Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Avauspelinsä tahkonnut Keni Karalahti: ”Sen takia olin ensimmäiset pelit sivussa, etten tekisi kuin 50 pistettä tällä kaudella”

Pelicans katkaisi tappioputkensa sarjajumbo Ässien vieraana.

Viime viikolla kolme niukkaa tappiota kokenut Pelicans pääsi kiillottamaan taisteluhaarniskaansa sarjajumbo Ässien vieraana. Porilaisten pelaaminen on kauttaaltaan sen verran sekaisin, että Pelicans nappasi mukaansa helpot kolme pistettä. Ottelu päättyi 2–5 (0–3, 1–1, 1–1).

Hyvää lahtelaisille oli luonnollisesti kolmen pisteen potti. Se on sitten vaikeampi kysymys, kuinka paljon saavutuksesta oli joukkueen omaa hyvyyttä, ja kuinka paljon kriisissä olevan Ässien huonoutta. Vastauksella ei toki liene kauhean suurta merkitystä.

– Kyllä se minusta oli meidän hyvyyttämme. Panostettiin maalille menoon ja pelaamisen laatuun. Onnistuttiin niissä tosi hyvin, ensimmäisen pelinsä tällä kaudella pelannut Keni Karalahti kertoi.

Karalahtea jännitti

Saavutukseensa joukkue ylsi puolustuksella, josta puuttuivat pitkäaikaispotilaat Henrik Nilsson ja Niko Manelius sekä neljän ottelun pelikiellon saanut Mikko Kousa.

Heidät korvasi Karalahden lisäksi ensimmäisen pelinsä Liigassa tahkonnut Santtu Kinnunen ja kolmannen liigapelinsä pelannut Jesse Ahonen. He suoriutuivat urakastaan ihan hyvin.

Karalahti sai pinnatilinsäkin auki syöttöpisteellä ja tehotilastoon lukema +3. Mihin asti hän vielä kauden aikana yltääkään?

– Sen takia olin ensimmäiset pelit sivussa, etten tekisi kuin 50 pistettä tällä kaudella, Karalahti hymyili.

– Sen voin myöntää, että ennen pelin alkua minua jännitti. Ei tässä vielä niin pitkää uraa ole takana, etteikö se kauden avauspeli missään tuntuisi.

Pelicans alussa kaikessa parempi

Avauserässä Pelicans oli yksinkertaisesti todettuna parempi joukkue. Ihan kaikessa. Kaksinkamppailut ryhmä voitti oikeastaan aina, eikä mitään hätää ollut missään vaiheessa. Avausminuuteilla hyökkäysalueella voitettu kulmataistelu avasi paikan Jesse Mankiselle, joka niittasi kiekon verkkoon.

Aleksi Mustonen juhlii Pelicansin neljättä maalia, joka lannisti lopullisesti Ässät. Kuva: Hanna Laasanen

Jesse Ylönen pääsi latomaan maalin edestä 0–2-osuman, kun peliä oli tahkottu alle viisi minuuttia. Erän kruunasi Hynek Zohorna, joka osui noin kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria.

Ässillä oli ensimmäisen 15 minuutin aikana nolla maalipaikkaa. Sen jälkeen joukkue sai yhden tolppalaukauksen, mutta muuten Pelicansilla ei hätää erässä ollut.

– Olemme pelanneet hyviä pelejä, mutta tulos on jäänyt usein vajaaksi. Nyt näin ei ollut. Ansaitsimme ilman muuta voittomme, Karalahti kertoi.

Ässien kiristä ei tullut mitään

Kahden jälkimmäisen erän aikana Pelicans teki tarvittavan. Ainakin periaatteen tasolla homman pitäisi olla paketissa, jos kolmen maalin karkumatkalle jääkiekossa pääsee. Näin se lopulta olikin, eikä Ässät saanut toisen erän pientä pelillistä hetkeään lukuun ottamatta suuria aikaiseksi.

Lahtelaisista maalinteossa onnistuivat toisessa erässä Aleksi Mustonen ja kolmannessa Niko Kivelä. Molemmat osumista tulivat hyvältä maalintekosektorilta.

Karalahti oli omaankin suoritukseensa ihan tyytyväinen.

– Ihan hyvä peli. Tuli siellä muutama tyylitajuttomampi suorituskin mukaan, mutta niinhän se menee, kun tunteella kaukalossa pelaa, Karalahti totesi.

– Tyytyväinen olen silti ennen kaikkea siihen, että pääsin heti juhlimaan voittoa.

Liiga

Ässät–Pelicans 2–5 (0–3, 1–1, 1–1)

1. erä: 3.27 Jesse Mankinen (Severi Lahtinen–Jarkko Pynnönen) 0–1, 4.53 Jesse Ylönen (Manuel Ganahl) 0–2, 17.35 Hynek Zohorna (Jarkko Pynnönen–Jesse Saarinen) 0–3.

Jäähyt: 5.08 Kristian Tuohilampi Ässät 2 min, 10.55 Niko Peltola Ässät 2 min, 15.18 Hannes Björninen Pelicans 2 min.

2. erä: 27.38 Kristian Tuohilampi (Matias Varttinen) 1–3 vt, 34.56 Aleksi Mustonen (Hynek Zohorna) 1–4.

Jäähyt: 39.07 Jesse Mankinen Pelicans 2 min.

3. erä: 55.25 Niko Kivelä (Keni Karalahti–Taavi Vartiainen) 1–5, 59.19 Tuomas Huhtanen (Niklas Appelgren) 2–5.

Jäähyt: 43.11 Keni Karalahti Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: Ässät 2x2 min=4 min, Pelicans 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Andreas Bernard Ässät 8+9+11=28, Jakub Skarek Pelicans 5+8+11=24.

Yleisöä: 3 676.

Juhani Liuhala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi