Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

"Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että alkaisipa kausi jo" – Pelicans-pakassa on vielä liikkuvia osia

Urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen viettää seuraavat viikot joukkueen lähellä. Näillä mennään tai sitten reagoidaan.

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen uskoo, että kaikki lahtelaispelaajat ovat pelikunnossa Liigan runkosarjan alkaessa. Kuva: Mirja Hussain

Isojen ikkunaruutujen läpi heijastavat auringonsäteet lämmittävät Isku Areenan hyppyrimäkien puoleista aulaa. Päätyovet aukeavat ja jäästä hohkava kylmyys nostattaa ihokarvat pystyyn. Alkavalla Liiga-kaudella "uuden päädyn" katsomossa tarvitsee tuskin palella, sillä uudet anniskelusäädökset mahdollistavat pelin seuraamisen tunnelmaa kohottavien juomien voimalla.

Aamukahvinsa hörppinyt Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen loikkii hallin portaikkoa shortsit jalassaan. Laukkasen, pelaajatarkkailija Tommi Turusen ja myynninedistäjä Hasse Kallströmin jakaman toimistohuoneen tai vilpoisan katsomon sijaan haastattelupaikaksi valikoituu yläparven lämmin aitio.

– Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että alkaisipa kausi jo, Laukkanen aloittaa.

Seuraavat viikot urheilutoimenjohtaja pyrkii viettämään tiiviisti joukkueen lähellä. Laukkasen mukaan on liian aikaista sanoa, ovatko kaikki palaset jo paikoillaan 14. syyskuuta käynnistyvää Liigan runkosarjaa silmällä pitäen.

– Seuraamme tilannetta ja katsomme, miten uudet pelaajat osuvat joukkueen muottiin. Päivä kerrallaan teemme töitä sen eteen, että joukkue on reilun kuukauden päästä iskussa.

Myös Pasi Nurminen on toipilasosastolla

Muutamat lahtelaismiehistön pelaajat toipuvat vielä kesällä tehdyistä operaatioista tai muista pikku kolhuista. Laukkanen uskoo, että runkosarjan alkuun mennessä kaikki pelaajat ovat rivissä mukana.

– Sinne on vielä pitkä matka, mutta en usko, että silloin puuttuu enää ketään. Olemme vasta toista viikkoa jäällä, joten ei kannata liikaa stressata poissaolojen suhteen.

Pelicansin huoltajakaksikko Reijo "Rekku" Loukiainen (vas.) ja Samuli "Tapsa" Korjus kuulevat lähietäisyydeltä jalkavammaansa parantelevan valmentaja Pasi "Nupe" Nurmisen ohjeet. Kuva: Mirja Hussain

Pelicansin sairastupa ei rajoitu ainoastaan pelaajiin. Valmentaja ja seuran pääomistaja Pasi Nurminen ei ole pystynyt osallistumaan joukkueen ensimmäisten viikkojen jääharjoituksiin kaukalossa. Polvioperaatiosta toipuva Nurminen on valvonut ja ohjannut treenejä vaihtoaitiosta käsin tennarit jalassaan.

– Pikkuisia vammoja tulee välillä myös valmentajille. Kyllä se Nupe sieltä vielä tulee, kunhan saa jalkansa parempaan kuntoon, Laukkanen vakuuttaa.

Koeaikapelaajia ja muita liikkuvia osia

Loukkaantumisista johtuen Pelicans on täydentänyt kokoonpanoaan kolmella uudella pelaajalla. Try-out-miehistä Mikko Laine ja Joakim Kukkonen hyökkäsivät turkoosinutussa jo viikon takaisessa Rauman Pitsiturnauksessa. Tuorein alkavalle kaudelle pelipaikkaa metsästävä hyökkääjä on venäläinen Nikita Kvartalnov.

– Olemme ottaneet joukkueeseen pelaajia, joilla on meidän näkemyksemme mukaan draivi ylöspäin. Katsotaan, mihin heidän rahkeensa riittävät. Toivottavasti suurin osa pystyy lunastamaan pelipaikan, mutta mennään tässäkin asiassa päivä kerrallaan, Laukkanen toppuuttelee.

Onko pelaajien koeaikajaksoille asetettu minkäänlaista takarajaa?

– Kyllä meillä on se takaraivossa, mutta tässä on aika monta liikkuvaa osaa vielä ennen kuin kausi alkaa.

Jesse Saarinen on ollut suunnitelmissa mukana

Laukkanen ei lähde sen tarkemmin avaamaan, mitä liikkuvilla osilla tarkalleen tarkoittaa. Loukkaantuneita vai mahdollisia uusia sopimuspelaajia?

– Markkinoiden tarjontaa seurataan. Annetaan nyt kuitenkin tälle ryhmälle työrauha ja katsotaan sitten tarvitseeko tehdä muutoksia. Jos ei tarvitse, niin sitten menemme näillä.

Ei kannata liikaa stressata poissaolojen suhteen. Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen

Yksi mielenkiintoinen vapailla markkinoille oleva hyökkääjä on kesken viime kauden Pelicansiin palannut Jesse Saarinen. Lokakuussa kautensa aloittanut Saarinen oli runkosarjassa lahtelaisten toiseksi paras pistemies tehoilla 11+25. Laukkanen ei sulje pois kokeneen laiturin mahdollista jatkoa Lahdessa.

– Kaikkihan on aina mahdollista, mutta asiaa kannattaa kysyä Jesseltä. Hän on ollut meidän suunnitelmissa mukana, mutta pitää nyt katsoa, miten palaset loksahtelevat kohdilleen.

Seuraava steppi

Ulkomailta napatut palapelin palaset ovat venäläistä Kvartalnovia lukuun ottamatta jo tukevasti paikoillaan. NHL-seura New York Islandersin harjoitusleirin vuoksi kauden ensimmäiset ottelut missaava tshekkimaalivahti Jakub Skarek, ruotsalaispuolustaja Henrik Nilsson, itävaltalaishyökkääjä Manuel Ganahl sekä tshekkihyökkääjä Hynek Zohorna ovat kotiutuneet Isku Areenan ympäristöön hyvin.

Nelikkoa ei ole raijattu Lahteen pelkkien videotallenteiden perusteella. Pelaajatarkkailusta vastaavat Laukkanen ja Turunen kävivät viime kauden ulkomaankomennuksillaan vakoilemassa pelaajien otteita ja vakuuttuivat näkemästään.

Lue myös: Laukaus, pelinumero ja sukunimi – Pelipaikkaa Pelicansista kärkkyvä Mikko Laine hymyilee Patrik-vertauksille
 

– Muutamia heistä kävimme katsomassa useampaan otteeseen. Tarkkaan olemme kyseiset pelaajat seuloneet. Hyviä ja fiksuja poikia, joilla kaikilla oli yhtenä yksittäisenä kriteerinä varmasti se, että he haluavat mennä urallaan eteenpäin. He kokivat, että Lahti on hyvä paikka ottaa seuraava askel. Luodaan heille mahdollisuus ja katsotaan mihin se riittää, Laukkanen sanoo.

Ulkomaalaispelaajien ohella koko Pelicansin joukkueella on mahdollisuus ottaa seuraava askel eteenpäin. Kauteen lähdetään nollista ja mitä tahansa voi tapahtua.

– Syrjäsilmällä olen katsellut, millaisia pelaajia muilla joukkueilla on. Tietyillä joukkueilla on suuremmat resurssit hankkia vahvistuksia. Meidän tulee toimia näillä resursseilla, mitä meillä on ja saada tästä ryhmästä paras mahdollinen irti.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X