Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Uudistunut HC Giants valmistautuu Suomi-sarjaan

"Tavoite on taistella paikasta ylemmässä jatkosarjassa", linjaa päävalmentaja Jesper Jalonen. Seppo Repo, 70, palaa jääkiekon pariin.

Seuran logo meni sarjanousun myötä uusiksi. Kolme tähteä kuvastavat vuonna 2014 perustetun seuran nelivuotissuunnitelman etappeja: joukkueen perustamista 3. divisioonaan, nousua 2. divisioonaan ja nousua Suomi-sarjaan.

Ensimmäiseen kauteensa Suomi-sarjassa valmistautuvan HC Giantsin pelaajisto alkaa hahmottua. Ovi on käynyt vilkkaasti molempiin suuntiin.

– Se oli odotettavissa, kun sarjataso vaihtui. Pelaaminen ei enää kaikilta onnistu esimerkiksi töiden takia, kun pelejä ja matkustusta tulee niin paljon enemmän. Onneksi saatiin hyvä runko jäämään viime kaudesta, ettei ihan nollasta tarvinnut lähteä, kertoo joukkuetta ensimmäistä kautta päävalmentava Jesper Jalonen.

Runkopelaajista jatkavat muun muassa hyökkääjät Jesse Peltonen, Kim Ranta-aho, Tomi Stylman ja Jonne Yliniemi sekä puolustajat Saku Laitinen ja Miikka Sireni. Tulijoista kokeneimpia ovat Tomi Inkinen ja Kyle Moore.

– Meillä on nuori joukkue. Kolmekymmentä täyttäneitä on yksi tai kaksi.

Uusia nuoria ovat esimerkiksi Peliitoissa hyökännyt Juho Veneskari sekä Erik Naroma ja Eetu Rasalahti KooKoon juniorimyllystä. Peliitoissa Mestistä haistellut puolustaja Aki Vainio tulee Ranskan kolmostasolta Toulouse-Blagnacista.

– Parille pakille olisi tarvetta ja yhdelle kärkihyökkääjälle, Jalonen sanoo.

Ykkösmaalivahdin paikkaa kärkkyy Pelicans-kasvatti Verneri Miettinen, joka pelasi viime kaudella Suomi-sarjaa Laser HT:ssä.

Jätit lähtee kauteen noin 27 kenttäpelaajan ringillä.

Kovin tavoittein kauteen

Ensimmäisen harjoituspelinsä Giants pelaa Kiekko-Espoota vastaan vieraissa 18. elokuuta. Kotiyleisölle Jätit esiintyy ensimmäisen kerran 29.8.–2.9. pelattavalla Suomen Cupin 2. kierroksella. Jättien kotiturnaus mitellään 15. syyskuuta ja sarja alkaa viikkoa myöhemmin.

Nousijalle ei päävalmentajan mukaan riitä sarjapaikan uusiminen.

– Odotan, että pystymme kamppailemaan voitosta joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Tavoite on taistella paikasta ylemmässä jatkosarjassa, Jalonen linjaa.

Päävalmentajana ensimmäisiä askeleitaan ottavan Jalosen, 24, kakkosvalmentajaksi on nimetty Seppo “Hodo” Repo, 70, Jääkiekkoleijona numero 71. Seuran maalivahtivalmentaja aloittaa Tapparan liigavahteja koulinut Kalle Kettukangas.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi