Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

SaiPan tasoitusmaali kismitti liigajäille palannutta Jakub Skarekia – "Siinä oli rutkasti epäonnea"

Pelicansilla oli voiton avaimet käsissään, mutta SaiPan Tomi Iso-Mustajärven tehotunti oli lahtelaisille liikaa. Mikko Kousa jätti varotoimena ottelun kesken.

Jakub Skarek palasi Pelicansin maalinsuulle 1,5 kuukauden tauon jälkeen. Tässä hätyyttelee SaiPan David Goodwin. Kuva: Mika Strandén

Pelicansin kuuden ottelun mittainen voittoputki tuli päätepysäkille Lappeenrannassa perjantaina.

Hurjasti itsensä likoon laittanut lappeenrantalaisryhmä ei antanut missään vaiheessa periksi. Kova työ palkittiin päätöserässä, jossa SaiPa nousi ensin rinnalle ja lopulta kamppailun sankariksi noussut Tomi Iso-Mustajärvi pysäytti kellon jatkoajalla aikaan 60.21 iskemällä 3–2-voitto-osuman Pelicansin maaliin palanneen Jakub Skarekin selän taakse.

Pelicans oli pitkään kiinni täydessä pistepotissa. Aivan käsittämättömään vireeseen äitynyt Oliwer Kaski iski jälleen kaksi maalia. Niistä jälkimmäinen oli upea näyte kiekollisen pakin osaamisesta. Kaski hassutti SaiPan pelaajia yksitellen, jonka jälkeen puolustaja kiersi maalin ja upotti vanhanaikaisella kiekon ohi Niclas Westerholmin.

Kolmas erä oli kuitenkin lahtelaisille kivikkoinen. Kun jo valmiiksi ohuesta pakistosta Mikko Kousa jätettiin varotoimenpiteenä päätöserän kahinoista sivuun, joutuivat nuoret miehet liian kovaan paikkaan.

SaiPan kavennusmaali lähti Aapo Aholan heikosta purusta. Tasoitusmaalissa oli rutkasti epäonnea mukana, kun Elmeri Kaksosen vaaraton laukaus muutti lahtelaispuolustajan mailasta suuntaa ja pomppasi takakulmaan.

Iso-Mustajärven jatkoaikamaali lähti Santtu Kinnusen heikosta hyökkäyspään syötöstä. Seuranneesta vastaiskusta Iso-Mustajärvi upotti kiekon verkkoon.

– Tämä on kasvuprosessi. Välillä tulee kasvukipuja. Nuoret miehet ovat vetäneet ihan ylärajoilla. Tällaista voi sattua, koska tämä on jääkiekkoa. Virheet kuuluvat peliin, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sanoi.

"Pakki teki ihan oikein"

Yksi lahtelaisryhmän ehdottomia hahmoja oli maalivahti Jakub Skarek, jolle merkittiin 30 torjuntaa.

Skarekin edellinen liigamatsin aloitusvuoro oli 8. joulukuuta Ässiä vastaan. Sen jälkeen Skarek on ollut luukkuvahtina, pelannut yhden erän alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja torjunut kolme matsia Mestiksessä Heinolan Peliittojen riveissä.

Välillä tulee kasvukipuja. Nuoret miehet ovat vetäneet ihan ylärajoilla. Pelicans-päävalmentaja Ville Nieminen

– Pelituntuma oli hyvä. Sain hyviä onnistumisia Peliitoissa. Olen kiitollinen valmennukselle, että sain taas torjuntavuoron. Oli hauskaa palata takaisin liigaympyröihin, Skarek sanoi.

Jussi Olkinuora pelasi edelliset 12 ottelua lahtelaisten maalissa. Olkinuoran esitykset ovat olleet ilmiömäisiä. Se ei ole jäänyt Skarekilta huomaamatta.

– Vaikka olin pitkän pätkän poissa, niin toki seurasin joukkueen otteita. Koko joukkue on ollut huimassa lennossa. Jussi sai nyt ansaitun lepohetken.

Skarek teki maalissa voitavansa. Eniten häntä jäi kismittämään SaiPan onnekas tasoitusmaali.

– Siinä vastustajan hyökkääjä yritti laukoa meidän puolustajamme läpi. Pakki teki ihan oikein, kun hän yritti blokata kutia. Tehtävä onnistuikin, mutta kimmokkeen jälkeen kadotin kiekon ja se lirui verkkoon. Siinä oli rutkasti epäonnea mukana. Todella harmittava maali, Skarek manasi.

Myös Ek palasi liigaympyröihin

Pelicans ei voi jäädä kovin pitkäksi aikaa murehtimaan tappiota. Niin sanotun back to back -viikonlopun toinen osa odottaa lauantaina Tallinnassa. Se on Skarekille uusi seikkailu, sillä hän ei ole käynyt Virossa koskaan aiemmin.

Pelicansin pakistossa debytoi myös uusi mies, kun Aleksi Ek pelasi kauden ensimmäisen liigakamppailunsa. Pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt Ek palasi tositoimiin ennen joulua. A-nuorissa ja Peliitoissa on tullut toistaiseksi vastuuta, nyt oli liigan aika.

– Ei onneksi paljon puuskuta. Olen odottanut tätä hetkeä paljon. Oli kivaa pelata, ja ihan hyvin pysyin mukana. Nyt pääasia on päästä vain pelaamaan. Ei ole väliä löytyykö paikka A:sta, Peliitoista vai Liigasta. Vastuu on kaiken a ja o, Ek summasi.

Liiga

SaiPa–Pelicans ja. 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0)

1. erä: 3.35 Oliwer Kaski (Hynek Zohorna-Jesse Mankinen) 0–1 tv.

Jäähyt: 2.34 Vladimir Denisov SaiPa 2 min, 2.34 Hannes Björninen Pelicans 2 min, 6.32 Aleksi Ek Pelicans 2 min.

2. erä: 30.54 Oliwer Kaski (Jarkko Pynnönen-Hynek Zohorna) 0–2.

Jäähyt: 34.43 Henrik Nilsson Pelicans 2 min, 39.22 Kalle Maalahti SaiPa 2 min.

3. erä: 45.07 Tomi Iso-Mustajärvi (Mikael Kuronen-Vladimir Denisov) 1–2, 58.07 Elmeri Kaksonen (Tomi Iso-Mustajärvi) 2–2,

Jäähyt: 46.46 Aapo Ahola Pelicans 2 min, 51.53 Robin Salo SaiPa 2 min.

Jatkoaika: 0.21 Tomi Iso-Mustajärvi 3–2.

Jäähyt yhteensä: SaiPa 3x2 min=6 min, Pelicans 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Niclas Westerholm SaiPa 6+8+10+0=24, Jakub Skarek Pelicans 10+11+9+0=30.

Yleisöä: 2 621.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi