Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

”Hyvän asian puolesta on kiva kokoontua” – Teppo Numminen tuo kiekkotähdet Lahteen

Kaikkien aikojen suomalaispuolustaja lähetti terveiset Kimmo Timoselle: ”Eihän se Kimenkään lämäri nyt järin kummoinen ollut.”

Teppo Nummiselle erilaiset hyväntekeväisyystapahtumat ovat olleet aina mieluisia. Kuva: Sami Kuusivirta

Karismaattinen, tyylikäs, runsaalla geelillä taaksepäin vedetty tumma tukka ja vahva Tampereen murre.

Näystä ei voi erehtyä. Se on Teppo Numminen. Heinäkuussa 50 vuotta mittariin saanut puolustajalegenda käväisi torstaina Lahdessa ja Isku Areenassa promoamassa ensi kesänä järjestettävää Liiga Alumni All Star -tapahtumaa.

Suuren suosion kiekkokansan keskuudessa kahdessa vuodessa saavuttanut tapahtuma tuo Lahteen runsaasti nykyisiä ja entisiä kiekkotähtiä.

– Se on hyväntekeväisyystapahtuma, jolla kerätään varoja lasten ja nuorten jääkiekon harrastamiseen. Ensimmäinen tapahtuma oli Oulussa ja tänä kesänä oli Rauman vuoro. Molemmat tapahtumat olivat jättipotteja. Sama on odotettavissa myös Lahdessa, Alumnin toiminnanjohtaja Matti Porvari kertoo.

Nummiselle erilaiset hyväntekeväisyystapahtumat ovat olleet aina mieluisia. Hän oli mukana sekä Oulussa että Raumalla ja mies nähdään myös Lahdessa.

– Se on jääkiekon juhlaa. Siellä pääsee vaihtamaan kuulumisia ja tapaamaan tuttuja. Ennen kaikkea se on yhteisöllinen juttu, Numminen korostaa.

Nykyhuiputkin hyvän asian puolesta

Numminen pitää tärkeänä, että nykyiset huippupelaajatkin ovat ottaneet tilaisuuden hyvin vastaan.

– Siellä ollaan hyvän asian puolesta. Junnuja on myös ollut aina runsaasti. Näkee konkreettisesti, miten suuri asia jääkiekko on suomalaisille. Hallit ovat pullistelleet ihmisiä ja meno on ollut mieluisaa.

Radiomäellä oli aina hiivatin kylmä. Puolustajalegenda Teppo Numminen

Tampereella perheensä kanssa asuva Numminen elää tavallista ja rauhallista arkea. Liigakiekkoa hän käy seuraamassa satunnaisesti. Vapaaehtoisesti hän ei Hakametsään eksy.

– Meille se on nykyisin enemmän sellainen perheen yhteinen tapahtuma. Jos poikani haluaa lähteä, niin silloin nappaamme yleensä myös papan (Kalevi Numminen) mukaan.

"Hain syöttöä viimeiseen asti"

Numminen pelasi pitkän ja menestyksekkään uran Pohjois-Amerikassa, mutta on hänellä muistoja myös Lahdesta. Tosin ne ajoittuvat junnuvuosiin.

– Pelasimme monta kertaa Radiomäellä. Hirveästi muuta en muista kuin sen, että siellä oli aina hiivatin kylmä. Tuuli niin pirusti, että tukka meinasi lähteä. Silloin piti muistuttaa äitiä, että pakkaa riittävästi lämmintä vaatetta kassiin, Numminen naurahtaa.

Tuoreimman Karjala-turnauksen aikana koettiin hienoja hetkiä, kun Nummisen pelikaverin Kimmo Timosen maajoukkuepaita nostettiin hallin kattoon. Hauskassa puheessaan Timonen pääsi vinoilemaan myös Nummiselle hänen heikosta lyöntilaukauksestaan. Käydään asia vielä kerran läpi, kummalla nyt olikaan parempi ja lujempi kuti?

– Eihän se ”Kimenkään” lämäri nyt järin kummoinen ollut. Tosin ei se laukaus minunkaan vahvuus ollut. Jos joskus pääsin ylivoimahyökkäykseen, niin kyllä mä syöttöä hain viimeiseen asti. Pelini perustui aina enemmän syöttämiseen kuin ampumiseen.

Alumni All Star -tapahtuman pelipaidat myydään aina huutokaupassa. Raumalla pelatussa kamppailussa Teemu Selänteen ja Patrik Laineen käyttämät paidat lähtivät Winnipegiin myytäväksi. Huhut ovat kertoneet, että Selänteen käyttämä paita tullaan myymään 10 000–50 000 dollarilla.

Paljollako Nummisen paita lähtisi hullussa kanadalaiskaupungissa?

– Hah hah, nyt on vaikea sanoa. Hienoa olisi se, että paita menisi kaupaksi ja saadut rahat vähävaraisille lapsille.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi