Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans komeassa pisteputkessa maaottelutauolle – päävalmentaja antoi luvan nauttia

"Olemme kaivaneet niin, että massiivinen pölypilvi leijailee varmasti hallin liepeillä", totesi Pelicans-luotsi Ville Nieminen tyytyväisenä JYP-voiton jälkeen.

Mikko Kousa alkaa päästä vireeseen pelikiellon jättämän ruosteisuuden jälkeen. Perjantaina hän teki Pelicansin kolmannen maalin. Kuva: Mirja Hussain

Ei elämää kannata aina ottaa niin vakavasti. Eikä urheiluakaan kannata liian vakavasti ottaa – etenkään jääkiekkoa.

Silloin kun elämästä on mahdollisuus nauttia, siitä kannattaa ottaa kaikki irti. Näin voisi kiteyttää Pelicansin päävalmentajan Ville Niemisen viestin voittoisan JYP-kamppailun jälkeen.

– Aina ei ole mahdollista nauttia. Mutta sitten kun sen paikka on, se pitää hyödyntää. Me teemme nyt niin, Nieminen sanoi.

Pelicansilla on aihetta hymyyn, iloon ja pieneen rentoutumiseen. Lahtelaisryhmä pääsi maajoukkuetauolle loistavassa formussa. Pelicans on naarannut viidestä peräkkäisestä matsista pisteitä, ja neljässä niistä tuloksena on ollut täysi kolmen pisteen potti.

Olen todella ylpeä taisteluilmeestä. Puolustimme ajoittain henkemme kaupalla. Päävalmentaja Ville Nieminen

Syksyllä todella vaihtelevasti kaukalossa esiintynyt JYP ei pystynyt tosissaan uhkaamaan isäntiä. Osan pelistä keskisuomalaiset painoivat päälle, mutta vaarallisia tekopaikkoja se ei pystynyt luomaan kuin muutamia. Aina silloin esiin nousi nuori tsekkivahti Jakub Skarek, joka pelasi erinomaisen kamppailun.

– Olen todella ylpeä taisteluilmeestä. Puolustimme ajoittain henkemme kaupalla. Erityisesti minua miellytti puolustuspelaamisessamme sen nopeus ja rohkeus. Puolustajat siivosivat kakkoskiekot sivummalle, Nieminen korosti.

Kousa parantaa

Nelosketjussa kovaa tulosta tekevä Niko Kivelä iski jo kauden neljännen maalinsa. Kuva: Mirja Hussain

Pelicansin liigakauden ensimmäinen jakso oli positiivinen. Nieminen on ollut tyytyväinen näkemäänsä. Helpolla voitot ja pisteet eivät ole tulleet.

– Kokonaisvaltainen peli on mennyt eteenpäin. Olemme pysyneet suht' terveinä. Sen takia olemme päässeet ajamaan täydellä pakalla. Mutta sen verran voin sanoa, että niin kovaa olemme kaivaneet, että massiivinen pölypilvi leijailee varmasti hallin liepeillä, Nieminen sanoi.

Pelicansin maalareina kunnostautuivat Miska Siikonen, Niko Kivelä ja toisessa pelissä peräkkäin onnistunut Mikko Kousa.

Kousa on pikkuhiljaa löytämässä omaa peliään.

Ei tämä touhu kuitenkaan ole mitään hampaiden kiristelyä. Maajoukkuetauon jälkeen meitä odottavat todelliset härkäviikot. Puolustaja Mikko Kousa

– Itselläni on rutkasti parantamisen varaa. Kun olin pelikiellon vuoksi sen 3,5 viikkoa sivussa, niin sen jälkeen otti kyllä pari peliä ennen kuin edes jonkinlainen tatsi löytyi. Nyt suunta on oikea. Pitää muistaa, että harvat voittavat mestaruuksia syksyllä, kauden neljännen maalinsa tehnyt puolustaja naurahti.

Kousa tietää, mitä häneltä odotetaan. Myös miehen omat odotukset ovat korkealla.

– Kuulun joukkueen tulosvastuuyksikköön. Minulta odotetaan maaleja ja tehoja, ja niitä haluan myös tehdä. Paineita on turha silti ottaa.

Tauon jälkeen härkäviikot

Pelicans pääsee nyt vetämään pari päivää vähän happea. Vapaa maistuu myös Kousalle.

– Olemme rypistäneet kovan jakson. Nyt on lupa hieman nauttia elämästä. Ei tämä touhu kuitenkaan ole mitään hampaiden kiristelyä. Maajoukkuetauon jälkeen meitä odottavat todelliset härkäviikot. Siellä on edessä jopa neljän pelin viikkoja.

Kousa oli mielissään siitä tavasta, jolla kotijoukkue hyydytti rutinoituneen vastustajansa.

– Pelasimme hyvää kiekkoa. Peli eteni aika lailla niin kuin halusimmekin. JYP kyttäsi virheitämme, mutta emme sortuneet niihin. Tärkeintä oli se, ettemme pelänneet virheitä.

Pelicansin avausmaaliin upean syötön tarjoillut Antti Tyrväinen jatkoi vahvoja otteitaan.

– JYP on ollut meille jostain syystä tosi vaikea vastustaja. Tämä oli hieno voitto. Minua ei kiinnosta muu kuin se, että joukkue voittaa, Tyrväinen kuittasi utelut orastavasta pisteputkestaan.

Liiga

Pelicans–JYP 3–1 (2–1, 1–0, 0–0)

1. erä: 6.04 Miska Siikonen (Antti Tyrväinen-Jesse Mankinen) 1–0, 16.21 Niko Kivelä (Mikko Kousa-Oliwer Kaski) 2–0 yv, 19.45 Ossi Ikonen (Eetu Laurikainen) 2–1.

Jäähyt: 14.36 Miika Lahti JYP 2 min.

2. erä: 24.20 Mikko Kousa 3–1.

Jäähyt: 38.20 Aleksi Mustonen Pelicans 2 min, 39.12 Joukkuerangaistus JYP 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt: 43.54 Jesse Saarinen Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 2x2 min=4 min, JYP 2x2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Jakub Skarek Pelicans 9+8+17=34 Eetu Laurikainen JYP 6+6+11=23 (pois: 58.41–60.00).

Yleisöä: 3 599.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi