Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Tappiokierre ei ole lamaannuttanut Pelicansia, vakuuttaa kapteeni – "Epäonnistumisia ei saa pelätä"

Pienet asiat ja yksittäiset tilanteet ovat olleet ratkaisevia Pelicansin viime viikkojen häviöissä. Kapteeni Hannes Björninen kertoo, että pelit on käyty läpi, ja niistä on otettu myös positiiviset jutut mieleen.

Kapteeni Hannes Björninen ja muu Pelicans-ryhmä pyrkii pysäyttämään HPK:n tänään. Kuva: Sami Kuusivirta

Pelicansin tiivis ottelutahti liigassa sen kuin jatkuu. Tällä viikolla lahtelaiset hyökkäävät ensin HPK:n kimppuun ja viikonloppuna edessä ovat kovat kahinat JYPiä ja Ässiä vastaan. Lisäpisteille olisi tarve, sillä Pelicans on ajautunut kuin varkain kuuden ottelun mittaiseen tappioputkeen. Paniikkinappulaa lahtelaisleirissä ei kuitenkaan ole painettu.

Viime viikko oli Pelicansille hyvä testi nähdä, missä joukkue pelillisesti menee. Vastassa olleet kärkiporukat Tappara ja Kärpät eivät jättäneet pistettäkään isännille. Vaikka Pelicans kamppailut hävisikin, peleissä oli runsaasti myös hyviä hetkiä. Niitä muistoja joukkue on käynyt alkuviikosta läpi.

– Näimme matseissa sen, että pystymme ajoittain jopa hallitsemaan pelejä. Toisaalta huomasimme myös yksittäisten tilanteiden merkityksen. Ne korostuvat huippujengejä vastaan pelatessa, Pelicansin kapteeni Hannes Björninen sanoo.

Jääkiekkokeskustelussa ponnahtaa hyvin usein esiin termi ”pienet asiat”. Usein se joukkue voittaa, joka tekee pienet asiat paremmin.

– Ne voivat olla esimerkiksi blokkeja, maalipaikan hyödyntäminen ja ymmärrys siitä, milloin kannattaa pelata kiekko nöyrästi päätyyn. Yhtäkkiä näistä niin sanotuista pienistä asioista tuleekin suuria ja voittavia asioita, Björninen kuvailee.

Positiivisuus säilytetty

Lahtelaiskasvatti Björninen on vasta 23-vuotiaana yksi sarjan nuorimpia kapteeneita. Onko nyt menossa hänen lyhyen kapteenin uransa vaikein ajanjakso?

– En ajattele tai lähesty asiaa noin. Vaikka meillä on menossa tuloksellisesti hieman vaisumpi periodi, niin luottamus omaa hommaa kohtaan ei ole muuttunut mihinkään. Voitto tulee ennemmin tai myöhemmin. Pääasia on uskon säilyttäminen.

Björninen on nuoresta iästään huolimatta tullut tunnetuksi valmennuksen luottohevosena ja vastuullisena sentterinä. Kapteenius ei ole muuttanut hänen arvojaan.

– Olen aina ollut johtava pelaaja. Se on tullut luonnostaan. Sen jälkeen kun minut valittiin kapteeniksi, vastuu ja johtajuus ovat vain kasvaneet. Minusta se on ihan luonnollinen jatkumo omalle kasvulleni kiekkoilijana.

Björninen on pysynyt tappioputken aikana positiivisena. Sitä samaa hän on yrittänyt viljellä myös ympärillä oleville henkilöille.

– Pyrin luomaan hyvää energiaa koppiin ja pitämään yleisfiiliksen positiivisena. Kannustan joukkuetovereitani entistä enemmän. Tässä tilanteessa pitää uskaltaa onnistua eikä epäonnistumista saa pelätä. Usko omiin kykyihin pitää säilyttää, Björninen painottaa.

Björninen on saanut alkukaudesta paljon vastuuta. Sentteri on viihtynyt kaukalossa keskimäärin yli 19 minuuttia ottelua kohti. Se on hyökkääjälle kova lukema. Tehojakin (6+9) on syntynyt vähintäänkin tyydyttävästi. Mies itse ei ole täysin tyytyväinen esityksiinsä.

– Pelaaminen on totta kai kivaa, mutta haluan myös olla luottamuksen arvoinen. Minulla on paljon parannettavaa. Etenkin kiekollisen pelin täytyy parantua. Kaipaan siihen lisää juonikkuutta. Pinnoja on turha liikaa miettiä, koska ne tulevat itsestään, jos vain pelaa hyvin. Olen aina ollut monipuolinen pelaaja. Haluan auttaa joukkuetta niin yli -kuin alivoimallakin.

Pelicans–HPK, Liigaa Isku Areenassa tänään kello 18.30.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi