Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans ryöpytti vaisua KooKoota – Ville Nieminen kehui joukkueen valmistautumista

Miska Siikosen putki kulkee ja tulosta tulee. ”Pelaaminen tuntuu juuri nyt erittäin hyvältä.”

Ottelu avausmaali maistui Pelicansin Hannes Björniselle. Kuva: Katja Juurikko

Yhdeksän edellistä ottelua, kahdeksan kolmen pisteen voittoa. Pelicans on siis raapinut 27 mahdollisesta pisteestä muikeat 24. Se kertoo jotain lahtelaisryhmän nykyisestä vireestä jääkiekon Liigassa. Se on sanalla sanoen huima.

Kouvolan lauantai-ilta tarjosi Pelicansille jopa pienen sauman nautiskeluun. Loppulukemat 5–0 jopa mairittelevat kouvolalaisia. Pelicans pelasi upean matsin. Kun lähes kaikki toimii, pelaaminen näyttää helpolta.

Simppeliä lätkää

Lahtelaisvieraat saivat salama-alun. Hannes Björninen (1+1) ja Casimir Jürgens löivät alkutahdit alle kymmenessä minuutissa. Toinen erä oli maaliton, vaikka siinäkin Pelicansilla riitti paikkoja. Päätöserässä maaliverkkoa venyttivät vielä Miska Siikonen ylivoimalla, oman paluukiekkonsa tyhjiin sutinut Taavi Vartiainen sekä KooKoon pakistolta todella myöhäisen joululahjan saanut Niko Kivelä.

Pelicansin maalissa Jussi Olkinuora jatkoi vakuuttavia esityksiään. Olkinuora tarvitsi kauden toiseen nollapeliinsä 22 torjuntaa.

Pelicansin hyökkäysketju Antti Tyrväinen–Miska Siikonen–Jesse Mankinen on pelannut jo tovin yhdessä. Kolmikon yhteispeli on loksahtanut komeasti jengoilleen. Kouvolassakin vitja oli pelipäällä. Casimir Jürgensille merkattu lahtelaisten toinen osuma oli kuin oppikirjasta. Kyseisessä vaihdossa ketju pelasi vahvaa päätypeliä, josta kiekko toimitettiin pakille viivaan. Ennen kuin Jürgensin kuti lähti, oli kaksi lahtelaishyökkääjää jo häiritsemässä KooKoon maalivahdin Samu Perhosen näkökenttää.

– Pyrimme pelaamaan simppeliä lätkää. Se on mielestäni toiminut tosi hyvin. On nautinto pelata ”Tyrskyn” ja ”Mankin” kanssa, todella vahvaan vireeseen äitynyt ketjun sentteri Miska Siikonen sanoi.

Pelicans ja etenkin joukkueen kakkosketju sai ikäviä uutisia, sillä Tyrväinen joutui jättämään pelin kesken avauserän jälkeen.

Kouvola sytyttää yhä

Siikonen oli erittäin tyytyväinen siihen, miten Pelicans tuli kamppailuun.

– Saimme perjantaina koneen lämpimäksi, eikä moottori hyytynyt yön aikana. Tämä oli meiltä väkevä esitys.

Siikonen myönsi, että KooKoon kohtaaminen sytyttää edelleen.

– Olen Kouvolasta kotoisin, niin kyllä sillä on vaikutusta. Tulee ekstratsemppi päälle, Siikonen naureskeli.

Tarkkasilmäisimmät ovat varmasti panneet merkille Siikosen peliesitysten paranemisen. Luotettavana puolustavana sentterinä tunnettu Siikonen iski KooKoota vastaan kuitenkin jo kauden kymmenennen maalinsa. Mutta maalit ja pisteet eivät kerro kaikkea hänen pelistään. Siikosen luistin kulkee rivakammin, kaksinkamppailut päättyvät lähes järjestäen jykevän pelimiehen eduksi eikä pelintekemisessäkään ole valittamista.

– Voin ihan rehellisesti sanoa, että jääkiekon pelaaminen tuntuu nyt hyvältä. Kroppa on kunnossa ja mieli on aurinkoinen. Muutamat henkilökohtaiset onnistumiset totta kai myös jeesaavat.

Siikonen sanoo, että tiettyjä harjoituksellisia ärsykkeitä on hieman muutettu.

– Nopeutta ja räjähtävyyttä on haettu lisää. Nyt ainakin tuntuu siltä, että muutos on ollut onnistunut.

Pelicansin pukukopista raikui kunnon meteli matsin jälkeen. Tunnelma oli katossa. Mitä asioita löytyy komean voittoputken takaa?

– Toki olemme pelanneet pääsääntöisesti hyvin, mutta tärkeää on ollut myös se, että olemme löytäneet keinot voittaa heikommallakin pelillä. Sellaiset testit tuovat meitä entistä enemmän yhteen. Eikä tästä ole järin pitkä aika, kun meillä oli menossa tosi heikko jakso. Ne kasvattavat luonnetta, Siikonen korosti.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen oli erittäin tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Valmistautuminen meni nappiin. Meillä peli toimi kuin ajatus: etäisyydet olivat kunnossa, syötöt napsahtivat lapoihin ja sen takia pääsimme kiinni päätypeliin. Nyt oli sellaista pelaamisen riemua. Kun perusarki on rankkaa ja epämukavuusalueella liikkumista, niin silloin kun pelaajat pääsevät flow-tilaan, hommasta pitää ja saa nauttia. Olen onnellinen joukkueen puolesta. Meillä on vahva ryhmä, Nieminen hehkutti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi