Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans sopi runkomiestensä jatkosta – Teppo, Vartiainen, Mustonen, Toivola ja Björninen jatkavat Lahdessa

Hanne Björninen teki Pelicansin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Pelicans on tehnyt jatkosopimukset puolustaja Miihkali Tepon sekä hyökkääjien Taavi Vartiaisen, Aleksi Mustosen, Artturi Toivolan ja kapteeni Hannes Björnisen kanssa.

Koko viisikko pelaa uransa parasta kautta ja kaikki halusivat jatkaa tahtia myös ensi kaudella.

Maajoukkuedebyyttinsä tällä viikolla tekevän Björnisen, 23, sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta. Teppo, 26, Vartiainen, 24, Mustonen, 23, ja Toivola, 20, kirjoittivat puolestaan vuoden jatkosopimukset.

Björninen on pelannut 47 ottelua tehden 25 (11+14) tehopistettä. Pelicans-kapteeni on ollut koko Liigan paras aloittaja ja kantanut lahtelaisryhmässä isoa vastuuta niin tasakentällisin kuin ali- ja ylivoimalla. Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti debytoi Leijonissa Ruotsin EHT:llä.

– Björninen sai ison vastuun, kun rintaan lätkäistiin kauden alla C-kirjain, mutta mies on vastannut huutoon yli odotusten ja kuluva kausi on ollut toistaiseksi erinomainen. Björninen on erittäin tärkeä kulmapalanen meidän joukkueessa nyt ja tulevaisuudessa, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi Pelicansin tiedotteessa.

Vartiainen on mustelmia ja iskuja kaihtamaton kotiyleisön suosikki, joka on edustanut koko uransa Pelicansia.

– Vartiainen on loistava roolipelaaja, jollaisen jokainen joukkue haluaa riveihinsä. Mies tekee kaikkensa joukkueen eteen ja pystyy sytyttämään oman ryhmän sekä yleisön kovilla taklauksillaan. Ei ota taka-askeleita ja on tällä kaudella näyttänyt myös kiekollisen pelin kehittyneet isoin harppauksin.

"Huippua ei ole saavutetty"

Mustonen on Björnisen ja Vartiaisen tavoin rikkonut yhden kauden piste-ennätyksensä ja 29 (8+21) tehopistettä oikeuttavat Pelicansin sisäisessä pistepörssissä neljänteen sijaan.

– Mustonen on pystynyt tekemään tasaista tulosta useamman kauden, mutta nyt on nähty selkeä nousu seuraavalle tasolle. Huippua ei kuitenkaan ole saavutettu, vaan potentiaalia on vielä nähtyäkin parempaan, Laukkanen arvioi.

Toivola on vakiinnuttanut paikkansa Pelicansin liigamiehistössä ja erinomaisen pelikäsityksen omaava keskushyökkääjä on ollut joukkueen kolmanneksi paras aloittaja ja tehtaillut 46 pelaamassaan ottelussa 8 (5+3) tehopistettä.

– Toivola on nuori hyökkääjä, joka tekee paljon pieniä asioita oikein kentällä. Kokonaisvaltaisesti jo nyt hyvällä tasolla, mutta tulevaisuudessa mieheltä on lupa odottaa vielä paljon enemmän.

"Johtaja-ainesta"

Teppo saapui Lahteen Helsingin IFK:sta ja löysi välittömästi oman paikkansa lahtelaisryhmästä niin kaukaloissa kuin pukukopissa. Oliwer Kasken kämppäkaveri on pelannut keskimäärin yli 18 minuuttia ottelua kohden ja hoitanut roolinsa eleettömän tyylikkäästi. Ensimmäinen maali Pelicans-paidassa syntyi viime viikon HPK-ottelussa. Kokonaisuutena Teppo on saalistanut 7 (1+6) tehopistettä.

– Teppo on hyvä peruspuolustaja, joka on myös pukukopissa johtaja-ainesta. Kova taistelija ja huippupersoona.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi