Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin valmentaja ennakoi: ”Tiedämme, että meille käy hyvin, mutta sitä emme tiedä, kuinka hyvin”

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen on uuden edessä kovin luottavainen, vaikka myöntääkin kroppaan hiipineen pienen jännityksen.

Päävalmentaja Ville Nieminen esitteli jonglööritaitojaan samalla kun pelaajat väänsivät omaa harjoitustaan. Kuva: Elena Liseytseva

Mökkeilyä, veneilyä, liikuntaa, puuhastelua yhdessä perheen sekä Petri Kontiolan ja Jori Lehterän kanssa. Näistä aineksista on tehty Ville Niemisen kesä.

Pelicansin uuden päävalmentajan vahvuuksiin ei koskaan ole kuulunut lomailu tai riippumatossa lepääminen. Hirvittävä palo takaisin sorvin ääreen on vetänyt Niemistä aina puoleensa. Asia ei muuttunut silloinkaan, kun pelaajaura vaihtui valmentamiseen.

– Näsijärven rannalla on kuitenkin tullut otettua sen verran iisisti, että akut on ladattu ja mies on täynnä virtaa, Nieminen naurahtaa Launeen Sol-areenan käytävällä keskiviikkoaamuna.

Pelicansin liigajoukkueella on ollut jo hetken aikaa mahdollisuus käydä vapaaehtoisissa jääharjoituksissa. Osallistumisprosentti on ollut nuorisopainoinen – niin kuin asiaan tietysti tässä vaiheessa kesää kuuluukin. Päävalmentaja on ollut myös mukana.

– Pojat ovat tehneet vähän mitä huvittaa. Tämä on sellainen kevyt lasku jäätreeneihin, ”Nemo” kuvailee.

Pelicansin vapaaehtoisissa jääharjoituksissa kehitettiin muun muassa pelaajien luisteluominaisuuksia. Kuva: Elena Liseytseva

Pelaajien kehittämistä ja yhteisiä kokemuksia

Pelicans aloittaa virallisesti joukkueharjoitukset ensi maanantaina. Vaikka silloinkin eletään vielä heinäkuuta ja aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta, on hyvä muistaa, että siitä hetkestä on seitsemisen viikkoa siihen, kun liigakausi pyörähtää taas käyntiin. Aika kuluu nopeasti. Pelicansilla ja Niemisellä on selvät askelmerkit, miten hommaa ryhdytään viemään eteenpäin.

– Totta kai lähdemme heti kehittämään peliä. Tarvitsemme kokemuksia toinen toisistamme. Pitää muistaa, että olemme toukokuusta asti panostaneet pelaajien kehitystyöhön. Hommaa on riittänyt siinäkin, että olemme saaneet useat kaverit takaisin työkykyisiksi, Nieminen viittaa loukkaantumisista kärsineisiin pelaajiin.

Haluan, että pelaamisessamme näkyy alusta lähtien tinkimättömyys, rehellisyys ja periksiantamattomuus. Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen

Pelicans ehtii ennen liigastarttia vetää jotakuinkin 25 jääharjoitusta. Harjoituspelejä lahtelaiset pelaavat viime kausiin peilaten verraten vähän.

– Toki ensimmäiset matsit ovat aina jänniä. Niissä näkee minkälaisia pelaajia meillä on, miltä peli näyttää ja miltä se tuntuu. Nämä ovat tärkeitä juttuja alkutaipaleella. Meillä on kuitenkin kymmenkunta uutta pelaajaa. Se vaatii aikaa ennen kuin kaverit pääsevät kunnolla sisään toimintaamme.

Pelaajien pitää säilyä työkykyisinä

Nieminen on alusta asti toitottanut lahtelaisten arvojen puolesta.

– Haluan, että pelaamisessamme näkyy alusta lähtien tinkimättömyys, rehellisyys ja periksiantamattomuus. Muut osa-alueet tulevat sitten myöhemmin.

Pelicansin joukkue on keski-iältään edelleen hyvin nuori. Nieminen korostaa nuorten pelaajien harjoittelun rytmitystä.

– Yksi suurimpia teemojamme on, että pelaajat säilyisivät työkykyisinä. Tätä osa-aluetta ei mielestäni vieläkään osata arvostaa riittävän vakavasti. Sen takia meidän nuorten pelaajiemme kehitystä puristetaan sinne joulun tienoille asti. Painopiste on fyysisellä puolella.

Nieminen on tyytyväinen suunnasta, johon jääkiekkoilijoidenkin kesäharjoittelu on mennyt.

– Pelaajat ovat nykyisin urheilullisempia ja liikkumiskykyisempiä kuin ennen. Kun tehdään paljon pienryhmätreeniä, niin silloin osa kehittää vahvuuksiaan ja osa heikkouksiaan. Riippuu paljon siitä, missä vaiheessa uraa pelaaja menee. Samalla kun peli on kehittynyt, niin pelaajatkin ovat kehittyneet huomattavasti. Suomessa tehdään mielestäni asioita hyvin, Nieminen korostaa.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen latasi kesällä akkujaan Näsijärven rannalla. Kuva: Elena Liseytseva

"Hieman jännittää"

Oli niin tai näin, Nieminen on tulevana maanantaina uuden asian äärellä. Hän on ensimmäistä kertaa liigajoukkueen päävalmentajana vastuussa muun valmennusporukan kanssa siitä, että lahtelaisjoukkueen suunta on oikea.

– Kyllä minua hieman jännittää. Tiedämme tasan tarkkaan sen, mitä teemme, mutta emme tiedä, mihin olemme menossa. Meillä on hyvät aikeet sekä korkea moraali. Tiedämme, että meille käy hyvin, mutta sitä emme tiedä, kuinka hyvin, Nieminen filosofoi.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi