Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Isku Areenalla nähtiin todellinen maali-iloittelu, joka kuitenkin kääntyi JYPille

Jääkiekko: Severi Lahtinen tarjoili upeimmat lahtelaistemput.

Kuva: Mirja Hussain

Pelicans ja JYP heittivät pieniä hetkiä lukuun ottamatta voittavan jääkiekon perusperiaatteet romukoppaan harjoitusottelussa keskiviikkona.

Isku Areenalla hemmoteltiin maaleista tykkääviä faneja. Pelaajat ja varsinkaan valmentajat eivät hyppineet riemusta, kun kamppailu päättyi JYPin voittoon 8-5.

– En odottanut ihan tällaista maalikimaraa. Painotimme ennen matsia päättäväisyyttä ja huolellisuutta, mutta ne asiat jäivät niin sanotusti piippuun, ensimmäistä kertaa uudessa kotihallissaan omiaan luotsannut Ville Nieminen sanoi.

Nieminen ei lähtenyt pilkkomaan ottelun tapahtumia pieniksi palasiksi.

– Saimme joka tapauksessa runsaasti hyvää videokamaa. Torstaina meillä on opin päivä, ja perjantaina sitten taas pelaamme.

Monesti alkukauden peleissä vauhti voittaa järjen.

– Hyökkäyspäähän poljimme kyllä hyvällä vauhdilla. Tuli aika paljon ylipelaamista. Sellaiset pienet voittavat asiat jäivät tekemättä, Nieminen korosti liikaa kuitenkaan stressaamatta.

Pelicansin maaleista vastasivat Severi Lahtinen, Jesse Mankinen, Hynek Zohorna, Nico Manelius ja Manuel Ganahl. Maalissa torjunut Jussi Olkinuora on varmasti pelannut urallaan parempiakin otteluita.

Lahtelaisryhmän näkyvin pelaaja oli Severi Lahtinen (1+2). Taitoniekan 2-1-kavennusmaali ylivoimalla oli silmiä hivelevän kaunis. Lahtinen pääsi kovalla vauhdilla JYPin alueelle, kiersi näyttävästi puolustajan ja nosti kirsikkana kakun päälle kiekon varmasti ohi Eetu Laurikaisen.

– Koko suoritus tuntui jopa yllättävän helpolta. Tahdon tehdä vastaavanlaisia osumia myös jatkossa, nuori mies sanoi.

Lahtinen on tunnettu oivana ja taitavana pelinrakentajana ja syöttelijänä. Harjoituskaudella Lahtisen tehot ovat olleet nousussa ja maalejakin on syntynyt hyvällä tahdilla. Onko kurssi muuttumassa?

– Olisiko meikästä sittenkin kehkeytymässä maalipyssy? Saas nähdä, miten käy. Olen kuitenkin päässyt nyt pelaamaan kärkiketjuissa, joten odotan itseltäni myös maaleja.

Lahtisen kesäharjoittelu meni suunnitelmien mukaan. Lupaava kiekkoilija harjoitteli niin sanotussa yleisryhmässä, jossa pääpaino oli voimassa, nopeudessa ja kestävyydessä.

– Kun harjoittelimme pienryhmissä, niin siinä sai rauhassa keskittyä omaan hommaan. Tunnen kehittyneeni pelaajana. Ehdin tekemään kaukalossa paremmin omia juttujani. Myös kamppailupelaaminen on parantunut, Lahtinen sanoi.

Kauden ensimmäinen kotiharjoituspeli olisi voinut sujua paremminkin. Lahtinen ei kuitenkaan murehtinut turhia.

– Ei tämä niin heikko peli ollut kuin numerot antavat ymmärtää. Maalirikkaat matsit ovat aina mukavia. Tosin himpun verran mukavampaa olisi ollut itse voittaa. Onneksi tämä oli harkkapeli, Lahtinen muistutti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi