Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Ville Niemisen päävalmentajadebyytti päättyi tappioon – "Emme päässeet vaikeista hetkistä yli"

Sport rankaisi Pelicansia liiga-avauksessa kahdesti ylivoimalla ja kahdesti tyhjiin. Pelicans oli vahva alussa ja lopussa, mutta vaikeuksissa keskivaiheilla.

Ville Niemisen päävalmentajadebyytti Liigassa päättyi tappioon. Kuva: Osku Pienimäki

Lahden Pelicans avasi Liigakautensa tappiolla Vaasan Sportille. Se ei sinänsä tullut jättiyllätyksenä, sillä Sport oli Pelicansille erittäin hankala vastustaja myös viime kaudella. Lopputulos 4–2 (0–1, 1–0, 3–1) antaa hieman väärän kuvan pelitapahtumista.

Pelicansissa oli paljon uutta. Päävalmentaja Ville Niemisen ohella perjantain kokoonpanossa oli yhdeksän pelaajaa, joilla ei ollut minkäänlaista aiempaa Pelicans-taustaa. Ensimmäisen liigapelinsä pelasi neljä pelaajaa, joista tshekki Hynek Zohorna onnistui selvästi parhaiten.

Saapuminen pelipaikkakunnalle peliä edeltävänä päivänä näytti selvästi olleen hyvä ratkaisu. Pelicans oli Sportia valmiimpi peliin, ja vauhdinpito alkoi ensimmäisestä vaihdosta. Kolmatta peliään yhdessä pelaava ketju Taavi VartiainenAntti TyrväinenJesse Ylönen oli jopa lähellä maalia.

– Saimme hyvän lähdön peliin ja olimme pelissä hyvin kiinni. Kun tuli vaikeita hetkiä, emme päässeet niistä yli, Nieminen ihmetteli.

Molemmat molarit jäähyilivät

Ylivoiman ykköskentälliseksi Nieminen oli koonnut Miska Siikosen ketjun lisättynä Zohornalla ja Oliwer Kaskella. Viisikko pyöritti ylivoimaa tasan 30 sekuntia, kun kiekko oli maalissa. Jesse Mankinen sijoitti kiekon tarkasti ohi etukulman auki jättäneen Sami Aittokallion.

Oli kohtalon ivaa, että kun Aittokallio oli aiheuttanut jäähyn vispaamalla kiekon yli reunuksen, Pelicans-vahti Jussi Olkinuora syyllistyi samaan toisessa erässä.

Kun tuli vaikeita hetkiä, emme päässeet niistä yli. Pelicans-päävalmentaja Ville Nieminen

Sport aiheutti kova hässäkän Pelicansin maalille, ja kun kiekkoa ei saatu mitenkään pois alueelta, löytyi se lopulta maalista. 1–1-tasoitusumaalista vastasi Joel Kiviranta.

Muutenkin Sport pääsi pelijuoneen mukaan toisessa erässä, eikä Pelicansin voida sanoa enää hallinneen peliä.

Puolustukselle synninpäästö

Mitä enemmän pelikelloon tuli minuutteja, sitä vaikeampaa Pelicansilla oli. Toki hyökkäyksiä saatiin Sportin maalille, mutta Aittokallio oli hyvässä vireessä. Omalla alueella oli välillä suuriakin ongelmia, ja pitkiä jouduttiin laukomaan tuon tuosta.

Pelicans-pakistosta puuttuivat Nico Manelius ja Keni Karalahti.

– Puolustuksessa on nuoria hyviä pelaajia, joista on luvassa paljon hyvää, antoi Nieminen synninpäästön puolustajille.

Tosin ei Olkinuorallakaan ongelmia ollut. Toisessa erässä hän torjui heppoisesti tuomitun rangaistuslaukauksen, jonka Brody Sutter melko helposti vei ohi.

– Sutter on tärkeä pelaaja, mutta hän ei ollut parhaimmillaan. Parempaa tullaan vielä näkemään, uskoi Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma.

Peli ei ollut välttämättä mikään historiaan jäävä tapahtuma, mutta pelin loppu oli mielenkiintoinen. Viitisen minuuttia ennen loppua Pelicans laittoi hirvittävän pyörityksen, jonka vakavuutta kuvaa vaasalaskatsojan kommentti: ”Oltiin vähän kusessa”.

Maalia pyöritys ei tuottanut, sen sijaan Olkinuoran korvaaminen kenttäpelaajalla toi Sportille maalin tyhjiin. Tämä ei kuitenkaan vielä ratkaissut peliä, vaan Kaski nosti kavennusmaalillaan Pelicansin maalin takaisin päähän. Peliä oli jäljellä minuutti, ja Pelicansin maalit oli tehty. Sport laukoi vielä yhden maalin tyhjiin parikymmentä sekuntia ennen loppua.

Vaikka Nieminen tunnusti jopa hieman jännittäneensä peliä, ei tappiota voi jäädä pitkäksi aikaa murehtimaan. Pelipaidan pitää olla kuiva jo tänään kotiottelussa Rauman Lukkoa vastaan.

Liiga

Sport–Pelicans 4–2 (0–1, 1–0, 3–1)

1. erä: 7.32 Jesse Mankinen (Hynek Zohorna–Severi Lahtinen) 0–1 yv.

Jäähyt: 7.02 Sami Aittokallio S 2 min, 11.35 Brody Sutter S 2 min, 13.14 Pelicans joukkuerangaistus 2 min.

2. erä: 25.45 Joel Kiviranta (Erik Riska–Jyri Niemi) 1–1 yv.

Jäähyt: 24.43 Jussi Olkinuora P 2 min, 27.07 Aleksi Ainali S 2 min, 37.49 Severi Lahtinen P 2 min, 39.58 Henrik Nilsson P 2 min.

3. erä: 51.30 Aleksi Ainali (Oskari Manninen–Antti Kalapudas) 2–1 yv, 58.44 Joel Kiviranta (Erik Riska) 3–1 tm, 59.06 Oliwer Kaski (Hyner Zohorna–Hannes Björninen) 3–2 im, 59.41 Jyri Niemi 4–2 yv tm.

Jäähyt: 49.48 Manuel Ganahl P 2 min, 53.00 Oskari Manninen S 2 min, 59.16 Pelicans joukkuerangaistus 2 min.

Jäähyt yhteensä: Sport 4x2 min=8 min, Pelicans 5x2 min=10 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Aittokallio S 9+8+724, Jussi Olkinuora P 7+5+4=16 (poissa 58.04–58.44, 58.51–59.06, 59.10–59.16, 59.20–59.41).

Yleisöä: 3 007.

Seppo Hautala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi