Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans ei voi vielä hengähtää puolivälieräpaikan suhteen

Jääkiekon Liigan kaudesta on pelattu kaksi kolmasosaa. Ainoastaan Kärpät on varmuudella kuuden parhaan joukossa, kun runkosarja päättyy.

Tilastojen mukaan Pelicans tarvitsee viimeisestä liigakolmanneksesta 27 pistettä pysyäkseen kuduen joukossa. Arkistokuva. Kuva: Mirja Hussain

Liigakaudesta on pelattu kaksi kolmasosaa. Pelicans on yhä liitelemässä suoraan puolivälieriin, sillä turkoosit komeilevat sarjataulukossa sijalla neljä ennen perjantain liigakierrosta.

Joukkue on edennyt 2010-luvulla kahdesti kuuden joukkoon eli suoraan puolivälieriin. Kaudella 2011–2012 pussinokat tekivät seurahistoriaa olemalla runkosarjan toinen, kaudella 2016–2017 sijoitus oli kuudes.

Kuva: Jani Keronen

Pelicansin menestystä selitti etenkin hopeakaudella nappiin osuneet ulkomaalaisvahvistukset. Sekä Ryan Lasch että Justin Hodgman tekivät loistokasta jälkeä kaukalossa ja miehittivät joukkueen sisäisen pistepörssin piikkipaikat. Lasch voitti runkosarjan päätteeksi myös koko Liigan pistepörssin.

Hodgman oli mukana myös kaudella 2016–2017. Mies pelasi vain puolet otteluista, mutta hyvällä pistekeskiarvolla. Laschin tie vei heti hopeakahvien jälkeen muualle.

Kolmesti kympin ulkopuolella

Pelicans on joutunut 2010-luvulla kolmesti säälipleijjareihin, lisäksi yhtä monta kertaa se on jäänyt kympin sakin ulkopuolelle. Näinä vuosina ulkomaalaispelaajat eivät ole yltäneet riittävälle tasolle. Vaikka Michal Repik ja Tyler Redenbach olivatkin Lahdessa joukkueensa parhaimmistoa, jäivät he kauas Liigan terävimmästä kärjestä. Mike York ja Danny Richmond olivat selkeitä hutikuteja.

Lue myös: Koomikon kaima tarttui tilaisuuteensa – Niko Kivelä on kuin varkain noussut Pelicansin maalitykiksi
 

Tällä kaudella Pelicansin kotimainen kalusto on esiintynyt hienosti edukseen, eikä joukkueen ole tarvinnut nojata ulkolaispelaajiin. Paluumuuttaja Jesse Saarinen pelaa elämänsä kautta, ja tulitukea tarjoaa tsekkihyökkääjä Hynek Zohornan. Ruotsalaispakki Henrik Nilssonin tuloksellinen anti on ollut sen sijaan vaatimaton.

Pistetahti ei saa juurikaan hiipua

Suoraan pudotuspelipaikkaan on riittänyt 2010-luvulla keskimäärin 1,6 pistettä ottelua kohden. Lahtelaisjoukkueella on nyt kasassa 67 pistettä, pistekeskiarvo on lievästi verrokkilukua korkeampi. Lahtelaisyleisöllä ei ole kuitenkaan varaa hengähtää helpotuksesta. Sijalla kymmenen majaileva SaiPa on vain yhdeksän pisteen päässä.

Kuva: Jani Keronen

Ennen perjantain kierrosta tilanne on seuraava: 2010-luvun tilastoihin nojaten Pelicans tarvitsee viimeisestä kolmanneksesta 27 pistettä pysyäkseen kuuden joukossa. Tämä tarkoittaa pistekeskiarvoa 1,33, eli aivan nykyistä tahtia pisteitä ei tarvitse takoa. Jäljellä olevista peleistä pitää silti pystyä ottamaan yhdeksän kolmen pisteen voittoa.

Pelicansin lähtöasetelmat viimeiselle kolmannekselle ovat silti hyvät. Joukkueen viime vuosien sijoitukset päätöskolmannekselle lähdettäessä ovat mukailleet hyvin joukkueen lopullista sarjasijoitusta.

Juuso Taskinen
juuso.taskinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi