Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Aleksi Mustonen hakee vielä parasta virettään: ”Lisää pelejä ja vähän juttelua ketjukavereiden kanssa, niin eiköhän tämä tästä lähde"

Pelicans oli onnekas. Jesse Saarisen yksilösuoritukset ja Jussi Olkinuoran torjunnat siivittivät kotijoukkueen kolmanteen peräkkäiseen voittoon.

Pelicans jatkoi Liigassa vahvaa virettään KalPaa vastaan perjantaina. Lahtelaiset nappasivat jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Tällä kertaa pisteet eivät irronneet helposti. KalPa pelasi vahvan kamppailun, ja vieraat veivät peliä pitkiä toveja.

KalPan harmiksi kaksi lahtelaispelaajaa oli sille liikaa. Pelicansin kultakypärä Jesse Saarinen iski kaksi ensimmäistä osumaa ja maalissa torjunut Jussi Olkinuora ehti kiekon tielle peräti 36 kertaa. Sekaan mahtui lukuisia upeita venytyksiä.

Yksi mainitsemisen arvoinen asia oli voittomaaliksi jäänyt Niko Kivelän 3–0-osuma. Severi Lahtisen esityöstä syntynyt maali oli Kivelän kauden kymmenes. Mainittakoon, että Kivelä kävi keskiviikkona pelaamassa Heinolan Peliitoissa Jokipoikia vastaan. Siinä kamppailussa Kivelä tekaisi hattutempun eli kolme maalia ja auttoi Peliitat tärkeään voittoon.

– Olimme pikkuisen onnekkaampia, emme välttämättä parempia. Ottelu oli suomalaiseksi kiekkopeliksi viihdyttävä. Molemmilla oli paikkoja, ja vauhtia oli ajoittain jopa liikaa, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sanoi.

Niemistä miellytti kolme pistettä etenkin siksi, että ne eivät tulleet missään nimessä helpolla.

– Täysi työ piti rehkiä. Odottelimme peliä liki viikon. Hyvä, ettei aika tullut pitkäksi. Olen tosi tyytyväinen voittoon. Olen myös iloinen Kivelän puolesta. Kymmenen maalia liigassa ja hattutemppu Peliitoissa kertovat siitä, että hänen moraalinsa on korkealla. Olkinuoran panosta ei voi sivuuttaa. Jussi laittoi seinän juuri silloin, kun sitä eniten tarvitsimme, Nieminen korosti.

"Koko ottelun ajan tuntui vaikealta"

Aleksi Mustonen pelasi toisen pelinsä loukkaantumisen jälkeen. Kuva: Juha Peurala

Alkusyksystä Pelicansin ylivoimaisesti paras ja vaarallisin ketju oli Jesse Saarinen–Aleksi MustonenHynek Zohorna. Kun Mustonen tippui vamman vuoksi joulukuussa pois, ketjut menivät uusiksi.

Nyt Mustonen pelasi loukkaantumisensa jälkeen toisen matsinsa. Viime lauantaina Porissa kulki kuulemma paremmin kuin nyt KalPaa vastaan.

– Ässiä vastaan pelaaminen tuntui hyvältä, nyt ei mennyt kyllä sinnepäinkään. Koko ottelun ajan tuntui vaikealta. Onneksi äijät hoitivat homman kotiin, Mustonen sanoi.

Kun pelaaja palaa pitkän sairausloman jälkeen kaukaloon, homma lähtee harvoin toimimaan pelkästään napin painalluksesta. Mustonen allekirjoittaa väitteen.

– Pitää yrittää pelata mahdollisimman yksinkertaisesti ja saada jonkin verran kiekkokosketuksia. Pienten onnistumisten myötä itseluottamus nousee ja pelaaminen paranee, Mustonen sanoi.

Pelicansin tehovitjan sentteri on varma, että kolmikon yhteispeli löytyy nopeasti.

– Meidän täytyy jutella asioista. Kunhan saamme taas muutamia pelejä alle, kemiat saattavat palata piankin. Ketjukaverit ovat loistavia kiekkoilijoita. ”Zoho” osaa kaikkea eikä ”Jepenkään” pelaamisessa ole valittamista. Itse pitää painaa täysiä maalille. Ainoa juttu, mikä täytyy muistaa, on pitää lapa jäässä, ”Muse” naurahti.

Lahtelaisryhmän hyvä vire näkyy Mustosen mukaan pukukopissa. Vaikka töitä tehdään täysillä ja tosissaan, ei homma ole kuitenkaan mennyt liian vakavaksi.

– Hyvä fiilis ruokkii hyvää fiilistä. Kenelläkään ei ole kulmat rutussa. Joka jätkä haluaa lyödä parasta pöytään. Silloin tuloskin yleensä seuraa perässä.

Liigan otteluohjelman erikoisuuksiin kuuluu se, että Pelicans urakoi syksyllä jopa neljän ottelun viikkoja. Nyt takana oli lähes viikon tauko ennen KalPa-peliä. Lauantaina lahtelaiset suuntaavat Kouvolaan. Sen jälkeen peleistä on taas melkein viikon paussi.

– Näillä mennään. Kouvolassa odottaa iso kaukalo ja valmentajaa vaihtanut joukkue. Alussa pitää olla hereillä, Mustonen sanoi vanhaa mantraa toistaen.

Liiga

Pelicans–KalPa 3–2 (0–0, 1–0, 2–2)

1. erä: Maaliton.

2. erä: 31.12 Jesse Saarinen 1–0.

Jäähyt: 28.29 Juho Olkinuora Pelicans 2 min, 36.11 Eetu Luostarinen KalPa 2 min, 38.22 Joukkuerangaistus KalPa 2 min.

3. erä: 48.58 Jesse Saarinen (Hynek Zohorna–Aleksi Mustonen) 2–0, 50.52 Niko Kivelä (Severi Lahtinen) 3–0, 51.23 Alexander Ruuttu (Alexandre Texier–Mikael Seppälä) 3–1.59.55 Otto Leskinen (Alexandre Texier–Mikko Nuutinen) 3–2 im.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 1x2 min=2 min, KalPa 2x2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Juho Olkinuora Pelicans 11+11+14=36 Jonathan Iilahti KalPa 8+12+6=26 (pois: 56.08–60.00)

Yleisöä: 4167

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi