Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Leijonien kadonnut metsästysvainu näkyy myös jääkiekon maailmanrankingissa – katso lista

Suomi on saavuttanut rankingin tarkastelujaksolla vain yhden MM-hopean. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomi jäi päävalmentaja Lauri Marjamäen komennossa mitalitta jokaisessa neljässä jääkiekon arvoturnauksessaan. Syksyn 2016 World Cup, kevään 2017 MM-kilpailut, talven 2018 olympialaiset ja sunnuntaina päättyneet kevään 2018 MM-kilpailut eivät tuoneet sijoitusta kolmen parhaan joukkoon.

Leijonat putosi MM-kilpailuissa puolivälierissä Sveitsiä vastaan ja pudotusta tuli myös tuoreimmassa maailmanrankingissa, jossa Suomi on viidentenä. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n verkkosivujen rankinghistoriassa vuodesta 2007 lähtien Suomi on nyt heikoimmalla sijallaan.

MM-kilpailujen pronssimitalisti Yhdysvallat nousi Suomen ja Tshekin ohi neljänneksi. Yhdysvalloilla on saman verran rankingpisteitä kuin Suomella, mutta parempi menestys kevään MM-kilpailuista.

Tuoreimmassa rankingissa on huomioitu menestys MM-kilpailuissa vuodesta 2015 vuoteen 2018 ja talven 2018 olympialaisissa, joten World Cupin tuloksia ei ole huomioitu. Tarkastelujakson aikana Suomi saavutti vain yhden arvokilpailumitalin, MM-hopeaa vuonna 2016. Tuolloin päävalmentajana toimi Kari Jalonen.

Kanada kärjessä

Maailmanrankingin kärjessä jatkaa Kanada, joka saavutti MM-kullat 2015 sekä 2016 ja hopean 2017. Tuore maailmanmestari Ruotsi nousi toiseksi ohi Venäjän. Ruotsille maailmanmestaruus oli toinen peräkkäinen. MM-kilpailujen yllätyshopeamitalisti Sveitsi nousi rankingissa seitsemänneksi.

Edellisen kerran Leijonat pelasi mitalitta neljä peräkkäistä arvoturnausta vuosina 2002–2004. Hannu Aravirran luotsaama Suomi ei päässyt mitaleille vuoden 2002 olympialaisissa eikä saman kevään MM-kilpailuissa. Vuotta myöhemmin Aravirran Leijonat jäi mitalitta MM-kotikisoissa, ja vuonna 2004 Raimo Summasen johdolla matka päättyi ennen mitalipelejä.

Kevään 2004 jälkeen menestystä tuli tasaiseen tahtiin, ja kaksia mitalittomia kisoja enempää ei kertynyt peräkkäin ennen Marjamäen aikakautta.

IIHF:n rankingissa Suomi porskutti vuodet 2011–2014 toisena. Suomi saavutti ajanjaksona maailmanmestaruuden, MM-hopeaa ja olympiapronssia.

Petteri Ikonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi