Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Voi ottaa aikansa ennen kuin Pelicansin peli alkaa taas viihdyttää kunnolla

Oliwer Kasken viimeisen minuutin kavennusmaali nosti toiveita Pelicans-leirissä, mutta juhliminen loppui lyhyeen. Sport oli vahvempi liiga-avauksessa maalein 4-2. Kuva: Osku Pienimäki

Jos hiukan liioittelen, enkä välttämättä edes liioittele, Pelicans seisoi perjantain liiga-avauksessa oman maalinsa takana enemmän kuin viime syksynä ensimmäisen liigakuukauden aikana yhteensä. Sen verran selvä on muutos voimakkaasta pystysuunnan pelistä kontrolloivampaan suuntaan. Muutos on sinänsä viisas, koska viime vuonna työkalupakki tyhjeni jouluun mennessä.

Siitä viimesyksyisestä Pelicansista oli kuitenkin helppo tykätä. Se pelasi vauhdikasta ja raikkaan näköistä peliä, jolla sai vastustajat vaikeuksiin, kun niiden peli oli keskeneräistä.

Perjantaina Vaasassa nähtiin Pelicans, jonka peli oli erittäin keskeneräistä. Voi ottaa aikansa ennen kuin pelaamisessa alkaa näkyä se puhtaaksipesemätön lahtelainen rouheus, josta päävalmentaja Ville Nieminen puhuu. Ensin on saatava rakenteet kuntoon ja voitettava pelejä.

Lauantaina Pelicansin vieraaksi Isku Areenaan saapuu Lukko. Lipunmyynti on Pelicansin toimiston mukaan vetänyt hyvin, joten odotettavissa on hyvää lauantai-illan tunnelmaa, vaikka vastustaja ei olekaan Liigan myyvimpiä porukoita.

Identiteetin rakentaminen on ollut Pelicansissa viime vuosien suurimpia iskulauseita. Myös Lukossa on linjattu uusi urheilustrategia ja alettu suunnitella joukkueen rakentamista pitkäjänteisemmin, jotta sen maine olisi jotakin muuta kuin pelkkä pikkukaupungin palkkasoturiporukka.

Lukko-luotsi Pekka Virta muistutti tällä viikolla Liigan avajaistilaisuudessa kokeneensa jo KalPassa, että täysin hajuttomasta joukkueesta voi kasvaa sellainen, jonka yleisö vieraspaikkakunnilla tunnistaa ja joka herättää tunteita.

– Identiteetti pitää rakentaa siten, että se rupeaa tavalla tai toisella kiinnostamaan tai ärsyttämään niin paljon, että porukka tulee katsomaan, Virta totesi ESS:lle.

– Voittava joukkue on vieraissa aina ärsyttävä, hän lisäsi.

Ihan hyvä filosofia.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi