Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Musertava Tre Kronor taas finaaliin asti - Yhdysvallat hukkasi vahvan starttinsa

Mattias Janmark iskee 4-0 ja toivottaa Yhdsyvalloille hyvää yötä. Kuva: Joe Klamar

Hallitseva maailmanmestari Ruotsi pelaa tänäkin keväänä jääkiekon MM-pokaalista. Lauantai-iltapäivän välierä ei jättänyt minkään sortin jossiteltavaa. Kun taulussa ovat lukemat 6-0, homma on aika lailla paketissa.Yhdysvallat kyllä rimpuili ja harasi vastaan, välillä painostikin, mutta Tre Kronor oli yksinkertaisesti tiiviimpi ja tasapainoisempi paketti.

Avauserä oli jenkkiväritteinen, mutta joukkue törmäsi viimeistään liudan isoja koppeja ottaneeseen maalivahti Anders Nilssoniin.

- Yhdysvallat oli parempi ensimmäisessä erässä, Ruotsin päävalmentaja Rickard Grönborg myönsi.

- Tarkoitus ei ollut ottaa jäähyjä, mutta otimme kuitenkin. Nilsson oli loistava ja puolustimme uhrautuvasti, hän lisäsi.

Ottelun ratkaisu puolivälin molemmin puolin oli Yhdysvaltain kannalta jopa nolo. Adam Larssonin 2+2 -minuuttinen ei tuottanut jenkkien 1-0 tasoitusta, vaan Magnus Pääjärven 2-0 -maalin alivoimalla.

- Siitä peli kääntyi. Olisi pitänyt iskeä tasoitus, mutta omissa kolisi. Ensimmäisen erän pelaamiseen olen maalinteko lukuun ottamatta tyytyväinen, Yhdysvaltain luotsi Jeff Blashill totesi.

Heti Larssonin pitkän rangaistuksen jälkeen Ruotsi pääsi puolestaan ylivoimalle ja Patrik Hörnqvist rankaisi Johnny Gaudreaun tyhmän huitomisjäähyn lopulla ja vain 11 sekuntia Hörnqvistin osumasta Mattias Janmark iski viimeisen naulan 4-0.

Peli oli ohi, kun se oli juuri ylittänyt puolivälinsä.

Lindholm tylytti Gaudreauta

Gaudreaun huitaisusta Hampus Lindholmin selkään olisi voinut jyvittää enemmänkin minuutteja kuin ne kaksi, jotka hän sai.

- Jos hän luulee olevansa niin iso tähti, ettei häntää saa taklata, niin olkoon sitten niin. Ylivoima kelpaa kyllä meille, Anaheimin puolustaja virnuili.

Isomman rangaistuksen perään MM-kisojen ensikertalainen ei lähtenyt huutelemaan.

- Se meni niin kuin meni. Saimme ylivoiman joka tapauksessa, Lindholma kuittasi.

Ruotsin huominen finaalivastustaja ratkaistaan kello 20.15 Suomen aikaa alkavassa toisessa välierässä, jossa Kanada kohtaa leijonat pudottaneen Sveitsin.

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi