Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

"Kansainväliset pelit ovat olleet tavoitteemme" – Pelicans sai bonuksena paikan CHL-liigaan

Runkosarjan kolmossija toi muutakin kuin kotiedun. "Suhtaudumme CHL-paikkaan positiivisesti", sanoo toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu. Pelicansin vastustajat selviävät 22. toukokuuta.

Pelicans-HIFK-puolivälieräotteluiden lipunmyynti alkoi perjantaiaamuna, ja Isku Areena tulee olemaan täynnä niin ensi tostaina kuin maanantaina 25. maaliskuuta. Kuva: Sami Lettojärvi

Pelicans varmisti torstain 5–1-kotivoitollaan Sportista jääkiekkoliigan runkosarjan kolmossijan ja samalla kotiedun ensi viikon torstaina HIFK:ta vastaan alkavaan puolivälieräsarjaan. Lisäbonuksena kolmossija toi joukkueelle ensimmäistä kertaa paikan myös elokuussa alkavaan Champions Hockey Leagueen, CHL.

– Suhtaudumme CHL-paikkaan positiivisesti, sillä kansainväliset pelit ovat olleet tavoitteemme. Olemme iloisia, että nyt saimme paikan liigaan, totesi Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu.

Suomella on liigassa ensi kaudelle neljä paikkaa, joista kolme runkosarjan kolmelle parhaalle (Kärpät, Tappara, Pelicans) ja neljäs mestarille, jos se tulee kolmikon ulkopuolelta, tai runkosarjassa neljänneksi sijoittuneelle TPS:lle.

– On hyvä, että nykyisin CHL-paikat ansaitaan pelaamalla.

Kun Pelicans vuonna 2012 sijoittui runkosarjassa ja liigassa toiseksi, CHL-paikat olivat vain kuudelle liigaa perustamassa olleelle suomalaisseuralle, eikä hopeajoukkue päässyt mukaan.

Lohkoarvonnalla iso merkitys

Muuten Pelicansin toimistolla ei vielä perjantaina ehditty paneutua CHL-asiaan, koska aika meni Liigan pudotuspelien järjestelyissä.

– Sain juuri äsken CHL:stä sähköpostia, jossa on tietoa käytännön asioista. Pitää jossain välissä tutustua papereihin, Kolu naurahti iltapäivällä.

Ajankohtaiseksi kansainvälinen liiga tulee viimeistään 22. toukokuuta, kun CHL:n lohkot arvotaan Bratislavassa.

– Sen jälkeen pystymme paremmin katsomaan, mitä meiltä vaaditaan. Esimerkiksi kustannukset riippuvat pitkälti siitä, mitä joukkueita tulee vastaan, minne päin joudumme matkustamaan ja miten vastustajat kiinnostavat yleisöä. Tässä vaiheessa ei vielä kannata miettiä esimerkiksi joukkueen vahvistamista CHL:ää varten, sanoi Kolu.

Halli täyttyy puolivälierissä

Lipunmyynti ensi viikon torstain ensimmäiseen ja maanantaina 25.3. pelattavaan kolmanteen puolivälieräotteluun Helsingin IFK:ta vastaan alkoi perjantaiaamuna kello 9.

– Lipunmyynti on hyvässä vauhdissa, myhäili Kolu.

– Vielä on tilaa, mutta reilut 3 000 lippua on jo ensi torstaille myyty.

Kaikkiaan Isku Areenassa on tilaa 5 371 katsojalle.

– VIP-liput ja aitiot ovat myös menneet hyvin, eikä niitä ole kuin joitain jäljellä.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi