Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Tunteikas matkaviikko vaati veronsa Pelicansilta – "Kärkijengi ikävä kyllä rokottaa noista virheistä"

Sarjakärki Kärpät näytti Lahdessa pelaamisen mallia. Ennätyskautta pelaava Taavi Vartiainen osui jälleen ja nautti samalla pelin taisteluhengestä.

Ei jatkunut Pelicansin pisteputki katkeamattomana koko tammikuuta. Seinä tuli vastaan vasta kuun viimeisessä pelissä, kun Lahdessa vieraillut Kärpät pelasi kuten ylivoimaiselta sarjakärjeltä odottaa sopii. Loppulukemat olivat 2–6.

Pelicans-leirissä selvänumeroista tappiota sulateltiin suhteellisen tyynenä. Hyökkääjä Taavi Vartiaisen mukaan tammikuusta jäi hyvä maku, vaikka viimeinen peli menikin vihkoon.

– Hyvä pätkä on ollut. Kärkijengi ikävä kyllä rokottaa noin isoista virheistä. Kokonaisvaltaisesti pelasimme ihan hyvän pelin, Vartiainen sanoi.

Tykkään, kun ruvetaan vähän hakemaan pareja, ja on pientä taistelua. Pelicans-hyökkääjä Taavi Vartiainen

Vartiaisen viimeistelemä avausmaali oli osoitus niistä paremmista puolista. Viimeistely Oliwer Kasken vedon paluukiekosta näytti helpolta, mutta sitä edelsi monta hyvää suoritusta.

– Ajoituskysymys. Sen tietää, että Kaski ampuu joka kerta. Jeppe (Jesse Saarinen) alusti loistavasti, pelasi hyvin omiin ja tuli vaihtoon. Pääsin suoraan aitiosta niin sanotusti kolmantena äijänä lyömään tyhjään uuniin.

Toisen Pelicans-maalin teki Aleksi Mustonen ylivoimalla. Kärppäkonkari Lasse Kukkonen piti maalin edustalla Antti Tyrväisen mailan sidottuna, mutta Tyrväiselle tarkoitettu syöttö meni rysään Kukkosen jalan kautta.

Pelicans pelasi ottelun vihreissä retropaidoissa. Samanlaisissa, joissa joukkue nousi Liigaan 20 vuotta sitten.

Kamppailuista henkeä ja happea

Maalivahti Jussi Olkinuoralla riitti töitä, kun Kärppien hyökkäys raateli Pelicans-takalinjoja toistuvasti. Oskar Osalta (oik.) keräsi tehot 1+1. Kuva: Juha Peurala

Illasta saattoi jäädä lahtelaiskatsojille valju maku, koska kunnon taistelua voitosta ei lopulta tullut. Kärpät pääsi karkuteille varhain, piti puolensa vaikeassa vaiheessaan ja pääsi toisen erän lopussa ratkaisevaan 5–2-johtoon epäonnisesta Pelicans-harhasyötöstä.

Päävalmentaja Ville Nieminen muistutti, että takana oli raskas viikko: keskiviikkona Vaasa, perjantaina Lappeenranta ja lauantaina viikon ainoa "kotipeli" Tallinnassa.

– Tunnetila oli niin korkea. Kun se tyhjenee sunnuntaina ja maanantaina, se on kova homma ajaa ylös, Nieminen sanoi.

Maajoukkuepelaajille tulee viiden viikon putki, jossa on 15 ottelua. Se on raju putki. Päävalmentaja Ville Nieminen

Tunnetta keskiviikon koitoksessa kyllä riittä. Jäällä nähtiin useita mojovia taklauksia ja pieniä nahisteluita. Siellä yleensä on myös Taavi Vartiainen, ei tosin tällä kertaa erityisen näkyvässä osassa.

– Tykkään, kun ruvetaan vähän hakemaan pareja, ja pelin sisällä on pientä taistelua. Se tuo ainakin munkaltaiselle pelaajalle henkeä ja happea. Silloin rasituskaan ei tunnu niin pahalta, vaan adrenaliini tulee vielä korostetummin sieltä.

Vartiainen on kunnostautunut myös tehojen puolesta. Koossa on jo 8+8=16 pistettä, ja henkilökohtainen yhden kauden piste-ennätys on rikottu.

– Henkilökohtaisena tavoitteenani oli rikkoa se. Nyt on uusi tavoite asetettu. Kausi on ollut nousujohteinen.

Maajoukkuekutsut nostavat fiilistä

Vartiaisen kaltaisilta työmyyriltä tarvittaneen tehoja jatkossakin. Pelicansilta Kaski, Hannes Björninen ja Hynek Zohorna saivat kutsut helmikuun maajoukkueturnaukseen, mikä tietää avainruutujen miehille entistä suurempaa kuormaa.

– Maajoukkuepelaajille tulee viiden viikon putki, jossa on 15 ottelua. Se on raju putki, Nieminen huomautti.

– Voi olla, että joudumme lepuuttamaan heitä jossain vaiheessa maajoukkuetauon jälkeen. Että saadaan pelaajat pois punaiselta kulutusalueelta takaisin vihreälle.

Vartiaisen mukaan maajoukkuekomennukset inspiroivat koko joukkuetta.

– Siinä näkyy se työ, mitä me tehdään täällä joka päivä. Se tuo jätkille lisää nostetta, kun tällä jokapäiväisellä treenaamisella voi päästä eteenpäin ja isompiin valoihin.

Liiga

Pelicans–Kärpät 2–6 (2–4, 0–1, 0–1)

1. erä: 4.26 Taavi Vartiainen (Oliwer Kaski-Jesse Ylönen) 1–0, 7.04 Radek Koblizek (Michal Kristof-Shaun Heshka) 1–1, 10.18 Rasmus Kupari (Oskar Osala-Aleksi Heponiemi) 1–2.13.02 Aleksi Heponiemi (Rasmus Kupari-Teemu Kivihalme) 1–3.14.29 Aleksi Mustonen (Oliwer Kaski-Hynek Zohorna) 2–3 yv.19.31 Oskar Osala (Lasse Kukkonen-Michal Kristof) 2–4 vt.

Jäähyt: 8.06 Severi Lahtinen Pelicans 2 min, 13.49 Oskar Osala Kärpät 2 min, 20.00 Otto Karvinen Kärpät 2 min.

2. erä: 37.58 Ville Leskinen 2–5.

Jäähyt: 23.42 Artturi Toivola Pelicans 2 min.

3. erä: 55.03 Jasper Lindsten (Nicklas Lasu) 2–6 av.

Jäähyt: 47.44 Nicklas Lasu Kärpät 2 min, 52.26 Antti Tyrväinen Pelicans 2 min, 52.26 Otto Karvinen Kärpät 2 min, 54.45 Oskar Osala Kärpät 2 min, 58.43 Aleksi Heponiemi Kärpät 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 3x2 min=6 min, Kärpät 6x2 min=12 min.

Maalivahtien torjunnat: Juho Olkinuora Pelicans 12+10+4=26 ,Veini Vehviläinen Kärpät 6+10+6=22.

Yleisöä: 3 944

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi