Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Väärä puheenaihe puhuttaa Pelicansin hienon kevään keskellä

Ville Niemisen sopimustilanne on ollut yksi viime päivien puheenaiheista. Kuva: Mirja Hussain

Pelicans päätti liigakauden seurahistoriansa toiseksi parhaaseen runkosarjasijoitukseen. Kolmossija kalpenee vain hopeakeväälle 2012, jolloin Pelicans oli runkosarjan lopputaulukon kakkonen.

Tulokaspäävalmentaja Ville Niemisen luotsaaman joukkueen suoritus on ylittänyt kaikki odotukset. Tätä taustaa vasten on erityisen käsittämätöntä, että viikon puheenaiheisiin on kuulunut Niemisen sopimustilanne. Ilta-Sanomat uutisoi alkuviikosta, ettei Pelicans ole lunastanut Niemisen ensi kautta koskevaa optiota.

Niemisen sopimus uutisoitiin viime keväänä julkistushetkellä kolmivuotisena. Hämeen Sanomien viimesyksyinen uutinen siitä, että sopimusrakenne onkin todellisuudessa 1+1+1 vuotta, ei ollut sinänsä yllättävä – suora kolmivuotinen sopimus tulokaspäävalmentajalle olisi iso riskiratkaisu. Viestinnässään Pelicans kuitenkin epäonnistui.

Tämän viikon alussa Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen ei kysyttäessä vahvistanut Ilta-Sanomille, että Nieminen valmentaa Lahdessa myös ensi kaudella.

Toisin sanoen Niemisellä ei todellakaan ole voimassa olevaa jatkosopimusta – kuten useista lähteistä on kuulunut. Tähän viittasivat myös Niemisen kommentit eilen Radio Voiman lähetyksessä.

– Mä haluaisin valmentaa ensi kaudella Lahden Pelicansia. Asia ei ole mun käsissä. Joku muu päättää siitä, Nieminen sanoi.

– Päätös tehdään sitten kun asia on heidän (seuran) osaltaan valmis. He päättävät ja kertovat.

Laukkanen on tehnyt Lahdessa pääosin erinomaista työtä pelaajarekrytoinneissaan. Myös päävalmentajarekrytointi osui nappiin, mutta jos tästä nappiosumasta saadaan Lahdessa nauttia vain vuoden päivät, se on munaus, josta Laukkanen tullaan muistamaan suuremmin kuin mistään muusta.

Viestintä ei kuulu Laukkasen vahvimpiin osaamisalueisiin. Ylemmän seurajohdon olisi tavalla tai toisella pitänyt puuttua asiaan, jottei se varjostaisi pudotuspeleihin valmistautumista. Nyt tilanne ei välttämättä ole korjattavissa, koska seura ei varmasti halua oma-aloitteisesti voimistaa hälyä.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi