Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kivelän hattutemppu ratkaisi voiton - Peliitat nousi hankalan alun jälkeen jatkoaikavoittoon

Kuva: Tuomo Seppänen

Heinolan Peliittojen kausi jääkiekon Mestiksessä jatkui keskiviikkona kotiottelulla Joensuun Jokipoikia vastaan.

Joukkue tavoitteli ennen kaikkea paluuta pistekantaan, kun Peliittojen lupauksia herättänyt viiden ottelun pisteputki katkesi viime lauantaina kotitappiossa RoKia vastaan. Kotikaukalossa Peliitoilla onkin ollut jopa poikkeuksellisen vaikeaa, sillä Heinolassa voittoa on juhlittu viimeksi lokakuun lopulla.

Kuluvalla kaudella kotivoittoja on kertynyt yhteensäkin vain kaksi.

Keskiviikon ottelussa oli jälleen mahdollisuus parannella tilastoja ja kiriä kiinni eroa pudotuspeliviivaan, mutta lähtökohdat olivat heti haastavat Peliitoille.

Kokoonpano oli jälleen kokenut muutoksia, kun lauantain ottelussa suihkukomennuksen saanut hyökkääjä Henri Ruotsalainen kärsi kahden ottelun pelikieltonsa ensimmäistä peliä katsomon puolella.

Lisäksi parhaan pistemiehen kultakypärää lähes koko kauden kantanut Pelicans-lainahyökkääjä Niklas Salo loikkasi alkuviikosta SaPKon riveihin. Peliitat sai kuitenkin kaivattua täydennystä miehistöön, kun Roope Elimäki, Severi Lahtinen, Niko Kivelä ja Aleksi Ek saapuivat Pelicansista avustamaan Peliittoja.

Avauserä oli tasainen

Ottelun avauserä oli tasaista kamppailua, mutta tulostaululla ensimmäinen kaksikymppinen meni Jokipoikien nimiin. Molemmat joukkueet saivat muutamia maalipaikkoja eikä nollille jääty. Ottelun avausmaali nähtiin erän puolivälissä vieraiden pelatessa ylivoimaa, kun Esa Lehikoisen tulinen laukaus siniviivalta siirsi Jokipojat 0-1-johtoon.

Kotiyleisön tunnelmia latisti lisää Jokipoikien toinen maali alle minuutin kuluttua edellisestä.

Kultakypärä Joonas Larinmaa sai sijoittaa kiekon käytännössä tyhjään maaliin pelivälineen pompittua kuin tilauksesta maalin kulmalla odottaneen hyökkääjän lapaan.

Avauserän maalikimara ei päättynyt siihen, sillä Peliitat nousi jälleen peliin mukaan Lauri Heinon 1-2-maalin myötä. Heinon maalin syöttivät Atte Antinaho ja Aleksi Ek.

Toinen erä jatkui tasaisena puurtamisena Jokipoikien pitäessä kiekkoa. Maaleja nähtiin kaksin kappalein. Jokipoikien kultakypärä Joonas Larinmaa viimeisteli ottelun toisen maalinsa, kun erää oli jäljellä kahdeksan minuuttia.

Larinmaa uiskenteli laidasta maalille ja ujutti kiekon tarkasti peliittavahti Sami Sunin ohitse. Peliitat ei takaiskusta lannistunut, vaan haki kavennusta erän viime hetkille asti. Se kannatti, sillä 2-3-kavennus syntyi vain kuusi sekuntia ennen erän päättymistä.

Arvokkaan pukukoppimaalin iski Niko Kivelä. Syöttöpisteet maaliin merkkautti Severi Lahtinen ja Santeri Koponen.

Kolmannessa erässä taso nousi

Kolmannessa erässä Peliitat nosti tasoaan ja alkoi hallita peliä yhä enemmissä määrin. Jäähyt rikkoivat Jokipoikien peliä, eikä mennyt aikaakaan kun Peliitat sai hyödynnettyä ylivoiman. Jokipoikien maalivahti Joonas Harald kadotti kiekon näkyvistään ja Niko Kivelä käytti tilaisuuden hyväkseen. Kivelän 3-3-tasoitus vei lopulta ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi kukapa muukaan kuin Kivelä, joka sinetöi hattutemppunsa ja ratkaisi Peliitoille arvokkaan 4-3-kotivoiton.

– Otteluvalvojan mielestä peli meni ihan hyvin. Itse en ymmärtänyt noita muutamia isoja jäähyjä, joihin peli kuitenkin ratkesi. Saatiin piste, otetaan se ja ajellaan Joensuuhun, pohdiskeli vierasjoukkueen päävalmentaja Jouni Varis.

– Eka erä oli vaikea, toisessa syöteltiin huonosti. Kolmannessa taisteltiin. Jatkoaikavoitto lämmittää, kun maalin tappioita on tullut paljon. Kokonaisvaltaisesti täytyy olla tyytyväinen illan peliin, hehkutti Peliittojen päävalmentaja Jani Keinänen.

Peliittojen kausi jatkuu tulevana lauantaina kotiottelulla Iisalmen IPK:ta vastaan. Jaossa on tärkeät pisteet, sillä sekä Peliitat että IPK ovat molemmat aivan karsintaviivan tuntumassa. Peliitat on viivan päällä kuuden pisteen erolla iisalmelaisiin. Ottelu alkaa Versowood Areenalla klo 17.

Toni Hakulinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi