Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans onnistui "happitestissään" ja voitti Pitsiturnauksen – "Liigan alkuun mennessä oli tärkeä saada pakka kasaan"

Jääkiekko: Uusi päävalmentaja Ville Nieminen johti lahtelaiset perinteisen Pitsiturnauksen mestariksi.

Päävalmentaja Ville Niemisen ensimmäiset pelit Pelicansin peträsimessä päättyivät turnausvoittoon, eikä omaan päähän tehty yhtään maalia. Kuva: Juha Sinisalo

Happitesti. Tällä nimellä kuvasi Pelicansin uusi päävalmentaja Ville Nieminen kansallisen jääkiekkokauden jo perinteisesti avaavaa Rauman Lukon Pitsiturnausta. Se on Niemisen mukaan happitesti niin yksittäiselle pelaajalle kuin joukkueellekin. Se on sitä kieltämättä myös valmentajalle.

Pelicans selvisi happitestistään kunnialla, sillä lahtelaiset veivät Pitsiturnauksen mestaruuden toisen kerran seurahistoriansa aikana kaatamalla TPS:n maalein 2–0. Edellinen finaalivoitto oli peräisin vuodelta 2011, jolloin Kai Suikkasen johtama joukkue löi Ässät 2–1.

Pelicansin maaleista finaalissa vastasivat Miska Siikonen ja Severi Lahtinen. Lahtelaisten maalissa finaaliottelussa pelasi Jakub Skarek. Hänelle ja Juho Olkinuoralle ei tehty koko turnauksessa yhtään maalia.

"Pelatessa latauksen täytyy olla aina kova"

Matkallaan finaaliin Pelicans kaatoi ensin alkulohkossaan TPS:n Lauri Heinon ja Mikko Laineen maaleilla 2–0 ja Sportin puolestaan Severi Lahtisen viime hetken maalilla 1–0. Semifinaalin voitto Jukureista tuli vasta rangaistuslaukausten jälkeen varsinaisen peliajan päätyttyä 0–0. Lahtelaisten onnistujat rankkareissa olivat Oliwer Kaski ja Laine.

– Tällainen turnaus paljastaa heti, jos et ota leikkiä tosissaan tai et osaa leikkiä yhdessä. Kun projekti on uusi ja valmentaja on uusi, on tieto hyvä saada mahdollisimman varhain, Nieminen filosofoi.

– Kysymys on pelistä ja pelatessa latauksen täytyy olla aina kova. Nyt sitä latausta ja kykyä heittäytyä haettiin jokaiselta kaverilta, myös valmentajalta. Tässä happitestissä päästään kiinni yhteiseen leikkiin, päävalmentaja jatkoi.

Mikko Laine paljasti potentiaalinsa

Pelicansin rosterista puuttui Raumalla kahdeksan pelaajaa, joista Ville Nieminen laski kuusi kärkipelaajien joukkoon. Tämä ei voinut olla näkymättä kaukalossa.

– Tuloksentekoyksikössä on vielä tilaa samoin kuin johtajaosastolla. Joukkue on nuori, mutta aikaa on onneksi vielä jäljellä. Liigan alkuun mennessä oli tärkeä saada pakka kasaan, tiivisti Nieminen.

Pitsiturnauksessa tuloksentekoyksikköön ilmoittautui uutena miehenä Sportista Lahteen siirtynyt 28-vuotias hyökkääjä Mikko Laine, jota Lahdessa on jo ehditty tituleerata ”köyhän miehen patriklaineeksi”. Varsinkin välierän ratkaissut rankkari oli osoitus Turusta lähtöisin olevan pelimiehen potentiaalista.

– Ihan sama, millä nimellä kutsutaan. Minä yritän joka tapauksessa keskittyä parhaani mukaan omaan tekemiseeni, Laine virnisti.

Pitsiturnauksesta Laineella oli aiempaa kokemusta jo kolmelta TPS:n juniorivuodelta. Yhden kerran hän on aiemmin päässyt juhlimaan myös turnauksen voittoa.

– Pitsiturnaus on perinteisesti paikka, missä heittäydytään täysillä peliin ja nautitaan. Lähtökohta on kaikille pelaajille ja joukkueille sama eli kysymys on kauden ensimmäisistä peleistä.

– Pelicansin porukka näyttää jo tässä vaiheessa hyvältä, menossa on oikeaa tekemisen meininkiä. Pukukoppi on täynnä iloisia ja positiivisia poikia, jotka haluavat mennä eteenpäin, ongelmitta sisään uuteen joukkueeseen päässyt Laine kiitteli.

Päävalmentaja Niemisestä Laineella oli pelkkää hyvää sanottavana.

– Pelaajalähtöisenä hän tietää, mitä vaatii pelaajilta, mutta samalla hän osaa myös auttaa.

Asko Tanhuanpää
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi