Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Peliitat päätti Mestiksen runkosarjan voittoon - Joukkue kaatoi sarjajumbon ensimmäistä kertaa

KooVeen puolustus siivosi maalin edustan harmaata aluetta lähentelevillä otteilla. Sen sai kokea muiden muassa Petteri Haveri. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliittojen putoamien karsintasarjaan sinetöityi muiden joukkueiden toimesta jo keskiviikon sarjakierroksella, joten perjantain viimeisellä Mestiksen runkosarjan ottelulla ei ollut merkitystä.

Se, mikä sai Peliitat tekemään parhaansa, oli mahdollisuus kukistaa sarjajumbo KooVee ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Siinä Peliitat onnistui kaataen tamperelaisjoukkueen numeroin 4-1 (2-0,0-1,2-0).

Perjantain ottelussa oli kuitenkin pelailun makua. Kumpikaan joukkue ei ollut satasella mukana. Peliittojen yhteistyökumppanin tarjoama ottelu täytti lehterit ja lähes tuhatpäinen katsojajoukko näki siitä huolimatta vauhdikkaan ja viihdyttävän kiekkopelin.

Ottelu oli myös otteiltaan varsin siisti ja tuomariston urakkaa lisäsi vain muutama videotarkistus. Peliittojen joukosta erottui Lauri Heino ja Arttu Rämö tehden tehot 1+1. Myös Henri Ruotsalainen ja Roope Mäkitalo onnistuivat toimittamaan kiekon KooVeen maaliin. Joukkueen parhaana palkittu Peliittojen maalivahti Sami Suni oli totutun varma torjuen 22 kiekkoa.

Petäjä tyytyväinen

Peliittavalmentaja Vesa Petäjä uskoi omiensa hiljentäneen noin 10 prosenttia täydestä tehosta.

- Olen tyytyväinen miltä peli näytti. Ehkäpä siinä 10 prosenttia kamppailua uupui tänä iltana. Lopussa hyökkäysinto loppui ja KooVee pääsi luomaan painetta. Meiltä karkasi laukalle. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Tehtiin hyviä ja komeita maaleja.

KooVeen käskyttäjä Juha Pajuoja uskoi pelin olleen pakkopullaa.

- Oli vaikea motivoida joukkue, kun tilanne oli tämä. Peli oli sellaista alamäkilaskettelua. Tämän lisäksi oltiin löysiä maalinteossa. Tuolla lailla ei otteluja voiteta.

Vaisu alku

Peliitat aloitti tämän merkityksettömän ottelun vaisusti, mutta terästäytyi jatkossa ja kipusi kuskin pukille. Peliitat loi painetta ja KooVee yritti löytää maalipaikkoja pitkien syöttöjen ja läpiajojen kautta.

Tämä ei onnistunut. Pliitatkaan ei maalipaikoilla avauserässä juhlinut, mutta viimeisteli hyvällä prosentilla. Avausmaalin ujutti Ruotsalainen längistä Santeri Koposen ja  Lauri Heinon esityöstä ajassa 05:59. Isäntien toisen laukoi Mäkitalo erän jälkimmäisen puoliskon alussa. Tämän maalin mahdollisti Arttu Rämö ja Aleksi Ek.

Peliitat antoi toisen erän alussa vastustajalle siimaa ja se näkyi myös valotaululla. Tamperelaisjoukkue kavensi ajassa 23:40. Takaisku loihti isännille ryhtiliikkeen ja otteet tasoittuivat. Peliitat teki kolmannen maalinsa erän lopulla, mutta tämä hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Rämö sooloili päätöserän viidennellä minuutilla Peliitat kahden maalin johtoon. Tällä kertaa osuma hyväksyttiin mukisematta. Heino heilutti KooVeen maaliverkkoa heti erän jälkimmäisen puoliskon alussa. Peliittojen neljännen alusti Pasi Kouvalainen.

Viikko aikaa

Peliitoilla on viikko aikaa viimeistellä iskukyky Mestiksen karsintoja varten, sillä paras seitsemästä-systeemillä pelattava karsinta alkaa viikon kuluttua lauantaina kotipelillä. Mikä joukkue on tuolloin vastassa, selviää tulevalla viikolla.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi