Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

HV71 tarjosi vastuksen Euroopan huipulta – Pelicansin virheet kostautuivat

"Intoa oli kuin ilmapallolla”, sanoo Pelicansin Niklas Salo. Mastokaupungin juureen on asettunut uusi taskuraketti.

Pelicansin ilmaispeli keräsi halliin lähes 3 000 katsojaa. Kuva: Elena Liseytseva

Pelicansin viimeinen kotiharjoituspeli ruotsalaista HV71:stä vastaan houkutteli Isku Areenaan lähes 3 000 ihmistä. Lukema on kova, vaikka kyseessä oli ilmaispeli. Kiekkonälkä alkaa olla lahtelaiskannattajilla huipussaan.

Katsojat näkivät vauhdikkaan kamppailun, jossa mentiin pääasiassa melko tasaisissa merkeissä. Kolmannen erän viimeinen kymppi oli Pelicansille liikaa. Taitava ja hyvin luistellut ruotsalaisnippu laittoi ekstravaihteen silmään ja iski lopulta myös 2–1-voittomaalin.

– Tässä ottelussa pelivaatimukset nousivat korkealle tasolle. Jouduimme vasten tahtoamme päätöserässä puolustustaisteluun. Yksittäiset virheet kovan paineen alla kostautuivat. Saimme taas paljon tietoa joukkueesta sekä yksittäisistä pelaajista, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sanoi.

Ensimmäinen peli pelattu

Niistä yksittäisistä pelaajista nousi esiin muun muassa Niklas Salo. SaPKosta Lahteen muuttanut väkkärämäinen pelaaja vastasi joukkueensa ainoasta maalista. Se oli komeaa katsottavaa. Piskuinen 170-senttinen laituri sai oivaltavan syötön Hynek Zohornalta ja laukoi napakalla ranteella kiekon yläpesään. Salo oli muutenkin alati vaarallisella pelipäällä. Hieman paremmalla viimeistelyllä hyökkääjä olisi hyvin voinut iskeä vaikka kolme maalia.

Esitys oli siihenkin nähden pirteä, että Salo pelasi HV:tä vastaan ensimmäisen matsinsa. Hän ehti vetää vain muutaman treenin kontaktin kanssa ennen kuin hyppäsi kaukaloon.

– Puhuimme valmennusjohdon kanssa rauhassa, että onko minun viisasta pelata vielä vai ei. No, nyt on eka peli pelattu. Voin sanoa, että kivaa oli. Intoa oli kuin ilmapallolla, viime kaudella 50 Mestis-kamppailussa hulppeat tehot 22+27 pöytään lyönyt Salo sanoi.

Salo jaksoi painaa yllättävänkin hyvällä ilmeellä läpi pelin.

– Kunto on erittäin hyvä. On pelaaminen silti ihan eri asia kuin kuntopyörän polkeminen tai mikä tahansa muu treeni. Pelikuntoon pääsee vain pelaamalla, Salo korosti.

Vaikka Salon kesä meni aika lailla vammoja parannellessa, hän sanoo menneensä silti pelaajana eteenpäin. Siirto Mestiksestä Liigaan on ollut tähän mennessä mieluinen.

– Onhan Liigassa kaikki huomattavasti ammattimaisempaa. Lahteen päätin tulla, koska Pelicans osoitti aitoa kiinnostusta. Näen täällä hyvän mahdollisuuden kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi.

Vaikka Pelicans niukasti taipuikin HV71:lle, näki taskurakettimainen hyökkääjä pelissä myös hyvää.

– Pystyimme haastamaan ihan Euroopan huippuihin kuuluvan jengin. Toki tappio kismittää. Nyt pitää keskittyä täysillä liigakauden alkuun, jotta olemme heti avauskierroksilla valmiina.

"Näen täällä hyvän mahdollisuuden kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi", keskiviikkona suuren kotiyleisön edessä pelannut Niklas Salo kertoo. Kuva: Elena Liseytseva
Lue myös: Uudistunut HC Giants valmistautuu Suomi-sarjaan
 
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi