Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Vauhdikas kamppailu miellytti yleisöä, muttei Pelicans-luotsia: "Olimme myöhässä tilanteista"

Pelicans loi tarpeeksi paikkoja voittaakseen toisenkin puolivälieräottelun, mutta joukkueen leiristä myönnettiin, että HIFK ansaitsi voittonsa. Sarja on tasan, joten Lahdessa nähdään vielä vähintään kaksi ottelua.

Jos oli ensimmäinen koitos ollut yksipuolinen näytös, Pelicansin ja HIFK:n puolivälieräsarjan toinen peli antoi katetta sille viihdetakuulle mitä moni katsoja oli otteluparilta etukäteen odottanut. Loppuunmyydyssä ottelussa 8 200 katsojaa todisti vauhdikasta taistoa, joka päättyi HIFK:n kotivoittoon maalein 3–2.

– Viihdyttävä ottelu. Tuntuu, että jäi monta tilannetta molemmin puolin, että olisi voinut tulla vielä lisää maaleja. Veskarit pelasivat mun mielestä hyvin molemmissa päissä. Atte (Engren) oli tuon verran parempi, HIFK:n ykkösketjua johtava Pelicans-kasvatti Juhani Tyrväinen näki.

Huomaa, että pleijarit ovat alkaneet. Hyvä intensiteetti niin kentällä kuin katsomossa. HIFK-hyökkääjä Juhani Tyrväinen

Pelissä piisasi paitsi maalipaikkoja, myös taklauksia.

– Kyllä. Huomaa, että pleijarit ovat alkaneet. Hyvä intensiteetti niin kentällä kuin katsomossa, Tyrväinen kiitteli.

Pienenä ylimääräisenä ohjelmanumerona nähtiin pieni episodi Tyrväisen veljesten kesken. Juhani kävi kevyesti silittämässä Pelicansissa pelaavan isoveljensä Antin päätä, kun tämä oli kaatunut jäähän kivuliaan näköisesti kaulaansa pidellen. Antti oli käynyt pientä nahinaa HIFK-pakki Teemu Erosen kanssa.

– Näytti vähän siltä, ettei sattunut, Juhani Tyrväinen selitti tekoaan.

– Jos Eronen vähän tökkäisee Anttia... Olen nähnyt, kun Anttia on lyöty kovempaakin.

Huolimattomuus riesana

Mylläköitä nähtiin molemmilla maaleilla. Tässä Niko Kivelä on ajautunut Atte Engrenin päälle. Henrik Nilsson on tulossa taustalta tilanteeseen. Kuva: Roni Rekomaa

Pelicans johti peliä kertaalleen, nousi vaikeassa ahdingosta tasoihin ja värkkäsi kahdelle viimeiselle minuutille vaarallisen pyörityksen, joka tuotti huippuluokan tasoituspaikan vain muutamia sekunteja ennen loppusummeria.

Tasaiset lukemat, mutta Pelicans-luotsi Ville Nieminen oli kaukana tyytyväisestä.

– Emme olleet kokonaisvaltaisessa pelaamisessa playoff-ottelun vaatimalla tasolla, Nieminen tiivisti sanomansa.

Niemisen mukaan Pelicansilla petti yleinen huolellisuus.

– Olimme myöhässä tilanteista. Sen takia jouduttiin puolustamaan niin suuri määrä. Saimme luotua tarpeeksi tekopaikkoja voittoon asti, mutta kokonaisvaltainen peli ei riittänyt.

Huolimattomuudestaan sai ilmeisesti maksaa muun muassa hyökkääjä Severi Lahtinen, joka istui penkillä pelaamatta pitkän pätkän toisessa erässä ja laitettiin syrjään kakkosketjusta. Lahtisen huolimaton peli oli johtanut HIFK:n huippuvaaralliseen maalipaikkaan toisen erän alussa.

Tunnekuohuisen oloinen Nieminen kiisti, että Lahtinen olisi ollut viltissä, vaikka tälle kellotettiin vain 5.51 minuuttia peliaikaa.

– En tiedä kuka oli missäkin. Tänään yritettiin puristaa kaikki laatikkoon mitä oli. Ei tässä ketään missään vilteissä ole ollut.

Saariselta räyhäkkäät tuuletukset

Oliwer Kaski pääsi 2-1-tilanteessa yrittämään tasoitusta rankkarista, mutta Atte Engren venytti patjansa kiekon tielle. Kuva: Roni Rekomaa

Pelicansin molemmat maalit viimeisteli Jesse Saarinen. Lahtelaiskonkari kävi avauserässä napauttamassa avausosuman Juhamatti Aaltosen läpiajon jälkeisestä irtokiekosta, ja kolmannen erän puolivälissä hän kiepautti Pelicansin tasoihin vanhanaikaisella.

Saarisen räyhäkkäistä tuuletuksista näkyi, kuinka kova lataus pelissä oli.

– Tunnetta on pelissä. Hyvin päästiin vielä rinnalle, ja ensimmäinenkin maali oli tärkeä, kun oli oltu aika purjeessa. Ehkä se tuuletus tulee pelin tunteen mukaan. En minä niitä etukäteen laskeskele, hän naurahti.

Jos rehellisiä ollaan, tuo oli varmaan ansaittu tulos tästä pelistä. Pelicans-hyökkääjä Jesse Saarinen

HIFK punnersi voittoon romuluisen Juho Keräsen tuikattua voitto-osuman maalineduskahinasta. Se oli ytimiään myöten playoff-maali.

Saarinen allekirjoitti valmentajan arvion Pelicansin esityksestä.

– Emme olleet 5–5-pelissä riittävän hyviä, että olisimme ansainneet tänään voittoa. Jos rehellisiä ollaan, tuo oli varmaan ansaittu tulos tästä pelistä.

Otteluvoitot ovat tasan 1–1, ja sarja jatkuu maanantaina Lahdessa. HIFK:n voitto varmisti, että sarja venyy vähintään viiteen otteluun, joten Lahdessa pelataan varmuudella myös ensi perjantaina.

Liiga

HIFK–Pelicans 3–2 (0–1, 1–0, 2–1)

1. erä: 14.31 Jesse Saarinen (Juhamatti Aaltonen-Juho Olkinuora) 0–1.

Jäähyt: 12.04 Jesse Mankinen Pelicans 2 min, 15.13 Artturi Toivola Pelicans 2 min, 17.35 Anton Lundell HIFK 5 min, 17.35 Anton Lundell HIFK 20 min.

2. erä: 26.00 Joonas Rask (Erik Thorell-Ryan O'Connor) 1–1.

Jäähyt: 28.57 Jordan Rowley Pelicans 2 min, 37.53 Teemu Eronen HIFK 2 min, 37.53 Antti Tyrväinen Pelicans 2 min, 37.53 Mikko Kousa Pelicans 2 min, 38.04 Joonas Lyytinen HIFK 0 min, 39.26 Joukkuerangaistus HIFK 2 min, 39.48 Jordan Rowley Pelicans 2 min.

3. erä: 45.41 Sakari Salminen (Erik Thorell-Kyle Quincey) 2–1, 50.02 Jesse Saarinen (Jesse Mankinen-Casimir Jurgens) 2–2 tv, 54.18 Juho Keränen (Kyle Quincey-Joonas Rask) 3–2.

Jäähyt: 43.37 Miihkali Teppo Pelicans 2 min, 46.00 Joonas Lyytinen HIFK 2 min, 48.52 Juhani Tyrväinen HIFK 2 min, 48.52 Niko Kivelä Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: HIFK 4x2 min Anton Lundell 5 min Anton Lundell 20 min=33 min, Pelicans 8x2 min=16 min.

Maalivahtien torjunnat: Atte Engren HIFK 8+8+12=28 Juho Olkinuora Pelicans 12+8+11=31 (pois: 58.01–60.00).

Yleisöä: 8 200.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi