maalinsa läheisyydestä.

Saumansa Pelicans sai lopussa, kun IFK-maalintekijä Salminen sai koukkausjäähyn ajassa 57.29. Pelicans otti heti aikalisän ja maalivahdin pois. Uhkapeli tuotti tulosta, ja kapteeni Hannes Björninen teki 1-2-kavennusmaalin paluukiekosta.

Pelicans jatkoi tasoitusmaalin jahtaamista ilman maalivahtia. Hynek Zohornalla ja Juhamatti Aaltosella oli loistopaikat maalintekoon. Aaltosen maali ehti näyttää liki varmalta, mutta HIFK-vahti Atte Engren venytti ilmiömäisesti kiekon tielle. Heti perään vastahyökkäyksestä Juhani Tyrväinen pääsi nakkaamaan tyhjiin ja HIFK:lle 3-1.

Kattavampi otteluraportti myöhemmin tänään ESS.fi:ssä.

2. erä

Kahden erän jälkeen tilanne oli 1-0 kotijoukkueelle. Toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi, mutta vaarallisemmat paikat loi edelleen HIFK.

HIFK aloitti toisen erän ylivoimalla, ja sitkeä yritys tuotti viimein illan avausmaalin. Puolustaja Teemu Eronen siirsi isännät jäänuoliaisella johtoon ajassa 21.03.

Kun erä oli vanhentunut runsaat kolme minuuttia, Pelicans sai aikaan illan ensimmäisen jonkinasteisen pyörityksen helsinkiläispäädyssä. Ykkösketjun myllytys päättyi ilman yhtäkään kunnollista laukausta, mutta se antoi joukkueelle selvästi itseluottamusta. Vain hetkeä myöhemmin Pelilcans-nelosketju sai jo hiukan vaarallisemman pakkopelin aikaiseksi.

Kohta Pelicans pääsi ottelun ensimmäiselle ylivoimalleen, jossa oli alkukankeuden jälkeen hyviä aihioita.

Hyvä vaihe katkesi Taavi Vartiaisen ottamaan jäähyyn. Vartiaisen rikkeen jälkeen nähtiin myös Tyrväisen veljesten välinen kahina, kun Pelicans-hyökkääjä Antti kävi ojentamassa Pelicans-maalivahtia hätyytellyttä Juhania. Nokkapokka ei johtanut rangaistuksiin.

Pelicans tappoi alivoiman, mutta ei saanut enää juonesta kiinni samalla tavalla kuin ennen jäähyä. IFK:lla oli jälleen useita paikkoja saada lihotusta maalisaldoonsa. Punaiset jatkoivat kuitenkin tutun tehottomalla linjalla. Minuutti ennen erän loppua tolppa pelasti Pelicansin lisätakaiskulta, kun IFK-kultakypärä Erik Thorell laukoi tulisesti.

Pelicansin maalivahti Juho Olkinuora torjui HIFK:n Juhani Tyrväisen hyökkäyksen. Kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen

1. erä

Avauserä oli maaliton.

Ottelu Helsingissä alkoi suoralla jatkumolla edellispelistä, sillä HIFK:n ykkösketju rakensi huippuvaarallisen paikan heti ensimmäisessä vaihdossa. Maalivahti Jussi Olkinuora pysäytti kuitenkin torjunnallaan Pelicansin painajaisen, ja lahtelaisetkin saivat vähitellen peliään hallintaan.

Avauserä oli HIFK-voittoinen. Pelicanskin sai kuitenkin kertaalleen kiekon maalipuihin, kun Jesse Saarisen laukaus kilahti tolpan ulkoreunaan.

Pelicans lopetti erän alivoimalla. Henrik Nilssonin jäähyä jäi toiseen erään jäljelle 1.45 minuuttia.

Maalivahti Olkinuora oli jälleen kerran Pelicansin tukipilari. Hän torjui erässä yhdeksän kertaa. HIFK-kollega Atte Engrenin saldo oli vain kaksi torjuntaa.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi