Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Peliitat vei TuTon jatkoajalle Turussa - joukkueelle jo toinen jatkoerätappio

Pienikokoinen Niklas Salo käyttää hyvin hyväkseen kokoaan ja pyörittää vastustajan pelaajat kahville. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliitat haastoi illan Mestis-kierroksella Turun Toverit Kupittaan hallissa Turussa. Avauserän perusteella pelistä näytti tulevan taas vähämaalinen koitos. Toisessa saatiin maalejakin aikaiseksi. Kumpikin joukkue pelasi tiukkaa puolustusta ja varsinkin Peliittojen maalivahti Sami Suni oli vedossa. Numeroissa 2-2 (0-1,2-0,0-1) mentiin Kupittaalla jatkoajalle, jota pelattiin vain 14 sekuntia kun isäntien Mikke Levo teki ratkaisevan maalin.

Ottelun avauserää voisi luonnehti lievästi Peliittojen eräksi. Vierailija pystyi luomaan painetta ja pääsi välillä myllyttämään jopa muutamia minuutteja yhtä maalia. TuTon pelaajat pystyivät kuitenkin pelaamaan Peliittamailat pois. Peliittojen hyökkäystyöskentely oli vastustajaansa monipuolisempaa ja TuTo sen sijaan yritti usein läpi keskikaistaa pitkin koko ketjun voimin. Erän ainoa pöytäkirjamerkintä oli Peliitoille puhallettu jäähy.

Peliitat jatkoi hyvää esitystään toisessa erässä ja uurastus palkittiin ajassa 22:27. Jonne Jantunen sai nappisyötön Joakim Kukkoselta, eikä maalivahti Julius Pohjanoksa voinut mitään. Peliitoille tarjottiin paikkoja erän ensimmäisellä puoliskolla TuTon jäähyjen muodossa, mutta kiekkoja sudittiin avopaikoista ohi. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Peliittojen bensa kävi vähiin ja isäntä antoi painetta. Tasoitus oli onnenkantamoinen lipsahtaen Sunin taa oman pelaajan luistimesta. Johto-osuman TuTo väänsi ylivoimalla.

Peliitat sai päätöserässäkin kiekon hyvin kotijoukkueen alueelle ja pystyi luomaan painetta, mutta kun tuli aika laukoa kiekko maaliin alkoivat vaikeudet. Kiekko tahtoi kolisuttaa päätyseinää tai osua maalivahdin paidan logoon. Sitkeä yritys kuitenkin lopulta palkittiin ja vierailija tuli tasoihin ajassa 55:50. Niklas Salo osui ja Markus Neva-Aho syötti. TuTo otti kaksi pistettä heti jatkoerän ensimmäisestä hyökkäyksestään.

Peliittojen kiivas ottelutahti jatkuu heti lauantaina kotipelillä Savonlinnan Pallokerhoa vastaan.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi