Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansissa on tuska ja tutka päällä – ”Verkot on heitetty vesille”

Zohorna ja Pelicans selvisivät kaikkein pahimmalta skenaariolta. Ville Nieminen tuskailee kokoonpanon kanssa. Janne Laukkasella pitää kiirettä.

Pelicansin Hynek Zohorna loukkaantui Ruotsin EHT-turnauksessa. Kuva: Sami Kuusivirta

On aina hieno asia, kun oman joukkueen pelaajat kehittyvät ja kutsut maajoukkueeseen lisääntyvät. Maajoukkuekutsujen varjopuolet on myös syytä ottaa huomioon. Näin kävi muun muassa Pelicansille, kun lintuparvesta lähtivät Ruotsin EHT-turneelle Hannes Björninen, Aleksi Mustonen, Oliwer Kaski ja Hynek Zohorna.

Tukholmasta ehjänä takaisin Lahteen palasivat suomalaispelaajat, mutta Zohornalle kävi ikävämmin.

Vahvaa kautta pelaava tsekkihyökkääjä loukkaantui kolme minuuttia ennen päätössummeria Tsekin ja Venäjän kamppailussa sunnuntaina.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen nautti viikonloppuna kiekkotarjonnasta, mutta lähes viimeisellä mahdollisella hetkellä luotsin mieli synkkeni.

– Tuli seurattua maaotteluita ja änäriä (NHL:ää). Hyvin kaikki pojat pelasivat. Pelasivat omilla vahvuuksillaan, eivätkä lähteneet vain selviytymään. Jämäkkää jääkiekkoa, Nieminen sanoo maanantain Pelicansin aamuharjoitusten jälkeen.

Zohornan magneettikuvat paljastivat alaraajavamman. Zohorna selvisi kuitenkin kaikkein ikävimmältä vaihtoehdolta.

– "Zoho" on poissa rivistä toistaiseksi. Hänen toipumistaan seurataan päivittäin. Zohornan pelikuntoa arvioidaan noin kahden viikon päästä, Nieminen kertoi huojentavat uutiset maanantai-iltana.

Zohorna on ollut lahtelaisten eturivin syömähammas lähes koko kauden. Nieminen oli todella helpottunut luottohevosensa uutisista.

– Emme päässeet pelkällä säikähdyksellä, mutta eipä tieto ollut se kaikkein pahin mahdollinen. Elämä jatkuu, Nieminen sanoi.

Olkinuora ja joukko kysymysmerkkejä

Pelicans joutui jo viimeisessä pelissään ennen maajoukkuetaukoa operoimaan hyvin ohuella pelaajamateriaalilla, kun poissa olivat Björnisen, Kasken ja Zohornan lisäksi Miihkali Teppo ja Mikko Kousa.

Lahtelaiset matkaavat tiistaina Lukon vieraaksi Raumalle. Nieminen ei pystynyt sanomaan kokoonpanosta mitään muuta varmaa kuin sen, että Jussi Olkinuora torjuu maalissa.

– Kaikki muu ratkeaa vasta pelipäivän aamuna. Muuta en oikeasti tiedä. Maanantain harjoituksissakin tuli jotain puolihuolimatonta osumaa.

Nieminen sanoi jo ennen EHT-turnausta, että maajoukkuepelaajien pitäisi joka tapauksessa antaa huilata, ettei kokonaisrasitus nouse liian korkeaksi. Nyt on mietinnän paikka.

– Pitäisi, pitäisi ja pitäisi... Mutta kun se ei taida ainakaan nyt olla mahdollista. Pelaajamäärämme ei riitä. Kaiken muun lisäksi myös Peliitat tappelee jääkiekkoelämästään, ja sinnekin pitäisi löytää apuja. Nyt on paljon liikkuvia asioita. Olemme aika kiireisiä joka suunnalla. Lisäpelaajat tulisivat joka tapauksessa tarpeeseen.

Laukkasen verkot "suht kuivilla" vesillä

Liigan siirtotakaraja menee umpeen perjantaina kello 23.59. Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasella on useampi rauta tulessa. Lahtelaisseuran toimistossa hihat on kääritty.

– Verkot on heitetty vesille. Jos löytyy meille sopivia pelaajia, olemme ehdottomasti kiinnostuneita. Mutta tässä sopassa on monta lusikkaa, Laukkanen korostaa.

Siirtomarkkinat ovat toistaiseksi olleet hyvin hiljaiset. Pelicans kiikaroi pelaajia joka puolelta maailmaa.

– Tarjonta on aika maltillista. Tällä hetkellä tuntuu, että markkinat ovat suht kuivat, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Pakottavaa tarvetta meillä ei ole hankkia uusia miehiä. Meidän sloaganimme kuuluu edelleen, että kassa on kuningas. Sen mukaan mennään. Onhan tässä perjantaihin asti aikaa leikkiä, Laukkanen sanoo.

Laukkanen kuitenkin myöntää, että ”joitain juttuja” on käynnissä.

– Hereillä olemme totta kai. Kaikkea pitäisi aina löytää, mutta ensisijaisesti kärkymme hyökkääjää ja mahdollisesti puolustajaa. Näissä hommissa tarina menee kuitenkin niin, että suurseurat ottavat ensiksi, sen jälkeen on muiden vuoro. Pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Silloin on mahdollisuuksia päästä iskemään, Laukkanen muistuttaa.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi