Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans taipui HIFK:lle Hakametsän sohjojäällä – "Ei pystynyt syöttämään lavasta lapaan"

Pelicansin Pitsiturnauksesta alkanut voittokulku ei saanut jatkoa Tampereella. Kova kamppailupeli kääntyi helsinkiläisille päätöserässä.

Jesse Mankinen vastasi Pelicansin ainoasta maalista HIFK:ta vastaan Tampereella. Kuva: Mirja Hussain

Pelicans jatkoi liigakauteen valmistautumista Decens Tampere Cupissa perjantaina. Vastassa ollut Helsingin IFK rutisti lopussa väkisin voittoon. Tiukka kamppailu päättyi helsinkiläisten eduksi 2–1 (0–1, 1–0, 1–0).

Pelicans aloitti ottelussa maalinteon, kun Jesse Mankinen osui avauserässä ylivoimalla. Esityön tekivät Mikko Laine ja viime kauden seuraansa vastaan pelannut Oliwer Kaski.

HIFK:n osumat tekivät Joonas Rask ja neljä minuuttia ennen loppua onnekkaalla tavalla onnistunut Markus Kankaanperä. Kokenut pakki neppasi kiekon siniviivalta kohti maalia. Kiekko pomppasi lahtelaispakin luistimesta korkeuksiin ja se yllätti molari Jussi Olkinuoran.

Viikko sitten perjantaina Pitsiturnauksen nimiinsä vienyt lahtelaisjoukkue ei päästänyt Raumalla maaliakaan omaan pömpeliin. Harjoituskauden taika kesti yhteensä 153 minuuttia ja 16 sekuntia.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen käveli perjantaina ensimmäistä kertaa tuttuakin tutumpaan jäähalliin liigajoukkueen pääluotsina. Tapparan kasvatti nautti hetkestä.

– Hakametsäänhän on aina kiva mennä, mutta nyt se tuntui erityisen hauskalta. Kavereita ja tuttuja näkyi lehtereillä vaikka kuinka paljon. Oli kivaa, Nieminen sanoi.

Pelicansin ja IFK:n matsi ei noussut klassikoksi. Suurin este hyvälle matsille oli heikko jää.

– Olot olivat tosi vaikeat. Peli oli kovaa taistelua alusta loppuun. Ei pystynyt edes syöttämään lavasta lapaan. Aina välillä yritimme pelata jääkiekkoa, mutta ei siitä tullut yhtään mitään. Sen verran pelaajia koeteltiin, että kaukalossa tuli aika paljon nopeita tilanteita eteen, joissa mitattiin reagointikykyä. Pystyvätkö kaverit selviytymään niistä, tai miten he sellaisen tilanteen ratkaisevat. Tähän saimme jonkin verran tietoa, Nieminen sanoi.

Kangasniemen peli jäi lyhyeksi

Kamppailun ratkaisuna Nieminen näki pienet asiat.

– Vastustaja oli piirun verran huolellisempi. Sen lisäksi IFK oli ratkaisuhetkillä voimakkaampi sekä ratkaisupaikoissa hivenen terävämpi.

Pelicans esitteli kiekkoyleisölle pari uutta ulkomaalaishankintaansa. Tshekkihyökkääjä Hynek Zohorna ja try-out-sopimuksella oleva venäläislaituri Nikita Kvartalnov eivät häikäisseet – kuten eivät häikäisseet muutkaan pelaajat. Zohorna viihtyi jäällä 16 minuuttia ja Kvartalnov kymmenen.

– Kun ei voi pelata normaalia peliä, niin ei siinä silloin kummempaa scoutingia pysty tekemään. Yksittäisistä pelaajista ei saanut juuri minkäänlaista kuvaa. Tämän turnauksen tärkeintä antia tulevat olemaan joukkueena yhteen hitsautuminen sekä kova kamppailupelaaminen. Jää on varmasti lauantain ottelussamme yhtä heikko kuin nyt.

Jussi Olkinuora venyi lahtelaismaalissa kiekon eteen 17 kertaa. Lievän kohun saattelemana Pelicansista HIFK:hon siirtynyt Iikka Kangasniemi kellotti jääaikaa ainoastaan vajaat kolme minuuttia.

Lue myös: Pelicans onnistui "happitestissään" ja voitti Pitsiturnauksen – "Liigan alkuun mennessä oli tärkeä saada pakka kasaan"
 
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi