Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kultainen suihku peitti taas Tre Kronorin alleen - "Kyllä tästä vielä bileet saadaan"

LKS 20180521 Sweden's players celebrate after the final match Sweden vs Switzerland of the 2018 IIHF Ice Hockey World Championship at the Royal Arena in Copenhagen, Denmark, on May 20, 2018. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Joe Klamar Kuva: Joe Klamar

Siitä ei tullut hopp Schwiiz. Ei hop Suisse eikä edes forza Svizzera! Lähellä se oli, niin kovin lähellä, mutta Sveitsin ensimmäinen maailmanmestaruus antaa yhä odottaa itseään.

Finaalista kasvoi hirmuinen draama ja trilleri, jos kohta jatkoajalla monen pelaajan jalka painoi jo raskaasti. Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua. Ei, vaikka Kevin Fialalla oli edessään vähintään puolityhjä maali muutama minuutti ennen jatkoajan loppua. Ei. vaikka Adam Larsson tulitti viimeisellä sekunnilla tolppaan.

Kello oli jo kahdenkymmenenkolmen, kun Filip Forsberg ratkaisi Ruotsille maan historian yhdennentoista maailmanmestaruuden voittomaalikisan neljännessä parissa. Ruotsi oli mestari myös vuosi sitten Kölnissä ja silloinkin ratkaisu haettiin voittomaalikisasta

Sitten alkoivat sellaiset karnevaalit, ettei paremmasta väliä. Kööpenhaminen keltainen meri hoilasi Du gamla du friaa sydämensä kyllyydestä.

Mahtavaa ja hienoa

Joukkue sen sijaan otti yllättävänkin tyynesti mestaruuden vastaan.

- On huonompiakin tapoja viettää syntymäpäivää, 23 vuotta sunnuntaina täyttänyt Jacob de la Rose, murjaisi.

De la Rosella oli selitys ruotsalaisepelaajien rauhallisille esiintymiselle haastattelualueella. Tunteikkaat hehkutukset olivat vähissä, korkeintaan pieni hymyn kare nähtiin.

- Kyllä tästä vielä bileet saadaan, mutta ne pidetään poissa teidän silmistänne, duunarihyökkääjä lohkaisi.

Maalivahti Anders Nilsson oli inasen riehakkaammalla tuulella.

- Tämä on aivan mahtavaa, uskomattoman hienoa, Nilsson hihkui.

Nilsson torjui ottelussa 27 kertaa ja seisoi välillä pitkiäkin aikoja kylmissään, kun Ruotsi myllytti ahnaasti puolustaneen Sveitsin alueella.

- Maalivahdin homma on joskus aika raastavaa, kun näet aitiopaikalta joukkueen rakentavan maalipaikan toisensa jälkeen, mutta maalinteko ei vain onnistu, Nilsson tuumasi.

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi