Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans-vahti Jakub Skarek matkaa syyskuussa New York Islandersin leirille

Skarekilla on taskussaan menolippu, mutta paluusta takaisin Lahteen ei ole vielä tietoa.

Kuva: Anssi Hietamaa

Pelicansin 18-vuotias tshekkimaalivahti Jakub Skarek suuntaa syyskuussa Pohjois-Amerikkaan NHL-seura New York Islandersin harjoitusleirille.

Skarek vahvisti asian tiistai-aamun jääharjoitusten jälkeen Lahden Isku Areenalla. Tshekkitorjuja solmi kesällä kolmevuotisen tulokassopimuksen Islandersin kanssa.

– Leirillä tulen varmasti oppimaan monia hyödyllisiä asioita ammattitaitoisessa opastuksessa. Tiedän toistaiseksi vain sen, että menolentoni New Yorkiin on 16. syyskuuta, Skarek sanoi.

Tämän vuoden NHL-varaustilaisuuden kolmannella kierroksella Islandersiin kiinnitetty Skarek sai ensikosketuksensa newyorkilaisseuraan jo kesäkuussa.

– Pari päivää varaustilaisuuden jälkeen lensin seuran tulokasleirille New Yorkiin. Se oli minulle tärkeä kokemus uusien tuttavuuksien ja erityisesti pienemmän kaukalon vuoksi, totesi erittäin sujuvaa englantia puhuva Skarek.

Lue myös: Pelicansin oma kasvatti sai tiedon NHL-varauksestaan kesken juhannusgrillauksen
 

Skarekin tuleva leiritys tarkoittaa sitä, että tshekki on sivussa ainakin muutamista Pelicansin syyspuoliskon runkosarjaotteluista. Lahtelaisseuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kuitenkin uskoo, että tshekki palaa leirin jälkeen takaisin Lahteen ja pelaa alkavan kauden lainasopimuksella Pelicansissa.

– Uskoisin, että hän on leirillä viikosta kolmeen viikkoon. Meille (Pelicans) ei ole tullut siitä vielä mitään vahvistusta, joten en voi tässä vaiheessa asiasta tarkemmin kertoa. Suuremmalla todennäköisyydellä Skarek tulee Suomeen kuin jää sinne, Laukkanen kommentoi.

Alkavalla NHL-kaudella Islandersin torjuntavastuu jakautuu lähtökohtaisesti saksalaisen Thomas Greissin, 32, ja ruotsalaisen Robin Lehnerin, 27, välillä. AHL:ssä pelaavan farmijoukkue Bridgeport Sound Tigersin puolelta NHL-paikkaa kärkkyvät suomalainen Christopher Gibson, 25, ruotsalainen Linus Söderström, 21, kanadalainen Mitch Gillam, 25, ja yhdysvaltalainen Jeremy Smith, 29.

Pelicans oli viime kaudella osittain samassa tilanteessa tshekkipuolustaja Libor Sulakin kanssa. Detroit Red Wingsin sopimuspelaaja leireili syksyllä Pohjois-Amerikassa, mutta tuli lokakuussa lainasopimuksella Lahteen. Ensimmäisen Liiga-ottelunsa Sulak pelasi 17. lokakuuta 2017.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi