Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin naisten joukkue on taas koossa, pelit alkavat lauantaina

Pelicans palaa tällä kaudella Suomen naisten sarjojen kiekkokartalle. Kuva Pelicans 2000:n ja Sportin välisestä ottelusta tammikuulta 2016, etualalla Lotta Ahteneva. Kuva: Sami Kuusivirta

Päijät-Hämeeseen saadaan täksi kaudeksi jalkeille naisten jääkiekkojoukkue kilpatasolle. Hollolalaisseura Pelicans 2000:ssa on ollut naisten kiekkotoimintaa jo pitkään, mutta viime kaudelle ei onnistuttu kokoamaan joukkuetta millekään sarjatasolle.

Nyt joukkue on taas koossa. Pelicans aloittaa syyskuussa pelit naisten Mestis-karsintojen lohkossa 1.

Ensimmäinen ottelu on 15. syyskuuta, jolloin Hollolan jäähalliin vieraaksi saapuu alavutelainen APV. Mestis-karsinta päättyy 9. joulukuuta. Lohko pelataan yhdeksän joukkueen kaksinkertaisena sarjana, joten Pelicansille kertyy syyskaudella 16 ottelua.

Pelicans 2000 kuuluu nykyisin JuniorPelicansin organisaatioon, ja naistenkin edustusjoukkueen nimenä on nyt puhtaasti Pelicans. JuniorPelicansin toiminnanjohtaja Ari Suomalainen iloitsee Pelicansin naisjoukkueen henkiinheräämisestä.

Tyttökiekkokerhossa pyörineiden määrä kolminkertaistui viime kaudella. JuniorPelicansin toiminnanjohtaja Ari Suomalainen

Suomalainen painottaa, että naisten ja tyttöjen kiekkoilu on seuralle tärkeä painopistealue. Viime kaudella järjestetty Girls Hockey Day -tapahtumapäivä oli menestys.

– Teimme viime kaudella ison harppauksen harrastajamäärissä. Tyttökiekkokerhossa pyörineiden määrä kolminkertaistui.

Kaikkiaan pelaajien määrä on yhä niin vähäinen, että tavoitteellisesti kiekkoilevat tytöt pelaavat edelleen poikien joukkueissa. Myös Pelicansin naisten joukkueessa rinki on kapea, ja tilannetta pyritään mahdollisesti helpottamaan yhteistyöllä toisen lähiseuran kanssa.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi