Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans jäi JYPin jalkoihin – Nieminen jyrähti maajoukkuepelien ajoituksesta

Avauserä, poissaolot ja hattutempun tehnyt Jake Newton olivat Pelicansin suurimmat murheet. "Pelkkä into ei riitä kuin oven koputtamiseen", päävalmentaja totesi.

Taas kerran soi Pelicans-rysässä. Torjuntavastuun jakaneet Jakub Skarek ja Jussi Olkinuora antautuivat kumpikin kolmesti. Kuva: Agata Anttonen

Pelicansin lähtökohdat keskiviikkona Jyväskylässä JYPin vieraana eivät olleet helpoimmasta päästä. Riveistä puuttui Ruotsissa miteltävän Euro Hockey Tour -turnauksen vuoksi kolme avainpelaajaa. Mahtavaa kautta pelaava puolustaja Oliwer Kaski on ensimmäistä kertaa Leijonien matkassa ja lisäksi Ruotsiin olivat matkanneet kapteeni Hannes Björninen sekä Tshekin maajoukkueeseen nimetty Hynek Zohorna.

Uhkakuvat toteutuivat ensimmäisessä erässä. Raivokkaasti playoff-paikasta sarjataulukon sijalla kymmenen taisteleva JYP hyökkäsi suoraviivaisesti. Pelicansin maalin edustalle jyväskyläläiset myös luvattoman helposti pääsivät. JYP otti ottelusta selvänumeroisen 6–2-voiton.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen jyrähti maajoukkueturnauksen päällekkäisyydestä.

– Ollaan ylpeitä, että kolme Pelicansin miestä maajoukkueessa. Ollaan yhteisönä tehty pelaajista parempia ja he ovat paikkansa siellä ansainneet. Mutta se, että pelataan elintärkeitä liigaotteluita ja kärkimiehet ovat poissa. Se on iso kysymys, että onko tässä järkeä, Nieminen murisi.

Pelicans-hyökkääjä Niko Kivelä sen sijaan ei halunnut selitellä. Viime kuun Sport-vierasottelussa tällin saanut Kivelä palasi Jyväskylässä kokoonpanoon parin viikon huilin jäljiltä.

– En halua mennä sellaisten asioiden taakse piiloon. Ensimmäiset pari vaihtoa olivat meiltä hyvää, mutta sitten oltiin avauserässä kyllä pahasti jäljessä, Kivelä totesi.

JYP oli vahva avauserässä. Yhdysvaltalaispakki Jake Newton aloitti hienon iltansa iskemällä kahdesti ja kokenut Eric Perrin kertaalleen. Niinpä ensimmäisen erän jälkeen taululla komeilivat vierasjoukkueen kannalta tylyt 3–0-lukemat. JYP laukoi kaikkinensa avauserässä 27 kertaa, Pelicans kymmenen.

Toiseen erään Pelicans vaihtoi maalinsuulle Jakub Skarekin ja aloitti myös hyökkäyspäässä terhakkaasti. Poissaolojen myötä ykköskentän sentterinä otteluun lähtenyt Artturi Toivola kavensi lukemiksi 3–1, kun toista erää oli pelattu parisen minuuttia. Tarjoilusta vastasivat Severi Lahtinen ja Santtu Kinnunen.

Maalin jälkeen Pelicansilla oli useampi mainio maalipaikka, mutta viime viikolla kaksi nollapeliä pelannut Eetu Laurikainen torjui muun muassa Antti Tyrväisen veivit.

Mutta se, että pelataan elintärkeitä liigaotteluita ja kärkimiehet ovat poissa. Se on iso kysymys, että onko tässä järkeä. Pelicans-päävalmentaja Ville Nieminen

Asetelmat kääntyivät täydellisesti takaisin JYPille, kun Pelicans otti ottelun ensimmäisen jäähynsä. Ylivoimalla Newton kiskaisi komean rannelaukauksen viivasta täydentäen hattutemppunsa.

Kolmannessa erässä Pelicans ei enää vauhtiin mukaan päässyt. Sen sijaan joukkue sortui jäähyihin, joista rokottivat Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen. Lopussa Pelicansin 19-vuotias Jesse Ylönen iski kauden kymmenennen maalinsa kavensi loppulukemiksi 6–2.

– Parempi voitti, ei epäilystä siitä. Pelkkä into ei riitä kuin oven koputtamiseen, totesi päävalmentaja Nieminen.

Ottelusta odotettiin myös erityistä valmentajien kohtaamista, sillä vielä viime kaudella Nieminen toimi nykyisen JYP-luotsi Risto Dufvan apuna Mikkelin Jukureissa. Dufva oli kuitenkin kuumeen kourissa kotona ja JYPin penkin takana vastuuta kantoi Jukka Ahvenjärvi. Niemisen ja Dufvan kohtaaminen toteutunee sitten maaliskuun alussa, kun JYP vierailee Lahdessa.

Ennen ottelun aloittamista pidettiin hiljainen hetki mäkihyppylegenda Matti Nykäsen poismenon kunnioittamiseksi.

Liiga

JYP–Pelicans 6–2 (3–0, 1–1, 2–1)

1. erä: 3.41 Jake Newton (Jani Tuppurainen-Jarkko Immonen) 1–0, 6.43 Eric Perrin (Jerry Turkulainen-David Tomasek) 2–0, 14.26 Newton (Roni Allén-Tuppurainen) 3–0.

Jäähyt: 11.57 Perrin JYP 2 min.

2. erä: 22.18 Artturi Toivola (Severi Lahtinen-Santtu Kinnunen) 3–1, 33.40 Newton (Perrin-Tomasek) 4–1 yv.

Jäähyt: 26.13 Immonen JYP 2 min, 33.03 Jarkko Pynnönen Pelicans 2 min.

3. erä: 45.38 Tuppurainen (Immonen-Juuso Vainio) 5–1 yv2, 54.12 Immonen (Tuppurainen-Robert Rooba) 6–1, 54.44 Jesse Ylönen (Jesse Saarinen-Aleksandr Shtshemerov) 6–2.

Jäähyt: 42.48 Miska Siikonen Pelicans 2 min, 44.09 Roope Elimäki Pelicans 2 min, 45.10 Jakub Skarek Pelicans 2 min, 48.16 Perrin JYP 2 min, 52.10 Henrik Nilsson Pelicans 2 min, 56.47 Mikko Kalteva JYP 2 min, 57.14 Ossi Louhivaara JYP 2 min.

Jäähyt yhteensä: JYP 5x2 min=10 min, Pelicans 5x2 min=10 min.

Maalivahtien torjunnat: Eetu Laurikainen JYP 6+7+6=19 Juho Olkinuora Pelicans 13=13 Jakub Skarek Pelicans 2+7+8=30 (pois: 57.14–57.36) (pois: 57.47–59.19)

Yleisöä: 3 507.

Mika Halonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi