Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Laukaus, pelinumero ja sukunimi – Pelipaikkaa Pelicansista kärkkyvä Mikko Laine hymyilee Patrik-vertauksille

Mestiksessä yli 200 tehopistettä nakuttanut hyökkääjä väläytteli laukaustaan Raumalla. Seuraava näytönpaikka on perjantaina Tampereella.

Hyökkääjä Mikko Laine tavoittelee paikkaa Pelicansin päävalmentaja Ville Niemisen palapeliin alkavalle Liigakaudelle. Kuva: Mirja Hussain

Pitsiturnauksen voittoa Raumalla juhlinut Pelicans jatkaa kauteen valmistavia harjoitusotteluitaan perjantaina Tampereella. Tapparan järjestämän Decens Tampere Cupin ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu lahtelaisten viime kauden kultakypärän, Iikka Kangasniemen, riveihinsä kaapannut Helsingin IFK.

Pelicans ei päästänyt Pitsiturnauksessa ainuttakaan osumaa varsinaisella peliajalla. Vakuuttavalla tyylillä napattu turnausvoitto ei aiheuttanut juhlatungosta Lahden torille, mutta antoi uskoa syyskuussa käynnistyviin tärkeämpiin kamppailuihin. Pelicans juhli harjoituskauden avausturnauksen voittoa edellisen kerran vuonna 2011. Kyseinen kausi päättyi lopulta SM-liigafinaaleihin JYPiä vastaan.

– Vietimme Raumalla hienon, mutta raskaan päivän. Aikaisin aamulla startattiin ja pelasimme mielestäni aika ehjän pelin vielä illallakin. Se oli osoitus joukkueen sisukkuudesta, sanoo try-outin kautta pelipaikkaa Pelicansin alkavan kauden lopulliseen joukkueeseen metsästävä Mikko Laine, 28.

Patrik Laine -vertaukset hymyilyttävät

Laine iski Rauman turnauksen avausottelussa komean ylivoimaosuman TPS:n verkkoon. Ensimmäinen Pelicans-paidassa tehty maali lämmitti Turun murretta murjovan hyökkääjän mieltä.

– Aina on kiva tehdä maaleja, koska ei niitä ikinä liikaa tule. Oliwer Kaskelta tuli hyvä poikittaissyöttö, josta pääsin suoraan ampumaan. Olen harjoitellut onetimereita pienestä asti ja kun ampuu maalia kohti, kiekko voi mennä sisään.

Mikko Laine on pelannut valtaosan urastaan Mestiksessä. Viime kaudella hyökkääjä viiletti Liigassa Vaasan Sportin riveissä. Kuva: Mirja Hussain

Kova ja kohdistettu laukaus suoraan syötöstä, oikea käsi alhaalla, Pitsiturnauksessa pelinumero 29 ja sukunimi Laine. Kuinka usein olet kuullut vertauksia Winnipeg Jetsin suomalaiseen NHL-hyökkääjä Patrik Laineeseen?

– Jonkun verran, mutta olen usein vain hymyillyt ja todennut, että hyvä jos jollain on jotain keskusteltavaa ja virikkeitä. En minä niistä puheista sen enempää välitä, toistaiseksi tuntemattomampi Laine pyörittelee.

Mestis-jyrällä vain yksi tavoite

Viime viikolla Lahteen rantautuneen Laineen lopullinen läpilyönti Liiga-kaukaloissa on vielä tekemättä. Mestiksen 327 runkosarjaottelussa hän on summannut pyöreät tehopisteet 100+100.

Alkavan kauden ainoa tavoite on napata pelipaikka Pelicans-miehistöstä.

– Positiivisin mielin olen matkassa mukana. Kovasti pyrin tekemään hommia ja nauttia joka hetkestä. Lahdessa on aina ollut sisukas ja työteliäs ryhmä, johon oli helppoa heittäytyä mukaan. Joka päivä pystyy haastamaan kaveria ja mennä sitä kautta joukkueena eteenpäin, Laine painottaa.

Kaukaloon mennään onnistumaan ja nauttimaan pelaamisesta. Hyökkääjä Mikko Laine

TuTo-kasvatti kulki Turun Palloseuran junioripolun kautta aina TPS:n edustusmiehistöön kaudeksi 2009–10. Kolmen TPS-kauden aikana pääsarjapelejä kertyi vain 30. Kausilla 2009–12 Mestis tuli tutuksi niin TuTon, KooKoon, Jukurien kuin LeKin riveissä.

Kaudet 2012–17 poikivat Laineelle kelpo pistemääriä Jukurien ja viimeksi TuTon Mestis-joukkueissa. Toissa kaudella 22 runkosarjamaalia TuTolle viimeistellyt hyökkääjä haki kauden päätteeksi pelipaikkaa Vaasan Sportin Liiga-joukkueesta ja onnistui sen myös saamaan.

Laine pelasi menneellä kaudella sarjajumboksi jääneessä vaasalaisnipussa 55 ottelua tehopistein 4+3.

– Joukkueena kausi ei mennyt ihan putkeen, mutta oma pelaaminen kehittyi. Pyrin pysymään vaikeinakin hetkinä positiivisena. Päivittäinen työnteko on tärkeää, koska silloin voi mennä urallaan eteenpäin. Siitä yritän pitää koko ajan kiinni.

Pelaamisesta pitää osata nauttia

Luisteluvoimainen ja suoraviivainen hyökkääjä pyrkii vakuuttamaan Pelicansin valmennusjohdon omien vahvuuksiensa avulla. Päivittäinen työnteko ja harjoitusotteluissa annetut näytöt ratkaisevat Laineen tulevaisuuden kohtalon.

– Yritän hyödyntää omia vahvuuksiani. Liike on kova ja koitan haastaa koko ajan aktiivisesti maalille sekä tietenkin laukoa paljon. Sitä kautta tapahtuu hyviä asioita, Laine veistelee.

Mikko Laine nauttii Pelicansissa vallitsevasta kilpailutilanteesta. Miska Siikonen vaanii taustalla Laineen työkalunvaihtoa. Kuva: Mirja Hussain

– Puolustusvelvoitteetkin hoituvat ilman ongelmia. Viime kaudella Sportissa olin enemmän juuri siinä roolissa. Puolustuksesta kaikki lähtee liikkeelle.

Kaukalossa roolin kuin roolin hoitava Laine on nöyrä ja ystävällinen kaveri myös jään ulkopuolella. Positiivisuuden kautta asioita ja ihmisiä lähestyvän laiturin seuraava näytönpaikka on perjantaina Hakametsän jäähallissa kello 16.30 HIFK:ta vastaan.

– Mentaliteetin pitää olla sellainen, että kaukaloon mennään onnistumaan ja nauttimaan pelaamisesta. Totta kai pieni jännitys on ihan normaalia ennen peliä, mutta liika miettiminen pitää jättää pois. En stressaa asioista liikaa, vaikka hommia painetaan koko ajan täysillä.

Lue myös: Vain parisenkymmentä osallistujaa – Cheekin konsertin uhkaamien mäkikisojen osanotto jäi alle odotusten
 
Kuka?

Mikko Laine

Syntynyt: 23. maaliskuuta 1990 Piikkiössä.

Pelipaikka: Laitahyökkääjä.

Kätisyys: Right.

Pituus/paino: 180cm/85kg.

Seurat Liigassa: TPS, Sport. Yhteensä 85 runkosarjaottelua tehoin 5+4=9.

Seurat Mestiksessä: TuTo, KooKoo, Jukurit, LeKi. Yhteensä 327 runkosarjaottelua tehoin 100+100=200.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi